Bruk Face ID til å åpne iWork-dokumenter

Hvis du bruker passord for å beskytte Pages-, Numbers- eller Keynote-dokumenter, kan du konfigurere Face ID til å åpne dokumenter når du ser på iPhone eller iPad.

Når du oppretter dokumenter i iWork, kan du kreve at brukere må oppgi et passord for å åpne filen. Med iPhone- og iPad-modeller som støtter Face ID, kan du bruke Face ID i stedet for å skrive inn passordet. Hvis du har en iPhone eller iPad som støtter Touch ID, kan du bruke Touch ID til å åpne iWork-dokumenter.

Hvis du vil bruke Face ID til å låse opp passordbeskyttede dokumenter, må du først konfigurere Face ID på iPhone eller iPad. Når du åpner et låst Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument med Face ID for første gang, blir du bedt om å tillate at iWork-appen bruker Face ID. Dette skjer bare én gang per app. Du kan endre denne innstillingen under Innstillinger > Face ID og kode > Andre apper.

Legg til et passord for et dokument

Åpne dokumentet i Pages, Numbers eller Keynote på iPhone eller iPad, trykk på Mer-knappen og deretter på Angi passord. Skriv passordet i feltene Passord og Bekreft. Legg til et passordhint for å hjelpe deg å huske passordet. Sørg for at «Åpne med Face ID» er slått på, og trykk deretter på Ferdig.

Åpne passordbeskyttede dokumenter med Face ID

Første gang du åpner et passordbeskyttet dokument, må du oppgi tekstpassordet for dokumentet. Hvis du har konfigurert Face ID på iPhone eller iPad, ser du også at «Åpne med Face ID»-alternativet er slått på.

Neste gang du åpner dokumentet, trenger du bare å se på enheten din. Du trenger ikke å skrive inn passordet for dokumentet. Hvis ansiktet ditt ikke gjenkjennes etter to forsøk, kan du skrive inn passordet for dokumentet i stedet.