Lag bøker i Pages

På Mac, på iOS-enheter og på Internett på iCloud.com kan du velge mellom en rekke forhåndsutformede bokmaler for å lage interaktive EPUB-bøker som kan leses i iBooks.

Velg en mal

Pages har to kategorier av maler som er utformet spesielt for å lage EPUB-bøker. Slik velger du en bokmal:

1. I Pages på Mac velger du Arkiv > Ny. I dokumentorganisereren i Pages på iPhone, iPad, iPod touch eller iCloud.com trykker du på Nytt dokument-knappen
  2. I malvelgeren ruller du ned til Bokmalene.
  3. Velg den malen som passer best til innholdet ditt:
    • Velg en stående mal til bøker som stort sett bruker tekst. Med en stående mal kan du velge å bruke tekst som kan ombrekkes, når du eksporterer til EPUB. I den eksporterte EPUB-boken justeres teksten til enheter med ulike størrelser og retning. På grunn av dette kan boken se annerledes ut enn originaldokumentet når den åpnes i iBooks eller andre lesere1.
    • Velg en liggende mal til bøker som bruker mange bilder eller har innhold som er formatert i spalter. Liggende maler eksporteres til EPUB med faste layouter. Layouten beholdes i den eksporterte EPUB-boken. Den endres ikke med størrelse og retning på ulike enheter.

1 Hvis du kommer fram til at du vil ha nøyaktig samme layout i en EPUB-bok med stående retning som i dokumentet, kan du alltid eksportere dokumenter som er basert på en stående mal, som EPUB-filer med fast layout.

Legg til innhold i Pages-dokumentet

Når du har valgt en mal, kan du legge til tekst, bilder, bildegallerier, videoer, figurer, tabeller, diagrammer og dine egne tegninger i dokumentet. Hvis du bruker iPhone, iPad eller iPod touch, kan du til og med ta opp lyd direkte i dokumentet.

Med en stående mal opprettes nye sider automatisk etterhvert som du legger til innhold. Teksten flyter automatisk fra én side til den neste.

Med en liggende mal må du legge til nye sider manuelt2.

2 Hvis du vil at teksten skal flyte fra én side til den neste i en liggende mal, kan du bruke koblede tekstruter.

Legg til sider manuelt

Velg Sett inn > side for å legge til sider i en liggende mal på Mac.

Trykk på  i venstre kolonne og velg en side for å legge til sider i en liggende mal på iPad.

Slik gjør du når du legger til sider i en liggende mal på iPhone eller iPod touch:

1. Trykk på sidenumrene nederst på skjermen.
  2. Trykk og hold på miniatyrbildet for siden du vil den nye siden skal følge, og trykk deretter på Legg til side nederst på skjermen. Hvis det er flere enn én hovedside i malen, velger du den du vil ha. Hvis ikke blir en tom side automatisk lagt til.
  3. Trykk på håndtaket over miniatyrbildet for å lukke miniatyrvisning av sider.

Vis og del boken

Pages for iOS

1. Åpne dokumentet i Pages for iOS.
  2. Trykk på .
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Trykk på EPUB.
  5. Trykk på Send.
  6. Velg Kopier til iBooks for å åpne boken i iBooks. Trykk på en app som Mail eller Meldinger for å dele boken.

Pages for Mac

1. Åpne dokumentet i Pages for Mac.
  2. Velg Fil > Eksporter til > EPUB.
  3. Klikk på Neste.
  4. Velg en plassering for boken, og klikk på Eksporter.
  5. Du kan åpne boken i iBooks ved å dobbeltklikke på bokfilen. Du deler boken ved å velge filen i Finder, klikke på   og velge en måte å dele boken på.

Pages for iCloud

1. Åpne dokumentet i Pages for iCloud.
  2. Klikk på  , og velg Last ned en kopi.
  3. Klikk på EPUB i vinduet som vises.
  4. Klikk på Last ned.
  5. Du kan åpne boken i iBooks på Mac ved å dobbeltklikke på bokfilen. På Mac deler du boken ved å velge filen i Finder, klikke på Del-symbolet og velge en måte å dele boken på.