Legg til et reisekort for Beijing eller Shanghai i Apple Pay

Finn ut hvordan du legger til reisekort på iPhone eller Apple Watch, slik at du kan bruke ekspressreisekort med Apple Pay for å kjøre kollektivtransport i Beijing og Shanghai.

Du kan overføre saldoen til det fysiske reisekortet for Beijing eller Shanghai til Wallet for å bruke det med Apple Pay.1 Du kan også opprette et nytt reisekort i Wallet. Det første reisekortet du legger til i Wallet, er ekspressreisekortet ditt.2

Opprette et nytt reisekort i Wallet for å bruke det med Apple Pay på iPhone

Dette trenger du for å opprette et nytt reisekort for Beijing eller Shanghai i Wallet som du kan bruke på iPhone:3

• en iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere som er konfigurert med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode
  • et China UnionPay-debetkort lagt til i Wallet
  • iOS 11.3 eller nyere
  • en Internett-forbindelse
  • en Apple-ID som er logget på iCloud
  • Kina som region for enheten

Slik oppretter du et reisekort i Wallet:

1. Åpne Wallet og trykk på plusstegnet .
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  4. Velg et beløp og legg det på reisekortet ditt. Du blir belastet med et refunderbart depositum på 20 RMB.
  5. Følg fremgangsmåten for å opprette et nytt reisekort på iPhone.

Opprette et nytt reisekort i Wallet og bruk det med Apple Pay på Apple Watch

Dette trenger du for å opprette et nytt reisekort i Wallet som du kan bruke med Apple Pay på Apple Watch:3

• en Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller nyere sammenkoblet med iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere4
  • watchOS 4.3 eller nyere og iOS 11.3 eller nyere

Slik oppretter du et nytt reisekort i Wallet og legger det til Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Sveip opp og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kreditt-, debet- eller reisekort.
  4. Trykk på Fortsett.
  5. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  6. Velg et beløp og legg det på reisekortet ditt. Du blir belastet med et refunderbart depositum på 20 RMB.
  7. Følg fremgangsmåten for å opprette et nytt kort.
  8. Begynn å reise kollektivt med Apple Pay.

Overføre saldoen på reisekortet til Wallet på iPhone

Dette trenger du for å overføre saldoen på det fysiske reisekortet til Wallet på iPhone:3

• en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller nyere som er konfigurert med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode
  • iOS 11.3 og nyere
  • en Apple-ID som er logget på iCloud
  • Kina som region for enheten
  • et reisekort med bokstaven U foran nummeret for Shanghai
  • et reisekort med en saldo på minst 25 RMB i Beijing og mer enn 20 RMB i Shanghai Vi trekker et refunderbart depositum på 20 RMB fra saldoen du overfører.

Slik overfører du saldoen på de fysiske reisekortet til iPhone:2

1. Åpne Wallet-appen og trykk på plusstegnet .
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  4. Trykk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  5. Skriv inn de fire sifrene fra kortnummeret ditt som du blir bedt om å oppgi. Se på bildene nedenfor for mer hjelp.
  6. Legg den øverste delen av iPhone på midten av reisekortet. La den ligge på kortet uten å flytte den til du ser «Kort lagt til» på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Verifiser de fire siste sifrene i kortnummeret på reisekort for Beijing.

Verifiser de fire siste sifrene i kortnummeret på reisekort for Shanghai.

Når du overfører saldoen på det fysiske reisekortet til Wallet, kan du løse inn det opprinnelige depositumet ved å levere det fysiske kortet til kortutsenderen.Det refunderbare depositumet på 20 RMB som trekkes fra saldoen din når du overfører den til Wallet, forblir i Wallet. Du kan løse inn dette depositumet via reiseappene for Beijing eller Shanghai. Se på instruksjonene fra reisekortutsenderen.

Overføre saldoen på reisekortet til Wallet på Apple Watch

Dette trenger du for å overføre saldoen på reisekortet til Apple Watch:3

• Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller nyere sammenkoblet med iPhone 7, iPhone 7 Plus eller nyere4
  • watchOS 4.3 eller nyere og iOS 11.3 eller nyere
  • et reisekort med bokstaven U foran nummeret for Shanghai

Slik overfører du saldoen fra et fysisk reisekort til Apple Watch:2

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Sveip opp og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kreditt-, debet- eller reisekort.
  4. Trykk på Fortsett.
  5. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  6. Trykk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  7. Følg fremgangsmåten for å overføre saldoen.

Flytt reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch

Slik flytter du reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone og trykk på Min Apple Watch-fanen. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til reisekortet du vil flytte til Apple Watch. Trykk deretter på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Watch-appen til å flytte reisekortet ditt tilbake til iPhone. Du kan ikke flytte reisekortet for Beijing eller Shanghai under kollektivreisen.

I motsetning til kreditt- og debetkort i Wallet kan reisekort bare være registrert på én enhet av gangen.

Hva nå

Finn ut hvordan du kjører kollektivtransport med Apple Pay.

Få hjelp til å legge til reisekort i Apple Pay.

Med reiseapper for Beijing og Shanghai kan du overføre penger til reisekortet i Wallet og få en reisekortrefusjon. Se på instruksjonene fra reisekortutsenderen.

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år.
  2. Kontroller med kortutstederen din for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay. Ekspressreisekort med Apple Pay er for øyeblikket tilgjengelig i beta i Beijing og Shanghai.
  3. Hvis du logger på iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  4. Apple Watch (1. generasjon) og Apple Watch Edition (1. generasjon) er ikke kompatible med ekspressreisekort for Apple Pay i Kina.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.