Bruk True Tone på Mac

Med True Tone-teknologi ser bildene på Retina-skjermen og Touch Bar mer naturlig ut.

True Tone-teknologien i Macer og Studio Display og Apple Pro Display XDR bruker avanserte multikanalsensorer for å justere fargen og intensiteten på skjermen og Touch Bar for å passe til lyset i omgivelsene, slik at bilder ser mer naturlige ut.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Skjermer i sidepanelet.

2. Velg skjermen din øverst i vinduet.

3. Slå på True Tone i innstillingene som vises for den valgte skjermen. Denne innstillingen vises bare for skjermer som støtter True Tone.

Eldre versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg og klikk på Skjermer.

2. Hvis du har flere skjermer tilkoblet, klikker du på Skjerminnstillinger og velger deretter den aktuelle skjermen.

3. Bruk avmerkingsboksen ved True Tone til å aktivere eller deaktivere denne funksjonen. Denne innstillingen vises bare for skjermer som støtter True Tone.

True Tone på eksterne skjermer

Apple Studio Display og Apple Pro Display XDR bruker innebygde sensorer for omgivelseslys til å støtte True Tone når skjermen er koblet til en kompatibel Mac.

True Tone kan også justere eksterne skjermer som ikke er større enn 32 tommer, med unntak av TV-er og projektorer, når de er koblet til en åpen bærbar Mac eller til en iMac introdusert i 2020 eller senere.

Finn ut mer

• Noen innstillinger for skjermtilgjengelighet, inkludert innstillinger for å invertere fargemodus, bruke et gråtonefilter eller øke kontrasten, kan deaktivere True Tone.

• Du kan bruke True Tone og Night Shift samtidig.