Publiser bøker med Pages

Publiser bøker direkte til Apple Books fra Pages på iPad, iPhone eller Mac, eller på nettet via iCloud.com.

Med Pages kan du opprette en bok og deretter publisere den direkte til butikken i Apple Books. Du kan tilpasse boken i løpet av publiseringsprosessen: legg til et bokomslag, angi pris eller tilby den gratis, legg til etiketter for å spesifisere aldersgrupper eller temaer, konfigurer forhåndsbestilling, tilpass tilgjengelighet etter dato og land med mer. Du kan også oppdatere bøker du allerede har sendt inn.

Dette trenger du

For Pages på Apple-enheter trenger du følgende:

For Pages på nettet iCloud.com trenger du følgende:

• Safari 9 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere for Mac
  • Internet Explorer 11 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere for Windows-PC
  • En iTunes Connect-konto for Apple Books

Forbered deg på å publisere boken din

Før du publiserer boken din, må du lese denne listen for å sørge for at boken er klar til å publiseres.

* Bokomslag må være i PNG- eller JPEG-format, og den korteste siden må være minst 1400 piksler.

Publiser boken din

For å publisere boken din åpner du dokumentet i Pages, oppgir selger- og versjonsinformasjon og skriver inn informasjon om boken før du ser en forhåndsvisning av boken og laster den opp. Deretter fullfører du innsendingen.

Åpne dokumentet i Pages

1. Åpne Pages-dokumentet du vil publisere som en bok.
  2. På iPad eller iPhone trykker du på Mer-knappen og deretter på Publiser til Apple Books.
    På Mac velger du Fil >Publiser til Apple Books.
    På nettet via iCloud.com klikker du på Verktøy-knappen, og deretter velger du Publiser til Apple Books.
  3. Trykk eller klikk på Fortsett, og logg deretter på iTunes Connect. Hvis du aldri har logget på, klikker du på Opprett iTunes Connect-konto på Mac. På iPad, iPhone eller på nettet via iCloud.com registrerer du deg for en konto.
  4. Trykk eller klikk på Fortsett. Etter dette trinnet vises ikke endringer du gjør i Pages-dokumentet, i den publiserte boken. Hvis du må stoppe publiseringsflyten og gjøre endringer i Pages-dokumentet, lukker du bare publiseringsvinduet.

Oppgi selger- og versjonsinformasjon

Neste trinn er å velge selgeren og versjonen av boken:

1. Hvis iTunes Connect-kontoen din har flere enn én selger, trykker eller klikker du på lokalmenyen Selger, og deretter velger du en selger. Alle som er oppført i iTunes Connect-kontoen, vises i menyen – velg hvilken som helst som selgeren.
  2. Hvis du publiserer denne boken for første gang, velger du «Dette er en ny bok». Du kan også oppdatere bøker du allerede har sendt inn.
  3. Klikk på Fortsett.

Oppgi informasjon om boken

Etter at du har oppgitt selger- og versjonsinformasjon, kan du velge en layouttype for boken din og skrive inn informasjon om boken. Ikke alle feltene er obligatoriske, men mange felt kan hjelpe lesere med å finne boken din i Book Store. Her er noen tips om alternativene på denne siden:

• Hvis Pages-dokumentet ditt er et tekstbehandlingsdokument, velger du en layout for boken din. Velg Kan ombrekkes for bøker som hovedsakelig består av tekst. Velg Fast layout for dokumenter med mange bilder eller tabeller.
  • Hvis du vil legge til undertekster eller serienavn, går du til Tittel-delen og klikker på Legg til-knappen. Hvis du ikke bruker undertekster eller serienavn, klikker du på Fjern-knappen for å fjerne feltet.
  • Hvis du vil legge til flere roller, for eksempel Redaktør, Illustrert av eller Fortalt av, trykker eller klikker du på Legg til-knappen i Forfatter-delen. Deretter klikker du på lokalmenyen Forfatter, velger en rolle og skriver inn et navn.
  • Hvis boken din er beregnet på mindreårige, må du angi en målgruppealder. Eller trykk eller klikk på lokalmenyen Målgruppealder og velg et av alternativene for klassetrinn:
    • Hvis du vil angi et minimumstrinn, velger du kun det første alternativet.
    • Hvis du vil angi et maksimumstrinn, velger du kun det andre alternativet.
    • Hvis du vil angi et klassetrinnsområde, velger du begge alternativene.
    • Hvis du vil angi et bestemt klassetrinn, velger du det samme klassetrinnet for begge alternativene.
  • Hvis du vil konfigurere en forhåndsbestilling, trykker eller klikker du på lokalmenyen Forhåndsbestilling og velger Ja. Hvis du vil laste opp boken din nå, klikker du på lokalmenyen Last opp boken og velger Ja. Når du har lastet opp boken, legger du til priser, områdeinformasjon og informasjon om forhåndsbestilling i iTunes Connect.*

Når du er klar, klikker du på Fortsett. Hvis det oppstår feil, skriver du inn den nødvendige informasjonen før du klikker på Fortsett igjen.

* Boken din blir ikke tilgjengelig i Book Store før du legger til denne informasjonen i iTunes Connect etter at du har lastet opp boken.

Forhåndsvis og last opp boken din

Når du har skrevet inn informasjonen om boken og klikket på Fortsett, kan du se en forhåndsvisning av boken og EPUB-utdragsfiler. EPUB-utdragsfilene åpnes i Bøker-appen.

Hvis du publiserer fra Pages på iCloud.com, lastes filene ned til standardplasseringen for nedlastinger på datamaskinen din.

Når du er fornøyd med utdragene, klikker du på Last opp.

Fullfør innsendingen din

Når boken er lastet opp til Apple Books, klikker du på Gå til iTunes Connect. I iTunes Connect legger du til priser og områdeinformasjon. Hvis du konfigurerer forhåndsbestillinger, legger du til informasjon om forhåndsbestilling.

Mens Apple Books går gjennom innsendingen din, mottar du statusoppdateringer via e-post. Du kan også sjekke bokens gjennomgangsstatus i Mine bøker-delen i iTunes Connect-kontoen din.

Oppdater en bok du har sendt inn tidligere

Åpne dokumentet, og velg Publiser til Apple Books. På Selger-skjermen velger du alternativet for å oppdatere, og deretter oppretter du et nytt versjonsnummer for boken. Skriv inn tekst i «Dette er nytt»-feltet som beskriver hva som er endret i den nye versjonen – dette vises med boken din i Book Store.

I det andre publiseringsvinduet blir det meste av informasjonen fylt ut på forhånd, men du kan endre det meste av metadataene eller de andre alternativene. Du kan for eksempel spesifisere et nytt sideområde for utdraget, legge til en ny kategori for boken med mer.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.