Slik sletter du Apple-ID-kontoen din

Apple gir deg muligheten til å slette Apple-ID-kontoen din permanent, når som helst og uansett grunn, for å bidra til å gi deg kontroll over dataene dine og personvernet ditt.

I denne artikkelen finner du informasjon og svar på vanlige spørsmål om sletting av Apple-ID-kontoen din. Sørg for at du leser hele siden, slik at du forstår hva som skjer når Apple-ID-en din blir slettet.

Om sletting av Apple-ID-en din

Når Apple-ID-kontoen din slettes, blir kontodetaljene og dataene dine som er tilknyttet Apple-ID-en, slettet permanent fra Apples tjenere. Du kan ikke logge på kontoen din, og du har ikke tilgang til data, innhold eller tjenester som var knyttet til Apple-ID-en.

Bilder, videoer, dokumenter og annet innhold du har lagret i iCloud, blir slettet permanent. Du kan ikke motta meldinger eller anrop sendt til kontoen din via iMessage, FaceTime eller iCloud Mail. Og du kan ikke logge på eller bruke tjenester som iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime og Finn iPhone. I tillegg blir eventuelle Apple Store-avtaler og AppleCare-kundestøttesaker kansellert.

Hvis du sletter Apple-ID-en din, slettes den permanent. Når kontoen din er slettet, kan ikke Apple gjenåpne eller reaktivere kontoen eller gjenopprette dataene dine. Hvis du ikke har tenkt å bruke kontoen din for øyeblikket, men det er mulig at du kommer til å bruke den senere, anbefaler vi at du deaktiverer kontoen din midlertidig i stedet for å slette den (såfremt det er mulig).

Før du ber om sletting av Apple-ID-en din

Vi anbefaler at du går gjennom noen trinn før du ber om sletting av Apple-ID-en.

• Sikkerhetskopier dataene du har lagret i iCloud – inkludert innhold for alle apper fra Apple eller tredjeparter som lagrer data ved bruk av iCloud – på et sted som ikke bruker Apple-ID-en din for å få tilgang.
  • Last ned eventuelle DRM-frie kjøp, iTunes Match-spor du ikke har kopier av, og alt annet av musikk og medier.
  • Se gjennom aktive abonnementer. Når kontoen din slettes, blir eventuelle abonnementer sagt opp på slutten av faktureringssyklusen.
  • Lagre kopier av all Apple-relatert informasjon du trenger eller kan komme til å trenge.
  • Sørg for at du logger av alle enhetene dine for å unngå problemer med apper som bruker Apple-ID-kontoen din eller iCloud. Når kontoen din slettes, kan du ikke logge av iCloud eller slå av Aktiveringslås i Finn iPhone på enhetene dine. Hvis du glemmer å logge av, er det ikke sikkert at du kan bruke enheten din etter at kontoen er slettet.

Slik sletter du Apple-ID-kontoen din permanent

Logg på Apple-ID-kontosiden på Mac, PC, iPhone eller iPad. Rull deretter ned til Data og personvern, og velg «Administrer dataene dine og personvernet ditt». Gå til den neste siden, og velg «Kom i gang» under «Slett kontoen din».

Når du ber om kontosletting, mottar du en unik alfanumerisk tilgangskode. Sørg for at du lagrer denne tilgangskoden på et sikkert sted. I en kort periode mens forespørselen din behandles, kan du kontakte Apple-kundestøtte og oppgi tilgangskoden din, så hjelper vi deg med å kansellere forespørselen slik at du kan gjenoppta bruken av Apple-ID-en din.

Etter at du ber om sletting av Apple-ID-en

Etter at du ber om sletting av Apple-ID-kontoen din, bekrefter vi at du er kontoeieren som har sendt inn forespørselen. Når denne bekreftelsen er fullført, blir kontoinformasjonen og dataene dine som er knyttet til Apple-ID-en, slettet fra Apples tjenere permanent. Etter det kan du ikke lenger logge på kontoen, og du har ikke tilgang til data, innhold, tjenester eller avtaler som er knyttet til Apple-ID-en din.

Når du sletter Apple-ID-en din, gjør Apple sitt beste for å slette alle personlige data som er knyttet til kontoen din. Vi må imidlertid beholde tidligere transaksjonsinformasjon til regnskapsmessige formål, og vi må kanskje ta vare på noen typer informasjon for å overholde rettskjennelser eller andre pågående juridiske prosedyrer.

