Sett sanger i kø

Du kan endre rekkefølgen sanger spilles av i manuelt, via Musikk-appen eller i iTunes. Eller du kan sette musikk i kø på Apple TV eller HomePod.

På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-telefoner

I Musikk-appen finner du en sang, et album eller en spilleliste du vil lytte til etter innholdet som spilles av for øyeblikket. Trykk hardt på objektet for å bruke 3D Touch, og trykk på Spill neste eller Spill av senere. Hvis du ikke bruker 3D Touch, trykker du på et album eller en spilleliste. Deretter trykker du på Flere valg på iOS-enheten din eller på Flere valg på Android-telefonen din. Så velger du Spill neste eller Spill av senere. Sangen eller sangene på albumet eller i spillelisten legges til i Neste-køen din. Musikk du vil spille av som neste, vises øverst i køen. Og musikk du vil spille av senere, vises nederst i køen.

Hvis du vil se Neste-køen, trykker eller sveiper du opp på spilleren nederst på skjermen for å åpne Spilles nå. Deretter ruller du ned. Hvis du vil omorganisere køen din, trykker du på meny. Deretter flytter du hvilken som helst sang opp eller ned. Hvis du vil fjerne et objekt fra Neste, sveiper du til venstre på det og trykker på Fjern.

Hvis du velger å spille av et nytt album eller en spilleliste, ser du alternativet om å beholde eller fjerne Neste-køen din.

Du kan også opprette en kø av podkast-episoder i Podkaster-appen for iPhone, iPad og iPod touch.

På Mac eller PC

I iTunes finner du en sang, et album eller en spilleliste du vil lytte til etter innholdet som spilles av for øyeblikket. Høyreklikk på objektet, og velg Spill neste eller Spill av senere. Musikk du vil spille av som neste, vises øverst i køen. Og musikk du vil spille av senere, vises nederst i køen.

Hvis du vil se Neste, klikker du på  øverst i iTunes-vinduet. Hvis du vil omorganisere køen din, trykker du på og holder inne en sang. Deretter drar du den for å flytte den opp eller ned i køen. Hvis du vil fjerne et objekt fra Neste, holder du markøren over objektet og klikker på  øverst til venstre.

Hvis du velger å spille av et nytt album eller en spilleliste, ser du alternativet om å beholde eller fjerne Neste-køen din.

På Apple TV eller HomePod

Hvis du har en Apple TV eller HomePod i nærheten og du har et Apple Music-abonnement, kan du bruke Musikk-appen på iPhone, iPad eller iPod touch til å styre køen din.

Åpne Musikk-appen på iOS-enheten din. Trykk eller sveip opp på spilleren nederst på skjermen for å åpne Spilles nå-skjermen, og trykk deretter på . Du ser et eget kort for hver Apple TV eller HomePod, i tillegg til hovedalternativene for å bruke AirPlay til å strømme lyd fra iPhone, iPad eller iPod touch til en annen enhet. Trykk på kortet for enheten du vil styre.

Når du har trykket på enhetskortet, reflekterer det du ser i Musikk-appen, det som spilles av for øyeblikket og Neste-køen for Apple TV eller HomePod.

Musikk du vil spille av, spille av senere eller flytte opp eller ned i Neste-køen, påvirker avspillingsrekkefølgen for den bestemte enheten.

Hvis du har en annen Apple TV eller HomePod i et annet rom, kan du opprette separate køer for disse enhetene.

Du kan velge avspillingsrekkefølgen fra iTunes på Mac ved å klikke på .

Du kan også velge avspillingsrekkefølgen fra en annen Apple TV. Fra Hjem-skjermen trykker du på og holder inne  på Siri Remote eller Apple TV Remote. Deretter sveiper du til høyre på berøringsflaten for å se flere lyddestinasjoner.

Opprett delte køer

Hvis du er hos en venn eller har gjester på besøk, kan alle dele kontrollen over Neste-køen for en Apple TV eller HomePod. Gjester som vil legge til musikk i køen, må ha Apple Music. Hvis du ikke er abonnent, kan du bare endre rekkefølgen på sangene i køen.

Åpne Musikk-appen på iOS-enheten din. Trykk eller sveip opp på spilleren nederst på skjermen for å åpne Spilles nå, og trykk deretter på  og kortet for enheten du vil administrere køen for.

Eventuelle endringer i Neste-køen vises på enhetene til alle andre brukere når de administrerer Neste-køen for den delte Apple TV-en eller HomePod-en.

Før du kan dele styringen må du sørge for at du har den nyeste iOS-versjonen.