Bruk Face ID til å åpne iWork-dokumenter

Når du passordbeskytter dokumenter i Pages, Numbers eller Keynote, kan du konfigurere Face ID slik at du kan åpne dokumentene ved å se på iPhone X.

Når du oppretter dokumenter i iWork, kan du kreve at brukere må oppgi et passord for å åpne filen. På iPhone X kan du bruke Face ID i stedet for å skrive inn passordet. Hvis du har en iOS-enhet som støtter Touch ID, kan du bruke Touch ID for å åpne iWork-dokumenter.

Hvis du vil bruke Face ID til å låse opp passordbeskyttede dokumenter, må du først konfigurere Face ID på iPhone X. Når du åpner et låst Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument med Face ID for første gang, blir du bedt om å tillate at iWork-appen bruker Face ID. Dette skjer bare én gang per app. Du kan endre denne innstillingen under Innstillinger > Face ID og kode > Andre apper.

Legg til et passord for et dokument

Åpne dokumentet i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone X, trykk på mer-symbolet, og trykk deretter på Angi passord. Skriv passordet i feltene Passord og Bekreft. Legg til et passordhint for å hjelpe deg med å huske passordet. Sørg for at Åpne med Face ID er slått på, og trykk på Ferdig.

Åpne passordbeskyttede dokumenter med Face ID

Første gang du åpner et passordbeskyttet dokument, må du oppgi tekstpassordet for dokumentet. Hvis Face ID er konfigurert på iPhone X, vil også alternativet Åpne med Face ID være slått på.

Neste gang du åpner dokumentet, trenger du bare å se på iPhone X. Du trenger ikke å skrive inn passordet for dokumentet. Hvis ansiktet ditt ikke gjenkjennes etter to forsøk, kan du skrive inn passordet for dokumentet i stedet.