Legg til et reisekort for Apple Pay i Fastlands-Kina

Finn ut hvordan du legger til reisekort på iPhone eller Apple Watch, og hvordan du bruker ekspressreisekort med Apple Pay for å kjøre kollektivtransport i Fastlands-Kina.

Du kan opprette et nytt reisekort i Wallet som skal brukes med Apple Pay.Det første reisekortet du legger til i Wallet, blir automatisk ekspressreisekortet ditt.2

Se hva du trenger for å opprette et nytt reisekort i Wallet-appen som skal brukes med iPhone eller Apple Watch.

Slik oppretter du et nytt reisekort i Wallet som skal brukes med Apple Pay

Du kan opprette et nytt reisekort i Wallet-appen som skal brukes på iPhone eller Apple Watch.

Slik oppretter du et nytt reisekort for iPhone

1. Åpne Wallet-appen og trykk på Legg til-knappen plusstegn.
  2. Trykk på Fortsett. I Fastlands-Kina må du kanskje opprette eller oppdatere en sekssifret sikkerhetskode.
  3. Trykk på Reisekort for [bynavn].
  4. Velg beløpet du vil legge inn på reisekortet. Hvis du bruker et reisekort for China T-Union eller Shanghai, kan du i tillegg bli belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.
  5. Følg instruksjonene for å opprette et nytt reisekort på iPhone.

Slik oppretter du et nytt reisekort for Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort.
  4. Trykk på Fortsett. I Fastlands-Kina må du kanskje opprette eller oppdatere en sekssifret sikkerhetskode.
  5. Trykk på Reisekort for [bynavn].
  6. Velg beløpet du vil legge inn på reisekortet. Hvis du bruker et reisekort for China T-Union eller Shanghai, blir du i tillegg belastet for et refunderbart depositum på 20 RMB.
  7. Følg fremgangsmåten for å opprette et nytt kort.

Slik flytter du reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk deretter på fanen Min Apple Watch. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til reisekortet du vil flytte til Apple Watch.
  4. Trykk på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Apple Watch-appen til å flytte reisekortet ditt tilbake til iPhone. Ikke flytt reisekortet i løpet av en kollektivreise.

Sørg for at du bruker samme enhet til å starte og avslutte kollektivreisen. I motsetning til kreditt- og debetkort i Wallet kan reisekort bare være registrert på én enhet av gangen.

Hva nå?

Finn ut hvordan du reiser kollektivt med Apple Pay.

Få hjelp med å legge til reisekort i Apple Pay.

Se slik overfører du saldoen på reisekort for Shanghai til iPhone eller Apple Watch.

Med appen til transportselskapet kan du overføre penger til reisekortet i Wallet og få en reisekortrefusjon. Sjekk instruksjonene fra reisekortutstederen.

Dette trenger du for å opprette et nytt reisekort

For iPhone trenger du3

• iPhone 6s eller nyere med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode
  • et China UnionPay-kreditt- eller debetkort som du har lagt til i Wallet
  • den nyeste iOS-versjonen
  • en internettforbindelse
  • en Apple-ID som er logget på iCloud
  • en enhet med Fastlands-Kina angitt som region

For Apple Watch trenger du

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Aldersgrensen kan være forskjellig i ulike land og regioner.
  2. Hør med kortutstederen for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay.
  3. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  4. Avhengig av hvor du befinner deg, kan du kanskje bruke en Apple Watch Series 1 eller Apple Watch Series 2. Apple Watch (1. generasjon) og Apple Watch Edition (1. generasjon) er ikke kompatible med ekspressreisekort for Apple Pay i Fastlands-Kina.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.