Hvis du ser varslene Mobiloppdatering mislyktes eller Apple Pay ikke tilgjengelig etter en iOS-oppdatering eller omstart

Hvis du ser et av varslene nedenfor, har iOS-diagnostikk på iPhone eller iPad registrert et problem som må løses.

Mobiloppdatering mislyktes

Mobiloppdatering mislyktes

Hvis du ser dette varslet, betyr det kanskje at det er et problem i mobilmodemet på iPhone- eller iPad-enheten. iPhone kan ikke motta eller starte anrop eller tekstmeldinger, og den kan heller ikke koble til mobildata.

Apple Pay krever en oppdatering

Apple Pay krever en oppdatering

Hvis du ser «iPad-enheten kan ikke bruke Apple Pay før den er blitt oppdatert», kan du ikke bruke Apple Pay eller Wallet til betalinger eller tilgang før du har oppdatert iOS på enheten. Noen Wallet-kort kan være tilgjengelige mens betalinger er utilgjengelige.

Dette kan du gjøre videre

Før du fortsetter må du sørge for at du har en sikkerhetskopi av iPhonen eller iPaden din. Følg deretter disse trinnene for å installere iOS på nytt:

1. Koble enheten din til en Mac med macOS Mojave 10.14.4 eller nyere, eller en Windows-datamaskin med iTunes 12.9.4 eller nyere.
  2. Hvis du ser varselet «Vil du godkjenne maskinen?», låser du opp enheten og trykker på Godkjenn.
  3. Åpne iTunes, og velg enheten din.
  4. Klikk på Sammendrag, og følg deretter disse trinnene:
    • På Mac: Kommando-klikk på Se etter oppdatering.
    • På Windows-datamaskin: Kontroll-klikk på Se etter oppdatering.

iTunes laster ned og installerer den gjeldende iOS-versjonen på nytt på enheten din. Ikke koble enheten fra datamaskinen inntil nedlastingen er fullført.

Hvis du fortsatt ser et av disse varslene ovenfor, må du ta med iPhone eller iPad til en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller bestille en Genius Bar-time i en Apple Store-butikk. Du kan også kontakte Apple-kundestøtte.