Vanlige spørsmål

Hva skjer med iCloud-e-postene og -meldingene mine når Apple-ID-en min er slettet?

Når Apple-ID-en slettes, blir alle iCloud-e-postene og -meldingene dine også slettet permanent. Meldinger som blir sendt til deg via iCloud (Mail og iMessage), blir ikke levert.

Hva skjer med musikk, filmer, TV-programmer, bøker og apper jeg har kjøpt med kontoen min?

Når du sletter kontoen din, kan du ikke bruke tjenester i App Store, iTunes Store eller Apple Books med denne Apple-ID-en. Disse tjenestene inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

• oppdatering av apper du har kjøpt
  • nedlasting av varer du har kjøpt tidligere
  • synkronisering til iOS av kopibeskyttede varer du har kjøpt
  • kopiering fra én datamaskin til en annen av kopibeskyttede varer du har kjøpt
  • avspilling av varer du har leid
  • Autorisering av datamaskiner til å spille av kopibeskyttede varer du har kjøpt
  • tilgang til iTunes Match, hvis du har abonnement
  • tilgang til iTunes-sesongpass

DRM-fritt innhold (Digital Rights Management), for eksempel musikkjøp i iTunes, fungerer som normalt etter at du sletter Apple-ID-en. Men DRM-fritt innhold som er lagret i iCloud-musikkbiblioteket, er ikke tilgjengelig og kan ikke spilles av. Du bør laste ned alt DRM-fritt innhold, iTunes Match-spor du ikke har kopier av, og alt av musikk og medier før du sletter kontoen.

DRM-beskyttet innhold du har kjøpt – for eksempel filmer, TV-programmer eller apper – slutter å fungere eller blir ikke oppdatert lenger, avhengig av innholdstypen.

Hva skjer med App Store- eller iTunes Store-kreditten min når jeg sletter kontoen min?

Ubrukt kreditt på kontoen din kan verken løses inn eller refunderes når Apple-ID-en din er slettet. Du kan enten bruke gjenstående saldo, eller du kan kontakte Apple-kundestøtte for å be om refusjon før du sletter kontoen. Det samme gjelder hvis du skylder Apple penger. Da må du betale dette før vi kan slette kontoen din.

Hva skjer med abonnementene mine?

Eventuelle abonnementer du har på tjenester som Apple Music, iCloud-lagring eller tredjepartstjenester gjennom Apple-ID-en, eller som er knyttet til Apple-ID-en, blir kansellert ved slutten av faktureringssyklusen når du sletter kontoen.

Jeg abonnerte på Apple Music via mobiloperatøren min. Hva skjer med abonnementet mitt?

Hvis du har abonnert på Apple Music gjennom en mobiloperatør og har knyttet kontoen til Apple-ID-en du sletter, kan du fremdeles strømme musikk, men du har ikke tilgang til andre Apple Music-funksjoner, for eksempel iCloud-musikkbiblioteket.

Jeg er en familieorganisator. Hvordan blir familiemedlemmene mine påvirket hvis jeg sletter kontoen min?

Når du sletter kontoen, blir familiegruppen din oppløst, og medlemmene mister tilgangen til alle delte abonnementer og alt delt innhold. Musikk, filmer, TV-programmer, bøker eller apper som er kopibeskyttet, og som tidligere er lastet ned fra samlingene til andre familiemedlemmer, kan ikke lenger brukes av noen familiemedlemmer.

Hvis du organiserer en Familiedeling-gruppe som inkluderer et barn, blir barnets konto også slettet. Eller du kan overføre barnets konto til en annen familie før du ber om sletting av Apple-ID-en din.

Kan jeg slette kontoen til barnet mitt?

Hvis du er organisatoren for familien din, kan du slette Apple-ID-en til barnet ditt når du ber om sletting av kontoen din. Barnet ditt kan også be om sletting av sin Apple-ID, noe som krever tillatelse fra deg.

Mottar jeg fremdeles det jeg har kjøpt på nettet via apple.com?

Ja. Aktive bestillinger på nettet blir behandlet som normalt etter at kontoen er slettet.

Fortsetter de pågående produktreparasjonene mine når kontoen min er slettet?

