Bruk VoiceOver på HomePod eller HomePod mini

Du kan bruke VoiceOver på HomePod og HomePod mini til å høre navnene på kontrollene du trykker på. Og du kan bruke VoiceOver-bevegelser til å gjøre mer.

Slå VoiceOver på eller av

Endre VoiceOver-innstillinger

Bruk VoiceOver-bevegelser

Slå VoiceOver på HomePod på eller av

Hvis du konfigurerer HomePod eller HomePod mini med en iPhone eller iPad som bruker VoiceOver, overføres VoiceOver-innstillingene automatisk fra den enheten til HomePod eller HomePod mini. Du kan begynne å bruke VoiceOver umiddelbart.

Du kan også slå på VoiceOver med Siri eller i Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac etter at du har konfigurert HomePod eller HomePod mini.

Bruk Siri

Du kan bruke Siri til å slå på VoiceOver etter at du har konfigurert HomePod eller HomePod mini.*Bruk stemmen din for å få oppmerksomheten til Siri, og si «Slå på VoiceOver».

Bruk Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac

1. Åpne Hjem-appen på iPhone, iPad eller Mac.

2. Trykk eller klikk på HomePod, og trykk eller klikk deretter på Innstillinger-knappenInnstillinger-knappen.

3. Velg Tilgjengelighet.

Tilgjengelighet vises over Analyse og forbedringer på skjermen for HomePod-innstillinger
  4. Velg VoiceOver.

VoiceOver vises øverst på skjermen for Tilgjengelighet-innstillinger
  5. Slå på VoiceOver.

Endre talehastighet, dobbelttrykkintervall og lyddemping

Du kan endre disse innstillingene for å finjustere VoiceOver-opplevelsen.

VoiceOver er aktivert, Talehastighet er satt til 50 %, Dobbelttrykkintervall er .25 sekunder og Lyddemping er aktivert
  • Talehastighet: Juster talehastigheten for VoiceOver.

• Dobbelttrykkintervall: Styr hvor kort tid som må gå mellom to trykk for at VoiceOver skal registrere dem som et dobbelttrykk.

• Lyddemping: La VoiceOver redusere volumet for lydavspilling på HomePod eller HomePod mini når VoiceOver skal snakke.

Bruk VoiceOver-bevegelser

Du kan utføre disse bevegelsene på toppen av HomePod eller HomePod mini:

• Trykk eller dra fingeren for å høre navnet på kontrollen under fingeren og velge den.

• Dobbelttrykk for å bruke kontrollen som er valgt, eller for å bruke Start/pause hvis ingen kontroll er valgt.

• Dobbelttrykk og hold når en volumkontroll er valgt, for å endre volumet kontinuerlig mens du holder fingeren nede.

• Dobbelttrykk og hold inne når Start/pause er valgt for å bruke Siri. Eventuelt kan du bruke stemmen din for å få oppmerksomheten til Siri.

• Trippeltrykk for å hoppe over sangen som spilles av for øyeblikket.

• Firdobbelttrykk mens du lytter til en spilleliste eller et album, for å gå tilbake til forrige sang.

* Tilgjengeligheten av Siri, funksjoner og kommandoer varierer etter språk, land og region.