Endringer introdusert i macOS Server 5.7.1

Ettersom vertsbaserte tjenester har blitt utbredt – og behovet for å holde programvare oppdatert er viktigere enn noen gang – gjør Apple noen endringer på macOS Server.

Les om nåværende og fremtidig støtte

Apple fortsetter å utvikle og støtte macOS Server, som inkluderer Open Directory, Profile Manager og Xsan-administrasjon. De mest populære tjenerfunksjonene – Caching Server, File Sharing Server og Time Machine Server leveres sammen med alle installasjoner av macOS High Sierra og nyere, slik at enda flere kunder har tilgang til disse viktige tjenestene uten ekstra kostnad.

Fra og med macOS Server 5.7.1 leverer ikke Apple lenger tjenester med åpen kildekode, som for eksempel Kalender-tjener, Kontakter-tjener, Mail-tjener, DNS, DHCP, VPN-tjener og Nettsteder med macOS Server. Kunder kan få de samme tjenestene direkte fra leverandører av åpen kildekode. På denne måten kan macOS Server-kunder installere de sikreste og mest oppdaterte tjenestene så snart de er tilgjengelige.

Apple har publisert dokumentasjon for å hjelpe til med denne overgangen.

Tjenester inkludert i macOS Server 5.7.1 og nyere

Følgende tjenester er inkludert og støttes fullt ut i macOS Server 5.7.1 og nyere:

• Profile Manager
  • Open Directory
  • Xsan

Tjenester som er overført fra macOS Server til macOS High Sierra og nyere

Disse tjenestene er nå tilgjengelige i macOS High Sierra og nyere, og kan finnes i Systemvalg > Deling:

• File Server
  • Caching Server
  • Time Machine Server

Tjenestestatus

Denne tabellen viser statusen for hver macOS Server-tjeneste og tilgjengelige alternativer.

Tjeneste Status Alternativer
FTP Fjernet i Server 5.4 SFTP/SSH
Server Docs Fjernet i Server 5.4

iCloud Dokumenter, Apache/WebDAV
DHCP UI-verktøy fjernet i Server 5.7.1 bootpd, innebygd i macOS
DNS Fjernet i Server 5.7.1 BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Fjernet i Server 5.7.1 OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Brannmur UI-verktøy fjernet i Server 5.7.1 pf-brannmur (innebygd i macOS)
Mail-tjener Fjernet i Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Fjernet i Server 5.7.1 MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files
Nettsteder UI-verktøy fjernet i Server 5.7.1 Apache HTTP Server (innebygd i macOS), Nginx, Lighttpd
Kontakter Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Citadel, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall UI-verktøy fjernet i Server 5.7.1 BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (alle innebygd i macOS), NetSUS, BSDPy
Meldinger Fjernet i Server 5.7.1 ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Fjernet i Server 5.7.1 FreeRadius
AirPort-administrering Fjernet i Server 5.7.1 AirPort-verktøy

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.