Ja. Pågående reparasjoner blir ikke kansellert selv om du sletter Apple-ID-en din.

Apple-kundestøtte hjelper meg med noe akkurat nå. Kan jeg fremdeles få hjelp etter at kontoen min er slettet?

Apple-kundestøtte kan hjelpe deg etter at kontoen din er slettet. Men eventuelle åpne saker blir kansellert, og vi kan ikke hjelpe deg med problemer knyttet til den slettede kontoen.

Kan jeg fremdeles bruke AppleCare-abonnementet mitt for å få service på enheten min?

Ja. Hvis enheten din er dekket av et AppleCare-abonnement, kan du fremdeles få service etter at kontoen din er slettet.

Er de kommende avtalene mine i Apple Store fremdeles gyldige etter at kontoen min er slettet?

Nei. Avtaler eller reservasjoner du har i Apple Store, blir kansellert når kontoen din er slettet.

Jeg er registrert i iPhone-oppgraderingsprogrammet. Må jeg fremdeles betale etter at Apple-ID-en min er slettet?

Ja. Hvis du er registrert i iPhone-oppgraderingsprogrammet, må du fremdeles betale for enheten din. Men du kan kanskje ikke legge inn fremtidige oppgraderingsbestillinger på nettet uten den tilknyttede Apple-ID-en.

Hva skjer med Apple Cash-kontoen min etter at Apple-ID-en min er slettet?

Når kontoen din er slettet, mister du tilgangen til Apple Cash-kontoen din. Du kan ikke slette Apple-ID-en hvis du har saldo tilknyttet Apple Cash-kontoen. Hvis du har en saldo, kan du velge å bruke den før slettingen eller overføre saldoen til en annen bruker eller bankkonto, eller du kan kontakte Apple-kundestøtte for å be om en sjekk for eller overføring av de gjenstående midlene.

Hvis du ikke allerede har bekreftet identiteten din hos banken som har utstedt Apple Cash-kontoen, har de ikke nok informasjon til å åpne en tvist på dine vegne, utstede kontoutskrifter etter at kontoen er slettet, eller gi tilgang til forhandlerkreditt som mottas etter at kontoen er slettet.

Hva skjer med reisekortene mine i Apple Pay når Apple-ID-en min slettes?

Når Apple-ID-en din slettes, mister du tilgangen til reisekort du har konfigurert med Apple Pay. Du kan velge å bruke gjenstående saldo før du sletter, eller du kan kontakte reiseleverandøren for å be om refusjon av gjenstående saldo. Apple kan ikke refundere gjenstående saldo eller refunderbare tjenestegebyrer i forbindelse med reisekort.

Kan Apple fremdeles kontakte meg etter at kontoen min er slettet?

Når du sletter Apple-ID-en, blir den tilknyttede e-postadressen din og annen kontaktinformasjon fjernet fra alle Apple-adresselister etter noen få dager. Når du sletter kontoen din, begrenser det Apples muligheter til å kontakte deg om produkter, garantier, krav, tvister eller andre juridiske handlinger som du kanskje har rett på kompensasjon for fra Apple. I noen tilfeller, for eksempel hvis du har sendt oss en e-post direkte om et pågående problem, kan vi beholde en måte å kontakte deg på som ikke er knyttet til kontoen din.

Hvis du ber om sletting av en Apple-ID som er brukt i forbindelse med en jobbsøknad eller rekruttering hos Apple, blir i tillegg jobbsøkerprofilen, tilknyttet informasjon og eventuelle ventende intervjuer eller avtaler også slettet.

Hvordan kan jeg velge bort direkte markedsføring?

Du blir automatisk fjernet fra alle Apple-adresselister når du sletter Apple-ID-en din.

Hva skjer hvis jeg ombestemmer meg etter at jeg har bedt om sletting av kontoen min?

Mens forespørselen din behandles, kan du kontakte Apple-kundestøtte med den unike alfanumeriske koden du har mottatt, så hjelper vi deg med å kansellere forespørselen din. Når kontoen din er slettet, kan ikke Apple kansellere forespørselen, gjenåpne kontoen eller gjenopprette dataene dine.

Kan jeg kontakte Apple om hvordan dataene mine administreres?

Ja. Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til retningslinjene våre for personvern eller andre emner, kan du kontakte oss.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.