iTunes Store og personvern

iTunes Store og iTunes U beskytter informasjonen din og lar deg velge hva du vil dele.

• Vi samler inn din personlige informasjon, slik at vi kan levere det innholdet du kjøper, laster ned eller vil oppdatere i App Store og andre nettbaserte Apple-butikker, inkludert iTunes Store, Apple Books og iTunes U.
  • Vi bruker også informasjon om kontoen din, kjøp og nedlastinger i butikkene til annonsering for å sikre at Annonser i søk i App Store og annonser i Apple News og Aksjer, der det er tilgjengelig, er relevante for deg. Du har valgmuligheter når det gjelder annonser, som beskrevet nedenfor.
  • Vi bruker informasjon om kjøp, nedlastinger og annen aktivitet i butikkene til å skreddersy funksjoner og gi tilpassede anbefalinger til deg. Du kan velge å fjerne tillatelsen til bruk av disse dataene til dette formålet, som beskrevet nedenfor.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.
  • Vi bruker informasjon om hva du klikker på, kjøper og laster ned for å identifisere måter å forbedre butikkene på. Informasjonen lagres med IP-adressen, en tilfeldig, unik identifikator (der nødvendig) og med Apple-ID-en din hvis den ble brukt til å logge på App Store eller andre nettbaserte Apple-butikker.

Levering av butikktjenester

Vi bruker den personlige informasjonen din til å levere tjenestene og funksjonene i App Store og andre nettbaserte Apple-butikker. Dette inkluderer for eksempel konto- og betalingsinformasjonen din, som du kan se og endre i Innstillinger, samt kjøpshistorikken din.

Når du laster ned innhold fra iTunes Store, blir identifikatorer som maskinvareidentifikatoren til enheten og IP-adressen registrert av Apple sammen med Apple‑ID-en din.

Forbedring av butikker

For å lage en bedre opplevelse i App Store og andre nettbaserte Apple-butikker samles det inn informasjon om bruken din av iTunes Store, inkludert når du åpner og lukker butikken, hva du søker etter og hva du ser på og laster ned. Vi samler også inn informasjon om enheten din, som type enhet, programvareversjon av operativsystemet og hvor mye ledig plass du har på enheten. Vi kan bruke denne informasjonen til å vurdere om forespurt innhold kan lastes ned, for å forstå generelle trender i bruk av lagringsplass på enheten, og om enheten din er koblet til via Wi-Fi eller mobilnett. Vi kan for eksempel bruke denne informasjonen på følgende måter:

• Det du søker etter, gjør det mulig for oss å vise populære søk.

• Hvis vi vet hva du ser på og laster ned, kan vi tilby passede funksjoner.

• Kunnskap om hvor mye ledig plass du har på enheten, gjorde at vi kunne utvikle funksjonen der du kan kjøpe filmer på iPhone uten å være nødt til å laste dem ned umiddelbart.

Tilpasning av butikkene

Vi bruker samhandlingene dine med iTunes Store for å hjelpe deg å oppdage det innholdet som er mest relevant for deg, og for å sende deg varslinger. Vi anbefaler for eksempel innhold som vi tror er av interesse for deg, basert på hva du tidligere har søkt etter, sett på, lastet ned, oppdatert eller vurdert i iTunes Store. Vi bruker også kjøpshistorikken og betalingsmåtene dine sammen med kontoinformasjonen som er hentet fra Apple-ID-en din. Du kan deaktivere tilpasningsfunksjoner ved å slå av Personlige anbefalinger for Apple-ID-en din. I iOS og iPadOS går du til Innstillinger > [navnet ditt], trykker på Medier og kjøp og trykker deretter på Personlige anbefalinger.

Kommunikasjon med deg

Apple kan bruke informasjon om kontoen din, som Apple-produktene du eier og abonnementene dine på Apple-tjenester, til å sende deg informasjon om iTunes Store og andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud som kan være av interesse for deg. Apple kan også bruke informasjon om aktiviteten din i iTunes Store til å sende e-postmeldinger og pushvarslinger om nye funksjoner, innhold og tilbud i iTunes Store. Du kan endre e-postvalgene dine og velge om du vil motta disse e-postmeldinger på appleid.apple.com/no. Du kan oppdatere varslingsvalg på iOS og iPadOS ved å gå til Innstillinger > Varslinger > iTunes Store.

