Legg til et reisekort i Apple Lommebok for Kina, fastlandet på iPhone eller Apple Watch

Legg til et reisekort i Lommebok-appen på iPhone eller Apple Watch for å betale for kollektivtransport i Kina, fastlandet.

Du trenger følgende for å bruke kollektivtransport i Kina, fastlandet med Apple Pay1:

• En iPhone 6s eller nyere med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode, eller en Apple Watch Series 3 eller nyere sammenkoblet med iPhone 6s eller nyere.

• Den nyeste versjonen av iOS og watchOS.

• en Apple-ID som er logget på iCloud.2

• Et China UnionPay-kreditt- eller debetkort som du har lagt til i Lommebok-appen.

Slik legger du til et nytt reisekort i Apple Lommebok

Du kan legge til et nytt reisekort i Lommebok-appen på iPhone eller Apple Watch. Det første reisekortet du legger til, blir automatisk satt til Aktiv adgang.3

Slik legger du til et nytt reisekort for Kina, fastlandet på iPhone

1. I Lommebok-appen trykker du på Legg til-knappen .

2. Trykk på Reisekort.

3. Velg reisekortet du vil legge til, eller søk etter sted eller kortnavn.

4. Trykk på Fortsett. Du blir kanskje bedt om å opprette eller oppdatere en 6-sifret kode.

5. Velg beløpet du vil fylle på reisekortet. Hvis du legger til et reisekort for China T-Union eller Shanghai kan du i tillegg bli belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.

6. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et nytt reisekort.

Slik legger du til et nytt reisekort for Kina, fastlandet på Apple Watch

1. På Apple Watch åpner du Lommebok-appen.

2. Rull ned, og trykk på Legg til kort.

3. Trykk på Reisekort.

4. Velg reisekortet du vil legge til.

5. Trykk på Fortsett. Du blir kanskje bedt om å opprette eller oppdatere en 6-sifret kode.

6. Velg beløpet du vil fylle på reisekortet. Hvis du legger til et reisekort for China T-Union eller Shanghai blir du i tillegg belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.

7. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte kjøpet og legge til et nytt reisekort.

Slik overfører du reisekortet mellom enheter

Reisekort kan kun være lagt til i Lommebok på én enhet av gangen, men du kan flytte kortet mellom enhetene dine.

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhonen.

2. Trykk på Lommebok og Apple Pay i Min klokke-fanen.

3. Trykk på Legg til-knappen ved siden av kortet du vil flytte.

4. Du kan også velge Legg til kort for å vise en liste over tidligere kort fra de andre enhetene dine.

Du kan bruke Apple Watch-appen til å flytte reisekortet tilbake til iPhone når du ikke reiser.

Slik overfører du reisekortet ditt til en ny enhet ved hjelp av oppsettassistenten

1. I oppsettassistenten på den nye iPhonen trykker du på Lommebok.

2. Velg reisekortene du vil overføre fra den forrige enheten.

3. Trykk på Fortsett for å bekrefte at du vil overføre reisekortet til den nye enheten.4

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik overfører du reisekortet ditt ved hjelp av Lommebok-appen

1. Åpne Lommebok-appen på den nye iPhonen, og trykk på Legg til-knappen .

2. Trykk på Tidligere kort og velg reisekortet.

3. Følg trinnene på skjermen for å legge til reisekortet på den nye iPhonen.4

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik fjerner du reisekortet

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.

2. Trykk på reisekortet ditt.

3. Trykk på Mer-knappen og deretter på Kortopplysninger.

4. Bla ned og trykk på Fjern dette kortet. Trykk på Fjern for å bekrefte.

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alderen varierer i ulike land.

2. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

3. Hør med kortutstederen for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay.

4. Når overføringen er fullført, er det forrige kortet fortsatt synlig i Lommebok-appen med et varsel om at kortet ikke kan brukes.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.