iTunes Store og personvern

App Store, iTunes Store, butikken i Apple Books, Videoer og iTunes U er utviklet for å beskytte informasjonen din og la deg velge når du vil dele.

• Vi samler inn din personlige informasjon slik at vi kan levere det innholdet du kjøper, laster ned eller vil oppdatere.
  • Vi bruker også informasjon om kontoen din, kjøp og nedlastinger i butikkene til annonsering for å sikre at Annonser i søk i App Store og annonser i Apple News, der det er tilgjengelig, er relevante for deg. Du har valgmuligheter når det gjelder annonser, som beskrevet nedenfor.
  • Vi bruker informasjon om kjøp, nedlastinger og andre aktiviteter i butikkene for å skreddersy funksjoner og tilby personlige anbefalinger til deg. Du kan velge å ikke tillate bruk av data til dette formålet som beskrevet under.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.
  • Vi bruker informasjon om hva du klikker på, kjøper, søker etter og laster ned for å identifisere måter å forbedre butikkene våre på. Informasjonen lagres med IP-adressen, en tilfeldig, unik identifikator (der nødvendig) og med Apple‑ID-en din hvis du er logget på i butikken.

Levering av butikktjenester

Vi bruker den personlige informasjonen din til å levere tjenestene og funksjonene i butikkene. Dette inkluderer for eksempel konto- og betalingsinformasjonen din, som du kan se og endre i Innstillinger, samt kjøpshistorikken din.

Når du laster ned objekter fra en butikk eller installerer en app på Apple Watch, blir identifikatorer som maskinvareidentifikatoren til enheten og IP-adressen registrert av Apple sammen med Apple‑ID-en din.

For å bevare avspillingsposisjonen din i Videoer-appen lagrer og synkroniserer vi posisjonen til alle iOS-enhetene dine der du er logget på.

Forbedring av butikker

For å gi en bedre opplevelse i butikkene samles det inn informasjon om bruken din av butikkene, inkludert når du åpner og lukker en butikk, hva du søker etter og hva du ser på og laster ned. Vi samler også inn informasjon om enheten din, som type enhet, programvareversjon av operativsystemet og hvor mye ledig plass du har på enheten. Vi kan bruke denne informasjonen til å vurdere om forespurt innhold kan lastes ned, for å forstå generelle trender i bruk av lagringsplass på enheten, og om enheten din er koblet til via Wi-Fi eller mobilnett. Vi kan bruke denne informasjonen til å forbedre opplevelsen din i butikkene våre på følgende måter:

• Søkedata fra brukere gjør det mulig for oss å vise populære søk.
  • Hvis vi vet hva du har sett på og lastet ned tidligere, kan vi tilpasse funksjoner som Andre spill du kanskje vil like.
  • Kunnskap om hvor mye ledig plass du har på enheten, gjorde at vi utviklet funksjonen der du kan kjøpe en film på iPhone uten å laste den ned med én gang.

Hvis du har aktivert Populært i nærheten, vil iPhonen din også med jevne mellomrom sende anonymisert og kryptert informasjon om hvor og når du kjøper eller bruker apper til Apple, og denne informasjonen kan bli brukt til å tilby geografisk relevante apper og andre Apple-produkter og tjenester.

Tilpasning av butikkene

Vi bruker samhandlingene dine med butikkene for å hjelpe deg å oppdage det innholdet som er mest relevant for deg. Vi anbefaler for eksempel innhold som vi tror er av interesse for deg, basert på hva du tidligere har søkt etter, sett på, lastet ned, oppdatert eller vurdert i butikkene. Vi bruker også kjøpshistorikken og betalingsmåtene dine sammen med kontoinformasjonen som er hentet fra Apple-ID-en din. For at vi skal kunne gi deg bedre anbefalinger, bruker vi også samlet informasjon om oppstart, installasjon og sletting av apper fra brukere som velger å dele enhetsanalyse med Apple. Tilpasningsfunksjoner kan deaktiveres ved å slå av bryteren for Personlige anbefalinger for Apple-ID-en din i innstillingene for iTunes og App Store.

