Bruk arabisk og hebraisk med toveis tekst i Pages, Numbers og Keynote

Finn ut hvordan du oppretter og redigerer dokumenter med tekst fra høyre mot venstre.

Når du bruker et språk med toveistekst, er standardskriveretningen for tekst, tekstruter og tabeller fra høyre mot venstre. Den første gangen du skriver inn tekst i et dokument, avgjøres skriveretningen av tastaturspråket.

Kontroller hvilket språk du bruker

Du kan bruke språk med toveistekst, som arabisk og hebraisk, i Pages, Numbers og Keynote. Finn ut hvordan du legger til et språk i inndatametodene på Maclegger til et tastatur på iPhone, iPad eller iPod touch, og endrer språk på iCloud.com.

Opprett et dokument

Når du har lagt til et språk med toveistekst, velger du en mal for å opprette dokumentet.

• På Mac: Velg Arkiv > Ny, og velg en mal. Velg et språk med toveistekst nederst til høyre, og klikk på Velg.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Legg til-knappen, velg et språk med toveis tekst øverst til venstre, og trykk deretter på en mal.
  • På iCloud.com: Klikk på Legg til-knappen, velg et språk med toveistekst øverst til høyre, velg en mal, og klikk på Velg.

Angi språk for et eksisterende dokument

Når du oppretter et nytt dokument, bruker det samme språk som enheten bruker. Les hvordan du kan endre språket på Mac og endre språket på iPhone, iPad eller iPod touch

Følg denne framgangsmåten for enheten for å endre språk i et eksisterende dokument.

På Mac:

1. Velg Arkiv > Avansert > Språk og region.
  2. Velg et språk.
  3. Klikk på OK.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Mer-knappen og trykk på Språk og region.
  2. Trykk på Språk, og velg et språk.
  3. Trykk på Region, og velg en region.
  4. Trykk på Ferdig.

Jobb med toveistekst og -tabeller

Du kan ha både tekst fra høyre mot venstre og tekst fra venstre mot høyre i det samme dokumentet. Les hvordan du bytter retning på en tabell og endrer skriveretning med mer.

Endre skriveretning

• På Mac eller iCloud.com: Klikk på Format-knappen og deretter på Høyre-mot-venstre-knappen
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Format-knappen og deretter på Høyre-mot-venstre-knappen.

Bytt retning på en tabell

• På Mac eller iCloud.com: Klikk på en tabell, klikk på Format-knappen, og klikk deretter på Bytt tabellretning eller Bytt tabellretning.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på en tabell, trykk på Format-knappen, og rull deretter ned og trykk på Bytt tabellretning.

Bytt arkretning

Slik bytter du retning på alle tabellene i et ark i et Numbers-dokument:

1. Trykk eller klikk på et ark.
  2. Trykk eller klikk på Bytt arkretning.

Bruk motstående sider

Hvis du konfigurerer et Pages-dokument som dobbeltsider, vises sidene fra høyre mot venstre når du angir et språk med toveistekst.

Velg en bokmal fra malvelgeren for å bruke motstående sider i et nytt dokument. Følg framgangsmåten for enheten for å bruke motstående sider i et eksisterende dokument:

• På Mac: Klikk på Dokumentvalg øverst til høyre, og velg deretter Motstående sider.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Mer-knappen, trykk på Dokumentoppsett , trykk på Dokumentinspektør-knappen, og rull deretter ned og slå på Motstående sider.

Jobb med toveistekst i diagrammer

Når du angir et språk med toveistekst, går tekst, formaterte tall, datoer og etiketter i diagrammer fra høyre til venstre.