Dette bør du gjøre før du selger, gir bort eller bytter inn Apple Watch, eller før du kjøper en fra noen andre

Følg denne fremgangsmåten for å fjerne personlig informasjon fra en enhet, også om du ikke har den lenger. Eller sørg for at klokken du er i ferd med å kjøpe fra noen andre, er klar til bruk.

Melding om å skrive inn Apple-ID-passord for å deaktivere Aktiveringslås.

Før du selger, gir bort eller bytter inn en Apple Watch

Du må slå av Aktiveringslås og fjerne den personlige informasjonen din fra enheten. Slik gjør du det:

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen.
  2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  3. Trykk på navnet på klokken din øverst på skjermen, og trykk deretter på Info-symbolet.
  4. Trykk på Koble fra Apple Watch. For Apple Watch-modeller med mobilnett trykker du på Fjern [operatør]-abonnement. Hvis du ikke skal koble sammen med en annen klokke eller iPhone, kontakter du operatøren din for å avslutte mobilabonnementet. Det kan påløpe kostnader fra operatøren.
  5. Legg inn Apple-ID-passordet for å slå av Aktiveringslås. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet, kan du tilbakestille det
  6. Trykk på nytt for å bekrefte. Når du fjerner sammenkoblingen, prøver iPhone å opprette en sikkerhetskopi av Apple Watch. Hvis du får en ny Apple Watch, kan du bruke sikkerhetskopien til å konfigurere den nye klokken.

Hvis du allerede har gitt bort Apple Watch, kan du slette og slå av Aktiveringslås fra iCloud.com. Slik gjør du det:

1. Gå til iCloud.com på en datamaskin og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Gå til Finn iPhone.
  3. Velg Alle enheter, og trykk deretter på Apple Watch.
  4. Trykk på Slett Apple Watch. Velg Neste til enheten er slettet.
  5. Klikk på x-symbolet ved siden av Apple Watch.

Finn ut mer om Aktiveringslås

Når du sletter Apple Watch

Når du sletter alt innhold og alle innstillinger, slettes enheten fullstendig, inkludert eventuelle kort du har lagt til for Apple Pay, og alle bilder, kontakter, musikk og apper. Det slår også av iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center og andre tjenester. Innholdet ditt blir ikke slettet fra iCloud når du sletter enheten.

Før du kjøper en klokke fra en tredjepart

Før du kjøper en Apple Watch fra noen andre enn Apple eller en autorisert Apple-forhandler, må du kontrollere at enheten ikke lenger er koblet til forrige eiers konto.

1. Identifiser Apple Watch-modellen
  2. Sørg for at den forrige eieren har fjernet Aktiveringslås, og at klokken er slettet. Vedkommende må koble fra klokken og fjerne Aktiveringslås ved å skrive inn Apple-ID-passordet, slik at du kan bruke klokken.
    • Hvis du ser kodelåsskjermen eller Hjem-skjermen, må enheten slettes.
    • Hvis du har mulighet til det, kan du prøve å koble klokken sammen med iPhone. Hvis du blir bedt om å skrive inn Apple-ID-passordet til den forrige eieren i løpet av konfigureringen, er Aktiveringslås fremdeles på.
  3. På Apple Watch-modeller med mobilnett må du sørge for at den tidligere eieren har fjernet og kansellert eventuelle aktive mobilabonnementer.