Legg til et reisekort for Beijing eller Shanghai i Apple Pay

Finn ut hvordan du legger til reisekort på iPhone eller Apple Watch, og hvordan du bruker ekspressreisekort med Apple Pay for å kjøre kollektivtransport i Beijing og Shanghai.

Du kan overføre saldoen på det fysiske reisekortet for Beijing eller Shanghai til Wallet for å bruke den med Apple Pay.1 Du kan også opprette et nytt reisekort i Wallet. Det første reisekortet du legger til i Wallet, er ekspressreisekortet ditt.2

Opprett et nytt reisekort i Wallet for å bruke det med Apple Pay på iPhone

Dette trenger du for å opprette et nytt reisekort for Beijing eller Shanghai i Wallet som du kan bruke på iPhone:3

• en iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere som er konfigurert med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode
  • et China UnionPay-debetkort i Beijing eller et China UnionPay-kreditt- eller debetkort i Shanghai som du har lagt til i Wallet
  • iOS 11.3 eller nyere
  • internettforbindelse
  • en Apple-ID som er logget på iCloud
  • en enhet med Fastlands-Kina angitt som region

Slik oppretter du et reisekort i Wallet:

1. Åpne Wallet, og trykk på plusstegnet plusstegn.
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  4. Velg beløpet du vil legge inn på reisekortet. Hvis du bruker et reisekort for Shanghai, blir du i tillegg belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.
  5. Følg instruksjonene for å opprette et nytt reisekort på iPhone.

Opprett et nytt reisekort i Wallet, og bruk det med Apple Pay på Apple Watch

Dette trenger du for å opprette et nytt reisekort i Wallet som du kan bruke med Apple Pay på Apple Watch:3

• en Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller en nyere modell som er sammenkoblet med iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere4
  • watchOS 4.3 eller nyere og iOS 11.3 eller nyere

Slik oppretter du et nytt reisekort i Wallet og legger det til på Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.
  2. Sveip opp og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort.
  4. Trykk på Fortsett.
  5. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  6. Velg beløpet du vil legge inn på reisekortet. Hvis du bruker et reisekort for Shanghai, blir du i tillegg belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.
  7. Følg fremgangsmåten for å opprette et nytt kort.
  8. Begynn å reise kollektivt med Apple Pay.

Skjermbilde som viser et reisekort i Wallet

Overfør saldoen på reisekortet til Wallet på iPhone

Dette trenger du for å overføre saldoen på det fysiske reisekortet til Wallet på iPhone:3

• en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller nyere som er konfigurert med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode
  • iOS 11.3 eller nyere
  • en Apple-ID som er logget på iCloud
  • en enhet med Fastlands-Kina angitt som region
  • for Shanghai: et reisekort med bokstaven U foran nummeret
  • en reisekortsaldo på minst 1 RMB i Beijing og mer enn 20 RMB i Shanghai. Hvis du bruker et reisekort for Shanghai, blir et refunderbart depositum på 20 RMB trukket fra saldoen du overfører.

Slik overfører du saldoen på det fysiske reisekortet til iPhone:2

1. Åpne Wallet-appen, og trykk på plusstegnet plusstegn.
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  4. Trykk på Overfør eksisterende kort.
  5. Når du blir bedt om det, oppgir du de fire første eller siste sifrene i kortnummeret. Se på bildene nedenfor for mer hjelp.
  6. Legg den øverste delen av iPhone midt på reisekortet. La iPhone ligge i ro på kortet til du ser «Kort lagt til» på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Reisekort for Beijing

Bekreft de fire siste sifrene i kortnummeret hvis du har et reisekort for Beijing.

Reisekort for Shanghai

Bekreft de fire første sifrene i kortnummeret hvis du har et reisekort for Shanghai.

Hvis du bruker et reisekort for Shanghai, kan du, etter at du har overført saldoen på det fysiske reisekortet til Wallet, løse inn det opprinnelige depositumet ved å levere det fysiske kortet til kortutstederen. Det refunderbare depositumet på 20 RMB som trekkes fra saldoen din når du overfører den til Wallet, forblir i Wallet. Du kan løse inn dette depositumet i Shanghai Transit-appen. Sjekk instruksjonene fra reisekortutstederen.

Overfør reisekort-saldo i Wallet

Overfør saldoen på reisekortet til Wallet på Apple Watch

Dette trenger du for å overføre saldoen på reisekortet til Apple Watch:3

• en Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller en nyere modell som er sammenkoblet med iPhone 7, iPhone 7 Plus eller nyere4
  • watchOS 4.3 eller nyere og iOS 11.3 eller nyere
  • for Shanghai: et reisekort med bokstaven U foran nummeret

Slik overfører du saldoen fra et fysisk reisekort til Apple Watch:2

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Sveip opp og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort.
  4. Trykk på Fortsett.
  5. Trykk på Reisekort for Beijing eller Reisekort for Shanghai.
  6. Trykk på Overfør eksisterende kort.
  7. Følg instruksjonene for å overføre saldoen.

Flytt reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch

Slik flytter du reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min klokke-fanen. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til reisekortet du vil flytte til Apple Watch. Trykk deretter på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Apple Watch-appen til å flytte reisekortet ditt tilbake til iPhone. Du kan ikke flytte reisekortet for Beijing eller Shanghai i løpet av en kollektivreise.

I motsetning til kreditt- og debetkort i Wallet kan reisekort bare være registrert på én enhet av gangen.

Hva nå?

Finn ut hvordan du reiser kollektivt med Apple Pay.

Få hjelp med å legge til reisekort i Apple Pay.

Med reiseappene for Beijing og Shanghai kan du legge til penger på reisekortet i Wallet og få refusjon på reisekortet. Sjekk instruksjonene fra reisekortutstederen.

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Aldersgrensen kan være forskjellig i ulike land og regioner.
  2. Hør med kortutstederen for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay.
  3. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  4. Apple Watch (1. generasjon) og Apple Watch Edition (1. generasjon) er ikke kompatible med ekspressreisekort for Apple Pay i Fastlands-Kina.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.