Om macOS Server 5.7.1 og nyere

Apple avviklet macOS Server 21. april 2022. Eksisterende macOS Server-kunder kan fortsette å laste ned og bruke programmet med macOS Monterey.

De mest populære serverfunksjonene – Caching Server, File Sharing Server og Time Machine Server leveres sammen med alle installasjoner av macOS High Sierra og nyere, slik at enda flere kunder har tilgang til disse viktige tjenestene uten ekstra kostnad.

For å hjelpe deg med å overføre fra Profile Manager til andre MDM-løsninger kan du lese mer om valg av MDM-løsning og planlegging av MDM-overføringen din.

Tjenester som er tilgjengelige i macOS og macOS Server

Finn ut hvilke tjenester som er tilgjengelige i macOS Server og hvilke tjenester som er overført fra macOS Server til macOS.

Tjenester som er inkludert i macOS Server 5.12 og nyere

Følgende tjenester er inkludert og støttes fullt ut i macOS Server 5.12 og nyere:

• Profile Manager
  • Open Directory

Tjenester som er inkludert i macOS Server 5.7.1 til og med 5.11.1

Følgende tjenester er inkludert og støttes fullt ut i macOS Server 5.7.1 til og med 5.11.1:

• Profile Manager
  • Open Directory
  • Xsan

Tjenester som er overført fra macOS Server til macOS Big Sur og nyere

Kommandolinjeverktøy for Xsan-administrering er inkludert i macOS Big Sur og nyere. Finn ut mer

Tjenester som er overført fra macOS Server til macOS High Sierra og nyere

Disse tjenestene er nå tilgjengelige i macOS High Sierra og nyere, og du finner dem i Systemvalg > Deling:

• File Server
  • Caching Server
  • Time Machine Server

Tjenestestatus

Denne tabellen viser statusen for hver macOS Server-tjeneste og tilgjengelige alternativer.

Tjeneste Status Alternativer
Profile Manager Tilgjengelig i Server 5.12.2 Finn ut mer om valg av MDM-løsning
Xsan Fjernet i Server 5.12 Quantum, kommandolinjeverktøy innebygd i macOS
FTP Fjernet i Server 5.4 SFTP/SSH
Server Docs Fjernet i Server 5.4

iCloud Dokumenter, Apache/WebDAV
DHCP Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1 bootpd, innebygd i macOS
DNS Fjernet i Server 5.7.1 BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Fjernet i Server 5.7.1 OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Brannmur Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1 pf-brannmur (innebygd i macOS)
Mail-server Fjernet i Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Fjernet i Server 5.7.1 MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files
Nettsteder Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1 Apache HTTP Server (innebygd i macOS), Nginx, Lighttpd
Kontakter Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall Verktøy for brukergrensesnitt fjernet i Server 5.7.1 BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (alle innebygd i macOS), NetSUS, BSDPy
Meldinger Fjernet i Server 5.7.1 ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Fjernet i Server 5.7.1 FreeRadius
AirPort-administrering Fjernet i Server 5.7.1 AirPort-verktøy

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.