Hvis du ser varselet «Oppdatering mislyktes» eller «Apple Pay er ikke tilgjengelig» etter en iOS-oppdatering eller omstart

Hvis du ser et av varslene nedenfor, har iOS- eller iPadOS-diagnostikk registrert et problem på iPhone eller iPad som må løses.

Mobiloppdatering mislyktes

Hvis du ser dette varselet, har det oppstått et problem med oppdatering av funksjonene for mobilkommunikasjon på iPhone eller iPad. iPhone kan ikke motta anrop, ringe eller sende tekstmeldinger, og den kan heller ikke bruke mobildata.

Oppdatering av ultrabredbånd mislyktes

Oppdatering av ultrabredbånd mislyktes

Hvis du ser dette varselet på iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max, har det oppstått et problem med oppdateringen av ultrabredbånd-funksjonen på iPhonen din. iPhone kan ikke bruke ultrabredbånd inntil den er oppdatert.

Apple Pay krever en oppdatering

Hvis du ser «iPaden din må oppdateres før du kan bruke Apple Pay», kan du ikke bruke Apple Pay eller Wallet til betalinger eller tilgang før du har oppdatert iOS eller iPadOS på enheten. Noen Wallet-kort kan være tilgjengelige mens betalinger er utilgjengelige.

Dette kan du gjøre videre

Før du fortsetter, må du sørge for at du har en sikkerhetskopi av iPhonen eller iPaden din. Følg deretter disse trinnene for å installere iOS eller iPadOS på nytt:

1. Koble enheten til en datamaskin. Sørg for at du har den nyeste versjonen av macOS eller iTunes. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14.4 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Hvis du ser varselet «Vil du godkjenne maskinen?», låser du opp enheten og trykker på Godkjenn.
  3. Velg enheten din.
  4. I Finder klikker du på Generelt. Eller gå til iTunes og klikk på Oversikt. Deretter følger du disse trinnene:
    • På en Mac: Kommando-klikk på Se etter oppdatering.
    • På en Windows-datamaskin: Kontroll-klikk på Søk etter oppdateringer.

Datamaskinen laster ned og installerer den gjeldende programvareversjonen på nytt på enheten din. Ikke koble enheten fra datamaskinen inntil nedlastingen er fullført.

Hvis du fortsatt ser et av varslene ovenfor, må du ta med iPhone eller iPad til en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller bestille en Genius Bar-time i en Apple Store-butikk. Du kan også kontakte Apple-kundestøtte.