Gjør mer med Siri

Planlegg dagen, forbered middagen og få svar på hverdagslige spørsmål. Hva enn du trenger – utforsk alle måtene Siri kan hjelpe deg på.

Slik bruker du Siri

Hvis enheten støtter håndfri bruk av Siri, sier du «Hei, Siri». Hvis den ikke støtter dette, kan du bruke Siri ved å trykke på en knapp. Finn ut hvordan du aktiverer Siri på enheten din.

Planlegge på forhånd

Be Siri sjekke været og finne steder å dra. Og når du er på vei et sted, kan Siri gi deg veibeskrivelser og sjekke trafikken, så du kommer deg dit du skal i tide.

Sjekk været

Vil du vite om du bør ta på deg en frakk eller ta med en paraply? Bare spør Siri. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvordan er temperaturen ute?»
  • «Trenger jeg paraply i dag?»
  • «Hvordan er været i morgen?»

Finn steder

Vil du prøve en ny restaurant? Eller vil du vite når matbutikken stenger? Bare spør Siri. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvilken restaurant har best meksikansk mat?»
  • «Når stenger Apple Store?»
  • «Hvor er nærmeste bensinstasjon?»

Få veibeskrivelser

Enten du går eller kjører, kan Siri hjelpe deg med å komme frem i tide. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvordan er trafikken i sentrum av San Francisco?»
  • «Hva er den raskeste måten å komme seg til flyplassen herfra?»
  • «Hvordan kommer jeg meg til Angelas hjem til fots?»
  • «Hvordan kommer jeg meg hjem herfra?»

Hold deg oppdatert

Få med deg hva som skjer, siste nytt fra sportsverdenen, aksjekurser og mer med Siri.

Få siste nytt

Du kan få nyheter fra de viktigste nyhetskildene i verden. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hva er dagens nyheter?»
  • «Gi meg de siste sportsnyhetene.»

Vil du bytte til en annen nyhetskilde? Bare si «Hei, Siri, hent nyheter fra» for så å si nyhetskilden.

Kun deltakende nyhetskilder. Nyheter er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Få med deg sportsnyhetene

Vil du vite om favorittfotballaget ditt vant kampen i går kveld? Og når de spiller neste gang? Siri vet det. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvilke baseballkamper vises?»
  • «Hvem leder Bundesliga akkurat nå?»

Sjekk børsen

Hold deg oppdatert på aksjemarkedet, priser, nyheter og mer med Siri. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvordan går det med aksjemarkedet i dag?»
  • «Hva er markedsverdien til Apple?»
  • «Hvor ligger London Stock Exchange i dag?»
  • «Sammenlign AAPL og NASDAQ.»

Lag mat med Siri

Trenger du litt hjelp på kjøkkenet? Siri kan hjelpe deg med å måle ingredienser, stille inn flere tidtakere, og til og med hjelpe deg med å telle kalorier.

Mål ingrediensene

Trenger du hjelp med å konvertere kopper til gram? Siri kan hjelpe deg. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvor mange milliliter er det i en kopp?»
  • «Konverter to kopper til gram.»
  • «Hvor mange teskjeer er det i en spiseskje?»
  • «Hvor mange gram er det i et pund?»

Still inn flere tidtakere på HomePod

Lager du flere ting på kjøkkenet? Siri kan stille inn flere tidtakere og gi dem navn på HomePod. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Still inn en tidtaker på 45 minutter for risen.»
  • «Still inn en annen tidtaker på 15 minutter.»
  • «Hvor lang tid har risen igjen?»
  • «Sett tidtakeren til risen på pause.»

HomePod er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Få ernæringsfakta

Still Siri spørsmål om mat og få svar fra USDA-databasen, som har informasjon som kalorier, vitaminer og hvor sunn maten er. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvor mange kalorier er det i 100 gram cheddarost?»
  • «Hvor mye koffein er det i kaffe?»
  • «Hvor mye fiber er det i brokkoli?»

Flere måter å bruke Siri på

Siri er flink til å svare på spørsmål om ting du vil vite og gjøre hjemme hos deg selv. Her er det du kan gjøre.

Kom i tide

Må du stå opp tidlig for å rekke et fly? Eller vil du sjekke hva klokken er i en annen by? Siri kan hjelpe deg. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hva er klokka i Berlin?»
  • «Når er sommertid?»
  • «Vekk meg i morgen kl. 06.00.»
  • «Endre alarmen fra 06.00 til 06.30.»

Når alarmen går, kan du si «Hei, Siri, slumre» eller «Hei, Siri, stopp».

Hvor er?

Hvis du slår på Hvor er? for enhetene, kan du spørre Siri om å spille av en lyd på enheten for å hjelpe deg med å finne den. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvor er iPhone?»
  • «Spill av en lyd på iPhone.»
  • «Hvor er Apple Watch?»

Be Siri om å oversette

Spør Siri hvordan du sier noe på mandarin, spansk, fransk, tysk, italiensk eller et annet språk. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvordan sier man ‘hyggelig å møte deg’ på mandarin?»
  • «Hvordan sier man ‘takk’ på italiensk?»
  • «Hvordan sier man ‘God morgen’ på tysk?»

Finn ut hvilke språk Siri kan oversette.

Få svar

Enten det er snakk om matte eller popkultur – Siri vet litt om alt. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvem synger denne sangen?»
  • «Hva er et 15 % tips på 800 kroner?»
  • «Hvor høyt er Mount Everest?»
  • «Hvilken film fikk Oscar for beste film i fjor?»

Hva mer kan Siri gjøre?

Siri kan blant annet ringe og kontrollere huset ditt – oppdag flere måter du kan bruke Siri på Apple-enhetene dine.

Tilgjengeligheten av Siri, funksjoner og kommandoer varierer etter språk, land og region. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i hvilke land og regioner.