Slik tar du opp skjermen på Mac-maskinen

Du kan bruke QuickTime Player til å ta opp en video av hele eller deler av Mac-skjermen.

Ta opp skjermen

1. Åpne QuickTime Player fra Programmer-mappen, og velg deretter Arkiv > Nytt skjermopptak fra menylinjen. Skjermopptak-vinduet åpnes.
  2. Før du starter opptaket kan du klikke på pilen ved siden av Ta opp-knappen   for å endre opptaksinnstillingene:
    • For å ta opp stemmen din eller andre lyder med skjermopptaket må du velge en mikrofon. For å overvåke lyden under opptaket kan du justere volumbryteren.
    • For å vise en svart sirkel rundt musepekeren ved hvert klikk velger du Vis museklikk i opptak.
  3. For å starte opptaket klikker du på Ta opp-knappen   og deretter:
    • Klikk hvor som helst på skjermen for å starte opptaket av hele skjermen.
    • Du kan også dra for å markere et område du vil ta opp, og så klikke på Start opptak-knappen innenfor det området.
  4. Klikk på Stopp-knappen   på menylinjen for å stoppe opptaket, eller trykk på Kommando-Kontroll-Esc (Escape).
  5. Når du har stoppet opptaket, åpner QuickTime Player automatisk opptaket. Nå kan du spille av, redigere eller dele opptaket.