Slik bruker Apple betalingsinformasjonen din

Finn ut hvordan Apple bruker betalingsinformasjonen din.

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du vil foreta kjøp i blant annet iTunes Store, Apple Books Store, App Store og tredjepartsapper, må du oppgi en betalingsmåte Apple kommer til å bruke denne betalingsmåten hver gang du ønsker å foreta et kjøp. Du kan også bruke den for å konfigurere Apple Pay på en rask måte, slik at du kan kjøpe fysiske produkter eller tjenester i apper, butikker eller på nettsteder.

I enkelte tilfeller kan Apple bruke betalingsinformasjonen din for å bekrefte identiteten din.1 Du kan måtte bekrefte betalingsinformasjonen din for å nullstille Apple-ID-passordet, konfigurere Familiedeling, opprette en barnekonto eller begynne å kjøpe ting fra et ny enhet.

Når du konfigurerer betalingsmåten din

Når du konfigurerer en betalingsmåte, må du passe på at all kontoinformasjon – som navn, fakturaadresse og telefonnummer – samsvarer med kredittkortinformasjonen som er lagret hos banken din. Når du har lagt til informasjonen, plasserer Apple en midlertidig autorisasjon på betalingsmåten for å bekrefte at den er gyldig. Hvis du bruker et kredittkort, må det være aktivt og ikke utløpt.

Når du må bekrefte identiteten din

Du kan bruke betalingsmåten til å bekrefte identiteten din1 med Apple, eller for å gjøre andre ting, som å konfigurere Familiedeling eller opprette en barnekonto. Det kan også hjelpe deg med å bekrefte identiteten din, og forkorte gjenopprettingstiden, hvis du prøver å få tilbake tilgang til Apple-ID-en din.

Sørg for at du angir samme kortinformasjon som du bruker til å foreta kjøp i iTunes Store, Apple Books Store, App Store og iCloud. Apple kan plassere en midlertidig autorisasjon på betalingsmåten for å bekrefte informasjonen din.

Om midlertidige autorisasjoner

Midlertidige autorisasjoner kan vises som belastninger, men de fjernes av kortutstederen etter kort tid (tiden varierer fra bank til bank). Hvis du konfigurerer et nytt kort, endrer betalingsinformasjon eller foretar et kjøp, kan Apple plassere en midlertidig autorisasjon på kortet eller be deg om å bekrefte kortdetaljene. Ta kontakt med banken din hvis du har spørsmål om hvordan kortet ditt håndterer autorisasjonsforespørsler.

Hvis autorisasjonsforsøket feiler

Hvis du skriver inn den riktig betalingsinformasjon, men du blir bedt om å skrive inn sikkerhetsinformasjonen på nytt, må du kontakte kortutstederen. Det er mulig at banken din avslår autorisasjonsforsøket.

1. Hvis betalingsmåten for den primære Apple-ID-en ble lagt til via Apple Pay, kan du ikke bruke betalingsmåten til å bekrefte identiteten din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.