Om macOS Server 5.7.1 og nyere

Apple avviklet macOS Server 21. april 2022. Eksisterende macOS Server-kunder kan fortsette å laste ned og bruke programmet med macOS Monterey.

De mest populære serverfunksjonene – Caching Server, File Sharing Server og Time Machine Server leveres sammen med alle installasjoner av macOS High Sierra og nyere, slik at enda flere kunder har tilgang til disse viktige tjenestene uten ekstra kostnad.

For å hjelpe deg med å overføre fra Profile Manager til andre MDM-løsninger kan du lese mer om valg av MDM-løsning og planlegging av MDM-overføringen din.

Tjenester som er tilgjengelige i macOS og macOS Server

Finn ut hvilke tjenester som er tilgjengelige i macOS Server og hvilke tjenester som er overført fra macOS Server til macOS.

Tjenester som er inkludert i macOS Server 5.12 og nyere

Følgende tjenester er inkludert og støttes fullt ut i macOS Server 5.12 og nyere:

• Profile Manager

• Open Directory

Tjenester som er inkludert i macOS Server 5.7.1 til og med 5.11.1

Følgende tjenester er inkludert og støttes fullt ut i macOS Server 5.7.1 til og med 5.11.1:

• Profile Manager

• Open Directory

• Xsan

Tjenester som er overført fra macOS Server til macOS Big Sur og nyere

Kommandolinjeverktøy for Xsan-administrering er inkludert i macOS Big Sur og nyere. Finn ut mer

Tjenester som er overført fra macOS Server til macOS High Sierra og nyere

Disse tjenestene er nå tilgjengelige i macOS High Sierra og nyere, og du finner dem i Systemvalg > Deling:

• File Server

• Caching Server

• Time Machine Server

Tjenestestatus

Denne tabellen viser statusen for hver macOS Server-tjeneste og tilgjengelige alternativer.

Tjeneste

Status

Alternativer

Profile Manager

Tilgjengelig i Server 5.12.2

Finn ut mer om valg av MDM-løsning

Xsan

Fjernet i Server 5.12

Quantum, kommandolinjeverktøy innebygd i macOS

FTP

Fjernet i Server 5.4

SFTP/SSH

Server Docs

Fjernet i Server 5.4

iCloud Dokumenter, Apache/WebDAV

DHCP

Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1

bootpd, innebygd i macOS

DNS

Fjernet i Server 5.7.1

BIND, Unbound, KnotDNS

VPN

Fjernet i Server 5.7.1

OpenVPN, SoftEther VPN, WireGuard

Brannmur

Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1

pf-brannmur (innebygd i macOS)

Mail-server

Fjernet i Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender

Fjernet i Server 5.7.1

CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect

Wiki

Fjernet i Server 5.7.1

MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files

Nettsteder

Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1

Apache HTTP Server (innebygd i macOS), Nginx, Lighttpd

Kontakter

Fjernet i Server 5.7.1

CalendarServer, DavMail, Kerio Connect

NetBoot/NetInstall

Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1

BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (alle innebygd i macOS), NetSUS, BSDPy

Meldinger

Fjernet i Server 5.7.1

ejabberd, Openfire, Prosody

Radius

Fjernet i Server 5.7.1

FreeRadius

AirPort-administrering

Fjernet i Server 5.7.1

AirPort-verktøy

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.