Annonsering

Annonser i søk er en enkel måte for utviklere å reklamere for appene sine i App Store-treff, slik at andre kan oppdage appene deres. Vi bruker informasjon om enheten din, kontoen din, kjøp, nedlastinger og søkeord i App Store for å sikre at du ser relevante annonser i butikkene. Vi deler brukerne inn i grupper, kalt segmenter, med felles interesser og kjennetegn, og retter annonser mot disse gruppene. Informasjon om deg brukes til å plassere deg i et segment, som igjen avgjør hvilke annonser du ser. Personvernet ditt ivaretas ved å plassere deg i segmenter bestående av minst 5 000 personer. Hvis du ikke vil motta annonser som er målrettet mot interessene dine fra Apples annonseringsplattform, kan du aktivere Begrens annonsesporing, som gjør at Apple-ID-en din ikke mottar slike annonser på enheter som er logget på med samme Apple-ID.

Vi bruker også lignende informasjon fra butikkene for å gi deg mer relevante annonser i News, men her er informasjonen knyttet til News-spesifikk identifikator i stedet for til Apple-ID-en din.

Finn ut mer om Annonser og personvern i Annonser i søk og News her: https://support.apple.com/HT205223

Finn ut mer om hvordan du kan unngå å motta interessebaserte annonser i App Store og Apple News her: https://support.apple.com/HT202074

Hvis du velger å begrense annonsesporing, vil du fortsatt se annonser basert på søkeord du oppgir.

Deling med tredjeparter

Vi er pålagt å levere noe ikke-personlig informasjon om kjøpene dine til strategiske partnere, som apputviklere og/eller eiere av innhold osv., så de kan måle hvor vellykket produktet deres er, møte krav til vederlag og regnskapsføring og for å forbedre produktene og tjenestene sine.

Vi vil kanskje dele informasjon med utviklere for å hjelpe dem med å drive og videreutvikle appene sine. Utviklere har tilgang til bruksinformasjon, levert av brukere som velger å delta, der de kan se samlede data fra grupper av brukere med felles interesser og kjennetegn, så lenge gruppene har minst fem brukere. Utviklere kan se informasjon fra kvitteringer fra kjøp av produktene og tjenestene deres i butikkene. Kvitteringene inkluderer ikke personlig informasjon, men utviklere kan prøve å knytte dem til personlig informasjon fra din bruk og nedlasting av appene deres, hvis du har delt den med dem.

Hvis du kjøper et abonnement i en app fra en tredjepart, oppretter vi en abonnements-ID som er unik for deg og utvikleren eller utgiveren. Du kan lese mer om abonnements-ID her: https://support.apple.com/HT207233.

Oppbevaring

Vi beholder personlig informasjon knyttet til kjøpene og nedlastingene dine fra butikkene våre i periodene som angis av gjeldende lover for finansrapportering i hvert land. For de fleste kunder betyr det at informasjonen beholdes i ti år. Vi beholder også en oversikt over kjøpene og nedlastingene dine så lenge du har en konto hos oss, slik at du kan laste innholdet ned på nytt i samsvar med vilkårene våre. Vi beholder annen informasjon som søkelogger og navigering i en kortere periode. Perioden som velges, tar hensyn til gjeldende lover og regler for bevaring av data og bestemte brukstilfeller i forretningsøyemed. Noe av informasjonen, som kjøp, men ikke lagret kortinformasjon, kan imidlertid beholdes som forretningsprotokoller selv etter at du avslutter kontoen din eller slutter å bruke butikkene.

Forhindring av svindel og annen ondsinnet aktivitet

Vi samler også personlig informasjon for å hindre svindel og annen ondsinnet aktivitet i butikkene våre og i andre Apple-apper og tjenester. Denne informasjonen inkluderer enhetsinformasjon som enhetstype og programvareversjon, stedsinformasjon, hvis tilgjengelig, kjøp- og nedlastingshistorikk og annen aktivitet i butikkene.

Vi lager også en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp ved hjelp av informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar. Innsendingen er utviklet slik at Apple ikke kan lese de underliggende verdiene på enheten din. Rangeringen arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

All informasjon som samles inn eller brukes av Apple, håndteres i henhold til retningslinjene for personvern som du kan lese på www.apple.com/no/privacy

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.