Opprett en EPUB-bok i Pages

Velg blant en rekke forhåndslagde bokmaler og lag interaktive EPUB-bøker som kan vises i Apple Books.

Velg en mal

Pages har to kategorier av maler som er utformet spesielt for å lage EPUB-bøker. Slik velger du en bokmal:

1. I Pages på Mac velger du Arkiv > Ny.
    dokumentorganisereren i Pages på iPhone, iPad, iPod touch eller på iCloud.com trykker eller klikker du på Nytt dokument-knappen
  2. I malvelgeren ruller du ned til Bøker-malene.
  3. Velg den malen som passer best til innholdet ditt:
    • Velg en stående mal til bøker som stort sett bruker tekst. Hvis du bruker en stående mal, kan du velge å bruke tekst som kan ombrekkes når du eksporterer til EPUB. I den eksporterte EPUB-boken justeres teksten til enheter med ulike størrelser og retning. På grunn av dette kan boken din se annerledes ut enn originaldokumentet når den åpnes i Apple Books eller andre lesere.*
    • Velg en liggende mal til bøker som bruker mange bilder eller har innhold som er formatert i spalter. Liggende maler eksporteres til EPUB med faste layouter. Layouten beholdes i den eksporterte EPUB-boken. Layouten endres ikke med størrelse og retning på ulike enheter.

* Hvis du kommer frem til at du vil ha nøyaktig samme layout i en EPUB-bok med stående retning som i dokumentet, kan du alltid eksportere dokumenter som er basert på en stående mal, som EPUB-filer med fast layout.

Lag bøker i Pages

Når du har valgt en mal, kan du legge til tekst, bilder, bildegallerier, videoer, figurer, tabeller, diagrammer og dine egne tegninger i dokumentet. Du kan ta opp lyd direkte på en side i dokumentet, og deretter lytte til klippet i EPUB-filen. Du kan også animere tegninger, som spilles av i EPUB-filen. Og for å sørge for at boken har en innholdsfortegnelse, kan du bruke Innholdsfortegnelse-visningen i Pages for å legge til en.

Med en stående mal opprettes nye sider automatisk etter hvert som du legger til innhold. Teksten flyter automatisk fra én side til den neste.  Med en liggende mal må du legge til en ny side manuelt.

Du kan også kopiere en del fra ett tekstdokument til et annet, eller kopiere en side fra ett sidelayoutdokument til et annet. Finn ut hvordan du kopierer og limer inn sider og deler på iPadiPhone eller Mac.

Hvis du vil at teksten skal flyte fra én side til den neste i en liggende mal, kan du bruke koblede tekstruter.

Legg til sider manuelt

Velg Sett inn > side for å legge til sider i en liggende mal på Mac.

Trykk på Legg til side-knappen  i venstre kolonne, og velg en side for å legge til sider i en liggende mal på iPad.

Slik gjør du når du legger til sider i en liggende mal på iPhone eller iPod touch:

1. Trykk på sidenumrene nederst på skjermen.
  2. Trykk og hold på miniatyrbildet for siden du vil at den nye siden skal følge, og trykk deretter på Legg til side nederst på skjermen. Hvis det er flere enn én hovedside i malen, velger du den du vil ha. Hvis ikke blir en tom side automatisk lagt til.
  3. Trykk på håndtaket over miniatyrbildet for å lukke miniatyrvisning av sider.

Vis og del boken

Du kan vise og dele EPUB-boken i Pages på iPhone, iPad eller Mac, og på nettet på iCloud.com.

Pages på iPhone eller iPad

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Trykk på Mer-knappen .
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Trykk på EPUB.
  5. Trykk på Send.
  6. På enheten din kan du åpne boken i Bøker-appen ved å velge Kopier til Bøker. Trykk på en app som Mail eller Meldinger for å dele boken.

Pages for Mac

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Velg Fil > Eksporter til > EPUB.
  3. Klikk på Neste.
  4. Velg en plassering for boken, og klikk på Eksporter.
  5. På Mac kan du åpne boken i Bøker-appen ved å dobbeltklikke på bokfilen. Du deler boken ved å velge filen i Finder, klikke på Del-knappen  og velge en måte å dele boken på.

Pages for iCloud

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Klikk på Verktøy-knappen , og velg deretter «Last ned en kopi».
  3. Klikk på EPUB i vinduet som vises.
  4. Klikk på Last ned.
  5. På Mac kan du åpne boken i Bøker-appen ved å dobbeltklikke på bokfilen. På Mac deler du boken ved å velge filen i Finder, klikke på Del-symbolet og velge en måte å dele boken på.

Publiser til Apple Books

Du kan publisere boken direkte til Books-butikken i Apple Books via Pages på iPad, iPhone og Mac eller på nettet på iCloud.com.