Om kompatibilitet for 32-bitsapper på macOS High Sierra 10.13.4 og nyere

Om overgangen til 64-bitsteknologi og hvordan den påvirker 32-bitsapper.

Apple startet overgangen til 64-bitsmaskinvare- og programvareteknologi for Mac for over ti år siden, og alle moderne Mac-modeller har kraftige 64-bitsprosessorer som kjører avanserte 64-bitsapper. Disse appene har tilgang til mye mer minne, gjør systemytelsen raskere, og benytter seg av teknologiene som definerer dagens Mac-opplevelse – for eksempel Metal-grafikkakselerasjon.

Apple har jobbet med utviklere for å overføre appene deres til 64-bits, og i 2018 informerte Apple dem om at macOS Mojave ville bli den siste macOS-versjonen med 32-bitsapper.

Apple sin overgang til 64-bitsteknologi er nå fullført. Fra og med macOS Catalina er 32-bitsapper ikke lenger kompatible med macOS. Hvis du har en 32-bitsapp, kontakt apputvikleren og be om en 64-bitsversjon.

Åpne 32-bitsapper

Når du forsøker å åpne en 32-bitsapp, ser du et varsel om at appen må oppdateres for å fungere med denne versjonen av macOS, eller at appen ikke er optimalisert for Macen din og må oppdateres.

Catalina-varsel: «Program» må oppdateres
macOS Catalina

Mojave- og High Sierra-varsel: «Program» er ikke optimalisert for Macen din og må oppdateres
macOS Mojave og macOS High Sierra

Hvis du enda ikke har oppgradert til macOS Catalina, kan du fortsatt åpne og bruke appen. Men du burde kontakte apputvikleren for å få en 64-bitsversjon som også fungerer på den nyeste versjonen av macOS.

Slik finner du 32-bitsapper på Macen din

Systeminformasjon kan finne 32-bitsapper som er installert på Macen din:

1. Velg Apple-menyen () > Om denne maskinen, og klikk på Systemrapport-knappen.
  2. Velg Eldre programvare i sidepanelet. All Eldre programvare er 32-bit.
  3. Hvis du ikke ser Eldre programvare i sidepanelet, velg Programmer i sidepanelet, og gå deretter gjennom listen med apper på høyre side. Kolonnen som er merket «64-bit (Intel)» viser «Nei» for apper som er 32-bit.

Når du oppgraderer til macOS Catalina, viser installasjonsprogrammet en liste over nylig brukte apper som er 32-bit. Du kan gå gjennom denne listen før du velger om du vil avbryte eller fortsette installasjonen:

Catalina-installeringsvinduet viser en liste med 32-bitsapper

macOS Catalina viser også et forbudssymbol  over symbolet til hver 32-bitsapp i Finder, og lar deg slik få vite at appen ikke vil åpnes.

Slik kontakter du en apputvikler

Utvikleren (eller leverandøren) er personen eller selskapet som lagde appen. Den enkleste måten å finne kontaktinformasjon til utvikleren av en app på, er å søke på nettet etter navnet deres eller navnet på appen. Finn ut mer om hvordan du kontakter tredjepartsleverandører.

Slik finner du navnet på utvikleren:

1. Velg programmet i Finder.
  2. Velg Arkiv > Vis info fra menylinjen.
  3. Se etter informasjon om opphavsrett i Info-vinduet. Apple er for eksempel utvikleren av denne appen:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.