Annonsering

Apple-annonser i søk er en enkel måte for utviklere å reklamere for appene sine i App Store-treff, slik at brukerne kan oppdage appene deres. Vi bruker informasjon om enheten din, kontoen din, kjøp, nedlastinger og søkeord i App Store for å sikre at du ser relevante annonser i App Store og andre nettbaserte Apple-butikker. Vi deler brukerne inn i grupper, kalt segmenter, med felles interesser og kjennetegn, og retter annonser mot disse gruppene. Informasjon om deg brukes til å plassere deg i et segment, som igjen avgjør hvilke annonser du ser. For å beskytte personvernet ditt leveres bare målrettede annonser hvis mer enn 5 000 personer oppfyller målrettingskriteriene.

Vi bruker også lignende informasjon fra App Store og andre nettbaserte Apple-butikker for å gi deg mer relevante annonser i Apple News, men her er informasjonen knyttet til News-spesifikk identifikator i stedet for til Apple-ID-en din.

Hvis innstillingen Personlig tilpassede annonser er aktivert, kan Apples annonseplattform bruke informasjonen din til å levere annonser som er mer relevante for deg. Hvis du ikke vil motta annonser tilpasset interessene dine fra Apples annonseplattform, kan du slå av Personlig tilpassede annonser. Hvis du deaktiverer Personlig tilpassede annonser, kan ikke Apple bruke denne informasjonen til å målrette annonser. Det vil ikke redusere antallet annonser du mottar, men annonsene vil være mindre relevante for deg.

Finn ut mer om Apple og annonser og personvern på https://support.apple.com/HT205223.

Finn ut mer om hvordan du kan unngå å motta personlig tilpassede annonser i App Store og Apple News på https://support.apple.com/HT202074

Deling med tredjeparter

Vi er pålagt å levere noe ikke-personlig informasjon til strategiske partnere som samarbeider med Apple om å levere produktene og tjenestene våre, bistå Apple med markedsføring overfor kunder og selge annonser som vises i App Store, Apple News og Aksjer. Vi deler for eksempel ikke-personlig informasjon om kjøpene dine med eiere av innhold, slik at de kan måle hvor vellykket produktet deres er, oppfylle krav til vederlag og regnskapsføring og for å forbedre sine produkter og tjenester.

Oppbevaring

Vi beholder personlig informasjon knyttet til kjøpene og nedlastingene dine fra iTunes Store i periodene som angis av gjeldende lover for finansrapportering i hvert område. For de fleste kunder betyr det at informasjonen beholdes i minst ti år. Vi beholder også en oversikt over kjøpene og nedlastingene dine så lenge du har en konto hos oss, slik at du kan laste innholdet ned på nytt i samsvar med vilkårene våre. Vi beholder annen informasjon som søkelogger og navigering i en kortere periode. Perioden som velges, tar hensyn til gjeldende lover og regler for bevaring av data og bestemte brukstilfeller i forretningsøyemed. Noe av informasjonen, som kjøp, men ikke lagret kortinformasjon, kan imidlertid beholdes som forretningsprotokoller selv etter at du avslutter kontoen din eller slutter å bruke iTunes Store og andre nettbaserte Apple-butikker.

Forhindring av svindel og annen ondsinnet aktivitet

Vi samler også personlig informasjon for å hindre svindel og annen ondsinnet aktivitet i iTunes Store og andre nettbaserte Apple-butikker og i andre Apple-apper og tjenester. Denne informasjonen inkluderer enhetsinformasjon som enhetstype og programvareversjon, stedsinformasjon, hvis tilgjengelig, kjøp- og nedlastingshistorikk og annen aktivitet i butikkene. Når du utfører et kjøp, kan Apple bruke informasjon om din forretningshistorikk med Apple for å kunne behandle forespørselen og avgjøre om produktet eller tjenesten skal gjøres tilgjengelig før godkjenning er utført av betalingspartneren.

Vi lager også en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp ved hjelp av informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar. Innsendingen er utformet slik at Apple ikke kan lese de underliggende verdiene på enheten din. Rangeringen arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

All informasjon Apple samler inn, blir behandlet i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.