Hvis du ser en «Ikke sikkert»-advarsel mens du surfer på nettet med Safari

Safari advarer deg hvis et nettsted du besøker, ikke er sikkert.

Når du går til et kryptert nettsted, kontrollerer Safari nettstedets sertifikat og advarer deg hvis sertifikatet er utløpt eller ugyldig. Safari kontrollerer i tillegg om et nettsted som ber deg om å oppgi passord eller kredittkortinformasjon, ikke er sikkert pga. manglende kryptering. Med iOS 13.4 og macOS 10.15.4 advarer Safari deg også hvis sertifikatet er gyldig, men versjonen av TLS (1.1 og eldre) ikke er sikker.

I begge disse tilfellene kan du se en «Ikke sikkert»- eller «Nettstedet er ikke sikkert»-melding. Ikke oppgi informasjonen din på disse nettstedene.

Hvis et ukryptert nettsted har bedt deg om å oppgi passord eller kredittkortinformasjon, advarer Safari deg om at siden ikke er sikker.

Hvis du trykker eller klikker i skjemaet for å logge på eller oppgi informasjon, får du en mer fremtredende advarsel i smartsøkfeltet.

Du må aldri oppgi passord eller kredittkortnummer på nettsteder med denne advarselen. Hvis du har behov for å bruke nettstedet, må du kontakte nettstedets eier eller administrator og varsle dem om at nettstedet ikke er sikkert.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.