Kompatibilitet med 32-bitsapper og macOS High Sierra 10.13.4

Om overgangen til 64-bitsteknologi og hvordan den påvirker 32-bitsapper.

Appen er ikke optimalisert for Mac-maskinen din. Denne appen må oppdateres av utvikleren for bedre kompatibilitet.

Det nyeste innen teknologi er det som gjør Mac til Mac. Alle moderne Mac-maskiner har kraftige 64-bitsprosessorer, og macOS kjører avanserte 64-bitsapper, som har tilgang til mye mer minne og gjør systemytelsen raskere. Teknologiene som definerer dagens Mac-opplevelse – for eksempel Metal-grafikkakselerasjon – fungerer bare med 64-bitsapper. For å sørge for at appene du kjøper, er like avanserte som Mac-maskinen du kjører dem på, kommer all fremtidig Mac-programvare til å være 64-bits.

Apple startet overgangen til 64-bitsmaskinvare- og programvareteknologi for Mac for over ti år siden, og Apple jobber med utviklere med overgangen av appene deres til 64-bits. I løpet av Worldwide Developers Conference i 2017 informerte Apple utviklere om at macOS High Sierra definitivt kom til å bli den siste versjonen av macOS med 32-bitsapper.

Mens utviklerne optimaliserer appene sine for 64-bitsteknologi, gir Apple beskjed til kundene når de bruker apper som er basert på 32-bitsteknologi. Dette gjøres via et engangsvarsel som vises når du åpner 32-bitsapper.

Nedenfor finner du mer informasjon om varselet og hva overgangen til 64-bits betyr for deg.

Hvorfor ser jeg dette varselet?

Med macOS High Sierra 10.13.4 eller nyere viser apper som ikke er oppdatert til 64-bitsprosesser, et engangsvarsel når de åpnes. Dette gir brukerne beskjed på forhånd når de kjører 32-bits programvare, noe som ikke kommer til å være kompatibelt med macOS i fremtiden.

Kan jeg fortsatt bruke 32-bitsappene mine?

Ja, du kan fortsette å bruke 32-bitsapper på Mac-maskinen din i dag. Bruk av 32-bitsprogramvare har ingen negativ effekt på dataene dine eller datamaskinen din.

Når kommer overgangen til 64-bits til å være fullført?

Overgangen til 64-bits for macOS og macOS-apper pågår fremdeles, så fullføringsdatoene er ikke fastslått ennå. Men nå er det lurt å høre med programvareutvikleren om 64-bitsversjoner av favorittene dine er tilgjengelig.

Hvordan kontakter jeg apputviklere?

Den letteste måten å kontakte utviklere på, er å søke etter dem på nettet. Hvis du vil finne navnet på en bestemt apputvikler, åpner du appen. Deretter klikker du på appnavnet i menyfeltet og velger «Om …»

Hvordan sjekker jeg om apper er 32-bits eller 64-bits?

I Apple-menyen velger du Om denne maskinen, og deretter klikker du på Systemrapport-knappen. Fra systemrapporten ruller du ned til Programvare og velger Apper. Når du har valgt en app, ser du et felt kalt «64-bits (Intel)». «Ja» indikerer 64-bits, mens «Nei» indikerer 32-bits.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.