Apple TV-appen og personvern

Apple TV-appen beskytter informasjonen din og gir deg muligheten til å velge hva du vil dele.

• Apple TV-appen samler favorittfilmene og -programmene dine på ett sted og anbefaler annet innhold du kanskje vil like.
  • Apple samler inn informasjon om kjøp, nedlastinger, aktivitet i Apple TV-appen, hvilket innhold du ser på, og hvor du ser på innhold i Apple TV-appen og i tilkoblede apper på dine støttede enheter. Vi bruker denne informasjonen for å kunne tilby tjenesten og forbedre Apple TV-appen for deg og andre.
  • Vi samler også inn informasjon om kjøp, nedlastinger, aktivitet i Apple TV-appen, hvilket innhold du ser på, og hvor du ser på innhold, for å skreddersy funksjoner og tilby tilpassede anbefalinger til deg. Du kan velge å fjerne tillatelsen til bruk av data til dette formålet, som beskrevet nedenfor.
  • Vi bruker informasjon om filmene og TV-programmene du kjøper og laster ned til annonsering for å sikre at Annonser i søk i App Store og annonser i Apple News og Aksjer, der det er tilgjengelig, er relevante for deg. Du har valgmuligheter når det gjelder annonser, som beskrevet nedenfor.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

Apple TV gjør det mulig å se alle dine favoritt-TV-programmer og -filmer på ett sted. Du kan se innhold du har leid eller kjøpt fra Apple. Du kan også få tilgang til innhold via Apple TV+, Apple TV-kanaler og tilkoblede videoapper fra tredjeparter, hvis dette er tilgjengelig. Du kan få tilgang til alt dette innholdet via Apple TV-appen på støttede enheter som er logget på med samme Apple-ID.

Levere Apple TV-appen

Vi bruker den personlige informasjonen din til å levere tjenestene og funksjonene i Apple TV-appen. Dette inkluderer konto- og betalingsinformasjonen din, som du kan se og endre i Innstillinger.

Apple samler inn informasjon om hva du kjøper og hva du ser på i Apple TV-appen, på støttede enheter som er logget på med samme Apple-ID. Apple lagrer denne informasjonen i tilknytning til din Apple-ID, slik at vi kan vise det du ser på, på dine støttede enheter. Hvis du gir tillatelse til at en tredjepartsapp kobles til Apple TV-appen, vil Apple også samle inn denne informasjonen fra den appen på dine støttede enheter. Apple-apper med støttet innhold, som Apple Music, kobles til automatisk når du begynner å bruke Apple TV-appen.

Informasjonen om det du ser på vil inkludere innholdet du spiller av, når du så på det, hvilken enhet du brukte og hvor mye du hadde sett før du trykket på pause eller stoppet avspillingen. Vi samler også en detaljert logg av all avspillingsaktivitet for Apple TV-kanaler og Apple TV+.

Hvis du gir Apple TV-appen tilgang til posisjonen din, brukes posisjonen din til å levere innhold som er tilgjengelig i området ditt.

Forbedre Apple TV-appen

Apple samler inn informasjon om din bruk av Apple TV-appen, inkludert hvilke funksjoner du bruker (for eksempel Neste eller Bibliotek), hva du søker etter, varslinger du trykker på, sider du navigerer til eller viser, og informasjon om feil eller krasjer i appen. Vi bruker denne informasjonen og informasjon om hva du ser på, til å bidra til å forbedre og optimalisere Apple TV-appen for deg og andre. Vi samler også inn informasjon om enheten din, som type enhet, programvareversjon av operativsystemet og hvor mye ledig plass du har på enheten. Vi kan bruke denne informasjonen til å vurdere om forespurt innhold kan lastes ned, for å forstå generelle trender i bruk av lagringsplass på enheten, og om enheten din er koblet til via Wi-Fi eller mobilnett. Eksempelvis gjorde kunnskap om hvor mye ledig plass du har på enheten, at vi kunne utvikle funksjonen der du kan kjøpe en film på iPhone uten å være nødt til å laste den ned umiddelbart.

Tilpasse Apple TV-appen

Vi tilpasser Apple TV-appen for å hjelpe deg med å oppdage det innholdet som er mest relevant for deg. Vi anbefaler for eksempel filmer som vi tror du vil være interessert i, basert på filmer du har sett tidligere. For å kunne tilpasse opplevelsen din bruker vi blant annet informasjon om hva du ser på, kjøp, nedlastinger, navigering og annen aktivitet i Apple TV-appen.

Hvis du ikke vil at Apple skal bruke informasjon om hva du ser på i Apple TV-appen på denne enheten, til tilpassing av de andre enhetene dine som bruker Apple TV-appen, kan du slå av tilpassingsfunksjoner i Innstillinger. I iOS og iPadOS velger du Innstillinger > TV > Bruk avspillingslogg. I tvOS velger du Innstillinger > Apper > TV > Bruk avspillingslogg.

Annonsering

Vi bruker informasjon om filmene og TV-programmene du kjøper fra Apple, for å sikre at du ser relevante annonser i App Store. Vi deler brukerne inn i grupper, kalt segmenter, med felles interesser og kjennetegn, og retter annonser mot disse gruppene. Informasjon om deg brukes til å plassere deg i et segment, som igjen avgjør hvilke annonser du ser. For å beskytte personvernet ditt leveres bare målrettede annonser hvis mer enn 5 000 personer oppfyller målrettingskriteriene. Vi bruker også lignende informasjon for å gjøre annonser i Apple News og Aksjer mer relevante, men her er informasjonen knyttet til Apple News-spesifikk identifikator i stedet for til Apple-ID-en din.

