Slå på Bruk opprinnelig dynamisk område eller Bruk opprinnelig bildefrekvens på Apple TV

Finn ut hvordan du slår på bruk av opprinnelig bildefrekvens og dynamisk rekkevidde.

Gå til Innstillinger > Video og lyd > Tilpass til innhold. Deretter velger du blant følgende:

• Bruk opprinnelig dynamisk område: Slå på for at din Apple TV 4K skal vise deg innhold med den opprinnelige dynamiske rekkevidden.

• Bruk opprinnelig bildefrekvens: Slå på for at din Apple TV 4K eller Apple TV HD skal tilpasse oppdateringsfrekvensen til den opprinnelige bildefrekvensen i innholdet. Dette gjelder innhold med ulike bildefrekvenser – for eksempel filmbasert innhold ved 24 bilder/s eller annet internasjonalt innhold.*

Hvis du slår på en av disse innstillingene, prøver din Apple TV automatisk å fastslå hvilken dynamisk rekkevidde og hvilke bildefrekvenser TV-en din er kompatibel med. Du ser kanskje en tom skjerm eller flimring når TV-en bytter mellom formater.

*Apple TV tilpasser bildefrekvensen til innhold med 60, 50, 30, 25 og 24 bilder/s. Bildefrekvensen tilpasses til oppdateringsfrekvensen i henhold til regionen din, for eksempel 29,97 bilder/s for NTSC. Innhold med en bildefrekvens på 25 eller 30 bilder/s bruker fordobling til visning i 50 eller 60 Hz når det er mulig, slik at det opprinnelige utseendet beholdes mens brukergrensesnittet fortsatt er smidig.

Hvis Apple TV ikke klarer å fastslå hvilke visningsformater som er tilgjengelige

Kontroller hvilke formater TV-en din kan vise. For å bekrefte et format går du til Innstillinger > Video og lyd > Tilpass til innhold. Deretter velger du et format under Uverifiserte formater for å kjøre en kort skjermtest og bekrefte at det vises riktig på TV-en.