Magnetisk utstyr kan forstyrre kameraene på iPhone

Interne magneter i enkelte typer iPhone-tilbehør danner magnetiske felt som kan påvirke kameraet på baksiden av iPhone. Les om hvordan du kan unngå denne forstyrrelsen.

Kameraene på iPhone tar gode bilder selv under vanskelige forhold. Hvis du ved et uhell beveger kameraet mens du tar et bilde, kan resultatet bli uskarpt. For å unngå dette har noen iPhone-modeller optisk bildestabilisering (OIS).* Med OIS kan du ta skarpe bilder selv om du utilsiktet beveger kameraet.

Et gyroskop registrerer at kameraet var i bevegelse. For å redusere bildebevegelser og følgende uskarphet flytter linsen seg i henhold til gyroskopets vinkel. Magnetiske sensorer avgjør linseposisjonen, slik at den kompenserende bevegelsen kan utføres presist.

* OIS er tilgjengelig på iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus og iPhone 6s Plus.

Et sterkt magnetisk felt kan forstyrre OIS

Linseposisjon-sensorene reagerer på magnetiske felt. Hvis du setter en magnet i nærheten av disse sensorene, vil det magnetiske feltet forstyrre sensorene. Dette kan forringe sensorenes nøyaktighet og begrense bevegelsesområdet til linsene. Kraftige forstyrrelser kan deaktivere OIS. Kameraet vil fortsette å ta bilder med andre metoder for stabilisering, men uten fordelene til OIS.

Slik unngår du magnetiske forstyrrelser

Noe av utstyret fra tredjeparts produsenter har sterke magneter eller magnetiserbare plater som ligger nært kameraet (eller kameraene) på baksiden av iPhone. Disse magnetene og platene kan feste deksler, koble sammen separerbare deksler eller festes til fastmonterte stativ – for eksempel bilstativer. Apple anbefaler at tredjeparts produsenter unngår å bruke magneter og metalldeler i deksler og annet tilbehør. Unngå å bruke tilbehør med magneter eller metall for å få den best mulige kameraytelsen på iPhone med OIS.

Hvis kameraet fortsatt ikke fungerer

Hvis du fjernet dekselet eller annet magnetisk tilbehør fra iPhone, men kameraet på iPhone fortsatt ikke fungerer, kan du lese om hva du kan gjøre.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.