Hvis du ikke kan legge til reisekort på iPhone eller Apple Watch i Fastlands-Kina

Følg fremgangsmåten nedenfor hvis du trenger hjelp til å legge til reisekort på iPhone eller Apple Watch, slik at du kan bruke ekspressreisekort med Apple Pay i Fastlands-Kina.

Sørg for at du kan legge til et reisekort

Sjekk Apple Pay på systemstatussiden. Hvis det finnes et problem, kan du prøve på nytt når det er løst. Hvis det ikke er et problem, må du sørge for at du bruker en iPhone 6s eller nyere, eller en Apple Watch Series 3 eller nyere med den nyeste versjonen av iOS eller watchOS.* Du kan ta kontakt med transportselskapet for å finne ut hvilke enheter som er kompatible med reisekortet ditt. Sørg for at du har konfigurert Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode på enheten din.

*Avhengig av hvor du befinner deg, kan du kanskje bruke en Apple Watch Series 1 eller Apple Watch Series 2.

Prøv å legge til et reisekort

Sjekk om du kan legge til reisekortet i Apple Pay etter hvert trinn:**

1. Kontroller at regionen på enheten er angitt til Fastlands-Kina.
    • Åpne Innstillinger-appen på iPhone, trykk på Generelt, trykk på Språk og region, og bla til Region.
    • Åpne Apple Watch-appen på iPhone for Apple Watch. Deretter går du til Min Apple Watch-fanen, trykker på Generelt, trykker på Språk og region og kontrollerer regionen din.
  2. Oppdater til den nyeste iOS-versjonen eller den nyeste watchOS-versjonen.
  3. Kontroller at du har en internett-forbindelse.
  4. Sørg for at du er logget på iCloud med Apple-ID-en din.
  5. Start iPhone eller Apple Watch på nytt.

Reisekort i Wallet-appen kan ikke overføres til en annen Apple-ID.

Prøv å opprette et reisekort i Wallet

Hvis du vil opprette et nytt reisekort i Wallet, må du sørge for at du bruker et China UnionPay-kreditt- eller debetkort du har lagt til i Wallet

Hvis du ser et hakemerke og Ferdig, men du ikke ser reisekortet ditt i Wallet:

1. Trykk på Legg til-knappen i Wallet.
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Trykk på Reisekort for [bynavn].
  4. Trykk på reisekortet som viser datoen du forsøkte å kjøpe kortet.
  5. Trykk på Neste.

Hvis du fortsatt ikke ser reisekortet i Wallet, kontakter du kortutstederen for hjelp og oppgir transaksjons-ID-en.

Prøv å overføre saldoen på det fysiske reisekortet for Shanghai

Slik overfører du saldoen på det fysiske reisekortet til Wallet:

• Sørg for at du bruker en iPhone 7 eller nyere og Apple Watch Series 1 eller nyere. Følg fremgangsmåten for å opprette et kort i Wallet på iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere.
  • Sørg for at du har mer enn 20 RMB på reisekortet for Shanghai.

Deretter må du sørge for at kortet ligger på en flat, ikke-metallisk overflate. Legg den øverste delen av iPhone på midten av reisekortet. La den ligge på kortet uten å flytte på den, inntil du ser «Kort lagt til». Dette kan ta flere minutter. Det kan også hjelpe å holde reisekortet og iPhone i hånden.

**Hør med kortutstederen for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay.

Fjern alle kortene fra enheten din

Hvis enheten trenger service, eller du bytter inn den gamle enheten eller gir den bort, kan du fjerne alle kortene fra den enheten, slik at den ikke kan brukes med Apple Pay til å foreta kjøp.

For iPhone og Apple Watch

Når iPhone er koblet til internett:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på [navnet ditt].
  3. Trykk på denne [enheten] (eller velg klokken din).
  4. Trykk på Fjern alle kort.

Hvis enheten din blir stjålet eller du mister den, eller den slutter å reagere, kan du fjern alle kortene fra Enheter-delen av Apple-ID-kontosiden. Hvis du velger Fjern alle kort, fjernes alle kortene fra enheten din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.