Gi USB og annet tilbehør tillatelse til å koble til iPhone, iPad eller iPod touch

Du må kanskje låse opp en iPhone, iPad eller iPod touch som er beskyttet med kode, for å koble den til en Mac, en PC eller tilbehør.

Lås opp enheten

Du må kanskje låse opp iPhone, iPad eller iPod touch for at den skal gjenkjenne og koble til visse typer tilbehør:

• USB-tilbehør

• Thunderbolt-tilbehør

• Smart Connector-tilbehør (som Smart Keyboard) for iPad

• Macer eller PC-er

Når du har låst opp enheten, forblir tilbehøret tilkoblet, selv om enheten låses igjen.

Hvis du ikke først låser opp enheten som er beskyttet med kode –, eller hvis du ikke har låst den opp og koblet den til noe tilbehør i løpet av den siste timen –, kommuniserer ikke enheten med tilbehøret eller datamaskinen, og i noen tilfeller kan det hende at lading ikke fungerer. Du ser kanskje et varsel som ber deg om å låse opp enheten din for å bruke tilbehør.

Hvis tilbehøret fremdeles ikke gjenkjennes etter at du har låst opp enheten, kobler du enheten fra tilbehøret. Lås deretter opp enheten, og koble til tilbehøret på nytt.

Selv om du ikke låser opp iPhone, iPad eller iPod touch, lades enheten fortsatt som vanlig når den er koblet til en USB-strømadapter.

Gi tilgang til USB, Thunderbolt og annet tilbehør

Du kan tillate at iPhone, iPad eller iPod touch alltid har tilgang til tilbehør. Hvis du for eksempel bruker en USB-hjelpeenhet for å oppgi koden på den låste iPhonen din, er det mange hjelpeenheter som automatisk slår på innstillingen for å tillate USB-enheter første gang de kobles til.

Hvis du ikke regelmessig kobler til tilbehør, må du kanskje slå på denne innstillingen manuelt.

I Innstillinger går du til Face ID og kode eller Touch ID og kode, og deretter slår du på Tilbehør under Tillat tilgang fra låst skjerm.

I Innstillinger for Face ID og kode på iPhone er valget Tillat tilgang fra låst skjerm avslått som standard for tilbehør

Når Tilbehør-innstillingen er avslått, må du kanskje låse opp enheten for å koble til tilbehør.

Administratorer kan styre Tilbehør-innstillingen på enheter som er under tilsyn, ved hjelp av Apple Configurator eller MDM (administrering av mobile enheter).

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.