Lag bøker i Pages

Velg blant en rekke forhåndslagde bokmaler og lag interaktive EPUB-bøker som kan vises i Apple Books.

Velg en mal

Pages har to kategorier av maler som er utformet spesielt for å lage EPUB-bøker. Slik velger du en bokmal:

1. I Pages på Mac velger du Arkiv > Ny.
    dokumentorganisereren i Pages på iPhone, iPad, iPod touch eller på iCloud.com trykker eller klikker du på Nytt dokument-knappen
  2. I malvelgeren ruller du ned til Bøker-malene.
  3. Velg den malen som passer best til innholdet ditt:
    • Velg en stående mal til bøker som stort sett bruker tekst. Hvis du bruker en stående mal, kan du velge å bruke tekst som kan ombrekkes når du eksporterer til EPUB. I den eksporterte EPUB-boken justeres teksten til enheter med ulike størrelser og retning. På grunn av dette kan boken din se annerledes ut enn originaldokumentet når den åpnes i Apple Books eller andre lesere1.
    • Velg en liggende mal til bøker som bruker mange bilder eller har innhold som er formatert i spalter. Liggende maler eksporteres til EPUB med faste layouter. Layouten beholdes i den eksporterte EPUB-boken. Layouten endres ikke med størrelse og retning på ulike enheter.

1 Hvis du kommer fram til at du vil ha nøyaktig samme layout i en EPUB-bok med stående retning som i dokumentet, kan du alltid eksportere dokumenter som er basert på en stående mal, som EPUB-filer med fast layout.

Lag bøker i Pages

Når du har valgt en mal, kan du legge til tekst, bilder, bildegallerier, videoer, figurer, tabeller, diagrammer og dine egne tegninger i dokumentet. Du kan ta opp lyd direkte på en side i dokumentet, og deretter lytte til klippet i EPUB-filen.  Du kan også animere tegninger, som spilles av i EPUB-filen.

Med en stående mal opprettes nye sider automatisk etter hvert som du legger til innhold. Teksten flyter automatisk fra én side til den neste.

Med en liggende mal må du legge til nye sider manuelt2:

2 Hvis du vil at teksten skal flyte fra én side til den neste i en liggende mal, kan du bruke koblede tekstruter.

Legg til sider manuelt

Velg Sett inn > side for å legge til sider i en liggende mal på Mac.

Trykk på  i venstre kolonne og velg en side for å legge til sider i en liggende mal på iPad.

Slik gjør du når du legger til sider i en liggende mal på iPhone eller iPod touch:

1. Trykk på sidenumrene nederst på skjermen.
  2. Trykk og hold på miniatyrbildet for siden du vil den nye siden skal følge, og trykk deretter på Legg til side nederst på skjermen. Hvis det er flere enn én hovedside i malen, velger du den du vil ha. Hvis ikke blir en tom side automatisk lagt til.
  3. Trykk på håndtaket over miniatyrbildet for å lukke miniatyrvisning av sider.

Vis og del boken

Pages for iOS

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Trykk på .
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Trykk på EPUB.
  5. Trykk på Send.
  6. Du kan åpne boken i Apple Books ved å velge Kopier til Bøker. Trykk på en app som Mail eller Meldinger for å dele boken.

Pages for Mac

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Velg Fil > Eksporter til > EPUB.
  3. Klikk på Neste.
  4. Velg en plassering for boken, og klikk på Eksporter.
  5. Du kan åpne boken i Apple Books ved å dobbeltklikke på bokfilen. Du deler boken ved å velge filen i Finder, klikke på   og velge en måte å dele boken på.

Pages for iCloud

1. Åpne dokumentet i Pages.
  2. Klikk på  , og velg Last ned en kopi.
  3. Klikk på EPUB i vinduet som vises.
  4. Klikk på Last ned.
  5. På Mac kan du åpne boken i Apple Books ved å dobbeltklikke på bokfilen. På Mac deler du boken ved å velge filen i Finder, klikke på Del-symbolet og velge en måte å dele boken på.

Publiser boken.

Du kan publisere boken direkte i Apple Books via Pages på iPad, iPhone og Mac eller på nettet på iCloud.com.