Oppdater firmware på Mac Pro (midten av 2010) og Mac Pro (midten av 2012)

Mac Pro (midten av 2010) og Mac Pro (midten av 2012) krever manuelle firmwareoppdateringer etter oppdatering eller før macOS installeres på nytt.

Firmwareoppdateringer installeres ikke automatisk sammen med macOS på Mac Pro (midten av 2010) og Mac Pro (midten av 2012), i motsetning til på andre Mac-modeller. Følg denne framgangsmåten for å sikre at Mac Pro mottar eventuelle tilgjengelige firmwareoppdateringer når du oppdaterer eller installerer macOS på nytt.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har prøvd å installere macOS på nytt på disse modellene med macOS-gjenoppretting og ser skjermen som sier at det kreves en firmwareoppdatering.

Få firmwareoppdateringer når du har oppdatert macOS

Først bruker du App Store-appen for å oppdatere programvaren på Mac. Når oppdateringen er fullført:

1. Velg Apple-menyen () > App Store. Søk etter macOS. Klikk på resultatet for gjeldende versjon av macOS, og klikk deretter Hent for å starte nedlastingen.
  2. Installereren lastes ned til Programmer-mappen og åpnes når den er fullført. Hvis den ikke starter automatisk, finner du Install macOS i Programmer-mappen og dobbeltklikker for å åpne den.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Hvis Macen trenger en firmwareoppdatering, ser du denne skjermen:
    Installer macOS-skjerm
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å installere firmwareoppdateringen.

Få firmwareoppdateringer før macOS installeres på nytt

For å installere macOS helt på nytt på Mac Pro (midten av 2010) og Mac Pro (midten av 2012) må du kjørere installereren to ganger: én gang for å oppdatere firmwaren, og en gang til for å installere macOS på nytt. Følg denne framgangsmåten:

1. Velg Apple-menyen > App Store. Søk etter macOS. Klikk på resultatet for gjeldende versjon av macOS, og klikk deretter Hent for å starte nedlastingen.
  2. Installereren lastes ned til Programmer-mappen og åpnes når den er fullført. Hvis den ikke starter automatisk, finner du Install macOS i Programmer-mappen og dobbeltklikker for å åpne den.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Hvis Macen trenger en firmwareoppdatering, ser du denne skjermen:
    Installer macOS-skjerm
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å installere firmwareoppdateringen.
  6. Når firmwareoppdateringsprosessen er fullført og Macen starter, åpner du Install macOS igjen og følger instruksjonene på skjermen for å installere macOS.

Bruke macOS-gjenoppretting på disse Mac-modellene

Hvis du prøver å installere macOS på nytt med macOS-gjenoppretting på Mac Pro (midten av 2010) og Mac Pro (midten av 2012), kan det hende at du ser en varsling om at det kreves en firmwareoppdatering for å installere macOS. Følg denne framgangsmåten for å fullføre installasjonen:

1. Klikk på Slå av. Hvis Mac Pro ikke slås av på egen hånd, trykker du og holder inne av/på-knappen for å slå den av.
  2. Hold inne av/på-knappen til strømindikatorlyset blinker eller til du hører en lang tone. Det vises en grå skjerm med en Apple-logo og en framdriftsindikator. Når oppdateringen er fullført, starter Mac Pro.
  3. Omstart Mac Pro, og hold deretter umiddelbart inne Tilvalg-Kommando-R for å installere macOS på nytt. Du skal ikke bli bedt om å installere firmware igjen.