Hvis du ikke vil motta annonser som er målrettet mot interessene dine fra Apples annonseringsplattform, kan du aktivere Begrens annonsesporing, som gjør at Apple-ID-en din ikke mottar slike annonser på enheter som er logget på med samme Apple-ID.

Finn ut mer om Annonser og personvern i Annonser i søk og News på https://support.apple.com/HT205223

Finn ut mer om hvordan du kan unngå å motta interessebaserte annonser i App Store og Apple News på https://support.apple.com/HT202074

Deling med tredjeparter

Vi er pålagt å levere noe ikke-personlig informasjon til tredjeparter som Apple har et strategisk samarbeid med, for å levere produktene og tjenestene våre, som hjelper Apple å markedsføre seg overfor kunder, og som selger annonser som vises i App Store, Apple News og Aksjer, på vegne av Apple. Vi deler for eksempel ikke-personlig informasjon om transaksjonene dine og visningsaktiviteten til strategiske partnere for Apple TV, deriblant eiere av innhold, slik at de kan måle hvor vellykket produktet deres er, oppfylle krav til vederlag og regnskapsføring og for å forbedre sine tilknyttede produkter og tjenester.

Oppbevaring

Vi beholder personlig informasjon knyttet til kjøp, nedlastinger og visningsaktivitet i Apple TV-appen i forskjellige tidsperioder avhengig av forretningsbehov, kontraktsforpliktelser og juridiske krav. For kjøp og nedlastinger betyr det ofte at informasjonen beholdes i minst ti år. Vi beholder også en oversikt over kjøpene og nedlastingene dine så lenge du har en konto hos oss, slik at du kan laste ned innholdet i samsvar med vilkårene våre. Vi beholder annen informasjon som navigering og søkelogger i opptil to år. Noe av informasjonen, som transaksjoner, men ikke lagret kortinformasjon, kan imidlertid beholdes som forretningsprotokoller selv etter at du avslutter kontoen din eller slutter å bruke Apple TV-appen.

Tøm avspillingslogg

Du kan tømme avspillingsloggen i Apple TV-appen i Innstillinger. I iOS og iPadOS velger du Konto > Tøm avspillingslogg i Apple TV-appen. I tvOS velger du Innstillinger > Apper > TV > Tøm avspillingslogg. Dette vil fjerne alle TV-programmer og filmer fra Neste-køen og fjerne tilknytning til tidligere avspillingslogger fra kontoen din. Dette vil gjelde alle enheter som bruker samme Apple-ID.

Du kan fjerne enkeltobjekter fra Neste-køen ved å trykke lenge på episoden og velge Fjern fra Neste. Hvis du velger «Fjern fra nylig sett» i denne menyen, vil det i tillegg gjøre at episoden ikke brukes til å generere personlige anbefalinger. Apple vil imidlertid beholde en oversikt over avspillingsloggen fra Apple TV-kanaler og Apple TV+ for rapporterings- og vederlagsformål.

Tilkoblede apper fra tredjeparter

Du må gi deltakende tredjepartsapper tilgang til å koble til Apple TV-appen og dele det du ser på i appene, med Apple. Når du konfigurerer Apple TV-appen, kan du bli spurt om å gi tilgang til flere apper samtidig. Noen av appene har du kanskje ikke installert enda på enheten. Valgene dine vil fortsatt gjelde hvis appene installeres på et senere tidspunkt. Uansett om du gir tilgang eller ikke, kan du endre valgene dine for hver app i Innstillinger.

Du kan koble fra en tredjepartsapp fra Apple TV-appen hvis du ikke vil at den skal være tilkoblet lenger. Apple vil avslutte all innsamling av avspillingsdata fra den tredjepartsappen. I iOS og iPadOS velger du Konto > Tilkoblede apper i Apple TV-appen, velg tredjepartsappen og slå den av. I tvOS velger du Innstillinger > Apper > TV > Koble til TV-appen, velg tredjepartsappen og slå den av. Når du fjerner en tredjepartsapp fra Apple TV-appen, kan du også velge om du vil slette all informasjon om avspillingsdata som Apple har samlet inn om det du har sett på fra den appen, ved å velge «Fjern og tøm avspillingsloggen». Du kan også når som helst slette all informasjon om avspillingsdata som Apple har samlet inn om tredjepartsinnhold du har sett på i Apple TV-appen, ved å slette avspillingsloggen som beskrevet ovenfor. Hvis du tømmer avspillingsloggen din på en av disse måtene, fjerner den kun data fra tredjepartsapper som oppbevares og brukes av Apple med Apple TV-appen. Avspillingsdata som oppbevares av leverandøren av tredjepartsappen, blir ikke fjernet (for eksempel i appen eller på tjeneren deres).

Du bør også lese gjennom vilkår, retningslinjer for personvern og praksiser fra tredjepartsapper for å forstå hvordan de bruker og deler avspillingsdataene dine og tilknyttet informasjon.

Forhindring av svindel og annen ondsinnet aktivitet

Vi samler også inn personlig informasjon for å forhindre svindel og annen ondsinnet aktivitet i Apple TV-appen. Denne informasjonen inkluderer enhetsinformasjon, deriblant enhetstype og programvareversjon, stedsinformasjon, hvis tilgjengelig, kjøp- og nedlastingshistorikk og annen interaksjon med Apple TV-appen.

Vi lager også en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp ved hjelp av informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar. Innsendingen er utformet slik at Apple ikke kan lese de underliggende verdiene på enheten din. Rangeringen arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

All informasjon Apple samler inn, blir behandlet i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.