Bruke ekspressreisekort med Apple Pay i Beijing og Shanghai

Det har aldri vært enklere å reise kollektivt i Beijing og Shanghai. Finn ut hvordan du bruker ekspressreisekort med Apple Pay på iPhone eller Apple Watch.

Hvis du vil bruke ekspressreisekort med Apple Pay i Beijing eller Shanghai, må du først konfigurere reisekortet med Apple Pay på iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere eller på Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller nyere.*

Betal for turen med reisekortet via Apple Pay

Du kan bruke ekspressreisekort med Apple Pay til å betale for kollektivtjenester. I Beijing kan du bruke reisekortet ditt til å betale for t-bane og busser. I Shanghai kan du bruke reisekortet til å betale for t-bane, busser, ferger og maglev-tog.

Når du går gjennom billettsperrer, holder du den øverste delen av iPhone eller skjermen på Apple Watch noen centimeter fra midten av skanneren på billettsperren til du kjenner at det vibrerer. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen. iPhone og Apple Watch må være slått på, men de trenger ikke å være tilkoblet noe nettverk. Med ekspressreisekort trenger du ikke å bekrefte med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Du trenger heller ikke å vekke eller låse opp enheten din eller åpne en app.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er Express-kort med sparebluss tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at Express-kort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for Express-kort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Hvis du vil betale i butikker med kreditt- eller debetkortet du bruker som standard, gjør du følgende:

1. På en iPhone som har Touch ID, kan du dobbeltklikke på Hjem-knappen når iPhone er låst, eller velge kortet ditt i Wallet og autentisere før du holder iPhone i nærheten av leseren.
  2. På iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR dobbeltklikker du på sideknappen og autentiserer med Face ID. Deretter holder du iPhone nær leseren.

Du må kanskje få en stasjonsbetjent til å behandle reisekortet i Apple Pay. I så fall setter du enheten i Service-modus før du gir den til stasjonsbetjenten:

• Åpne Wallet og trykk på Mer-knappen på iPhone. Deretter åpner du Service-modus og autentiserer med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din.
  • Hvis du bruker Apple Watch, tar du den av, skriver inn sikkerhetskoden for å låse den opp og dobbeltklikker på sideknappen. Deretter velger du reisekortet ditt, trykker hardt på skjermen, trykker på Service-modus og ber stasjonsbetjenten om å holde Apple Watch med skjermen ned.

Endre ekspressreisekortet ditt

Det første reisekortet du legger til i Wallet, er ekspressreisekortet ditt. Hvis du legger til flere reisekort og vil endre ekspressreisekortet, følger du denne fremgangsmåten.

iPhone

1. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort på iPhone 6s, iPhone 6s Plus eller nyere. Trykk på Automatisk reisekort på iPhone 6 eller iPhone 6 Plus.
  3. Velg et nytt reisekort, og autoriser det med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode.

Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Wallet og Apple Pay > Ekspressreisekort.
  3. Velg et nytt kort, og autoriser det deretter ved å skrive inn sikkerhetskoden din på Apple Watch.

Hvis du ikke vil angi et ekspressreisekort, velger du Ingen.

Apple Watch og iPhone med reisekort

Kontroller saldoen på reisekortet ditt

På iPhone åpner du Wallet og trykker på reisekortet ditt. Saldoen din vises.

På Apple Watch dobbeltklikker du på sideknappen og sveiper til reisekortet for å se saldoen din. Eller du kan åpne Wallet, trykke på reisekortet og rulle ned med Digital Crown for å se saldoen din.

Du kan velge å bli varslet når saldoen er lav. Hvis du vil gjøre dette, åpner du Wallet, trykker på reisekortet ditt og trykker på Mer-knappen. Trykk på Saldo > Ingen påminnelse og følg fremgangsmåten for å konfigurere varslinger.

Overfør penger til reisekortet ditt

Hvis du vil overføre penger til reisekortet ditt, må du bruke et China UnionPay-debetkort som du har lagt til i Wallet. Det laveste beløpet du kan legge til på iPhone, er 1 RMB i Beijing og 10 RMB i Shanghai. Det laveste beløpet du kan legge til på Apple Watch, er 10 RMB. Det høyeste beløpet du kan legge til på én gang, er 500 RMB. Den høyeste saldoen du kan ha på reisekortet i Wallet, er 1000 RMB.

På iPhone:

1. Åpne Wallet.
  2. Trykk på reisekortet du vil overføre penger til.
  3. Trykk på Mer-knappen og deretter på Fyll på penger. Velg deretter beløpet og trykk på «Legg til».
  4. Velg UnionPay-debetkortet ditt og bruk Face ID, plasser fingeren din på Touch ID eller skriv inn sikkerhetskoden din for å fullføre transaksjonen.

På Apple Watch:

1. Åpne Wallet.
  2. Trykk på reisekortet ditt.
  3. Rull ned til Kortvalg og trykk på Fyll på penger.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Før du reiser, må du sørge for at du har nok penger på reisekortet i Apple Pay til å betale for hele reisen. Du må også sørge for at batteriet har nok strøm til at det varer gjennom hele reisen.

Du kan også fylle på penger med reiseappene for Beijing og Shanghai.

* Ekspressreisekort med Apple Pay er for øyeblikket tilgjengelig i beta i Beijing og Shanghai.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.