Spill av lyd på flere høyttalere med AirPlay

Du kan spille av lyd på flere høyttalere samtidig i hele hjemmet ditt.

Når du konfigurerer flere Apple TV-enheter, HomePod-enheter eller andre lydenheter i Hjem-appen på en iPhone, iPad, eller iPod touch, kan du spille av musikk og lyd i flere rom i hjemmet samtidig. Du kan også spille av og styre musikken i soner, som f.eks. loft og kjeller.

Bruk iOS-enheten din, iTunes på Mac eller PC, Apple TV eller HomePod til å styre musikken, eller be Siri spille av musikk i hjemmet.

Før du kan spille av lyd til flere kilder, må du sørge for at du har den siste programvareversjonen på alle Apple-enhetene og høyttalerne dine. Finn ut mer om hva som kreves for AirPlay.

Fra iPhone, iPad eller iPod touch

Spill av musikk fra iPhone, iPad eller iPod touch1, og bruk deretter Kontrollsenter til å styre hvor det spilles fra.

1. Åpne Kontrollsenter.
  2. Trykk hardt eller trykk og hold på lydkortet oppe til høyre for å åpne lydkontrollene. Hvis du ikke ser de andre enhetene du vil spille av fra, trykk på  for å skifte fra avspillingskontrollene til AirPlay-valg.
  3. Trykk på hver av enhetene du vil skal spille av den aktuelle lyden.

1 Du kan også bruke Musikk-appen, Podkaster-appen eller andre apper til å spille av lyd via flere enheter. Mens du hører på en sang eller en podkast, trykk på spilleren nederst på skjermen, trykk på , og velg deretter enheten du vil strømme til med AirPlay.

Fra Mac eller PC

1. Åpne iTunes og spill musikk.
  2. Klikk på  øverst i iTunes-vinduet.
  3. Merk av i ruten til høyre for en enhet for å spille av den aktuelle lyden gjennom denne enheten. Hvis du velger å strømme lyd med AirPlay til Apple TV, vil du kanskje bli bedt om å oppgi en kode.

Fra Apple TV eller HomePod

Du kan bruke Siri til å spille musikk overalt i hjemmet ditt. På Apple TV kan du også legge til andre høyttalere ved å velge dem manuelt.

1. Hvis du hører på musikk, sveip opp på fjernkontrollen og velg . Eller trykk og hold  på fjernkontrollen.
  2. Velg hver av de andre enhetene du vil spille av lyd med.

Strømming med AirPlay fra Apple TV til HomePod er for øyeblikket i beta.

Få hjelp

• Hvis musikken blir uventet avbrutt, bruk enheten din eller Siri til å starte avspillingen igjen. I noen tilfeller kan HomePod eller Apple TV brukes som lydkilde i Hjem-appen for å strømme musikk fra nettet (selv om HomePod eller Apple TV ikke spiller musikk for øyeblikket). Hvis du bruker Siri på den enheten eller utfører en annen oppgave, kan avspillingen avsluttes overalt. Du kan også bruke en annen iOS-enhet eller datamaskin med iTunes som et knutepunkt til å strømme musikk manuelt i stedet.
  • Hvis du ikke kan merke av i ruten for å legge til musikken som spilles nå, til en HomePod, Apple TV eller høyttaler, må enheten kanskje oppdateres. Finn ut mer om hva som kreves for AirPlay.
  • Hvis du må endre rommet høyttaleren befinner seg i, endre navn på høyttaleren eller sette opp to HomePod-høyttalere i stereo, kan du organisere høyttalerne eller lydenhetene i Hjem-appen.