Slik oppgraderer du til macOS Sierra

Hvis du har maskinvare eller programvare som ikke er kompatible med macOS Catalina, macOS Mojave eller macOS High Sierra, kan du kanskje oppgradere til macOS Sierra.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til macOS Sierra fra OS X Lion eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 8,8 GB med tilgjengelig lagringsplass.

MacBook fra slutten av 2009 eller senere
MacBook Air fra slutten av 2010 eller senere
MacBook Pro fra midten av 2010 eller senere
Mac mini fra midten av 2010 eller nyere
iMac fra slutten av 2009 eller nyere
Mac Pro fra midten av 2010 eller senere

For å finne Mac-modell, minne, lagringsplass og macOS-versjon velger du Om denne maskinen på Apple-menyen . Hvis maskinen din ikke er kompatibel med macOS Sierra, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Macen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Macen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere macOS, så du må sørge for at du har en stabil internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac, må du koble den til strømnettet.

Last ned macOS Sierra

Hvis du vil ha den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene, må du finne ut om du kan oppgradere til macOS Catalina, som er den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet.

Hvis du fremdeles trenger macOS Sierra, kan du bruke denne koblingen: Last ned macOS Sierra. Det lastes ned en fil med navnet InstallOS.dmg til Macen.

Installer macOS-installereren

Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å åpne et vindu som viser innholdet. Deretter dobbeltklikker du på filen i vinduet med navnet InstallOS.pkg.

Følg instruksjonene på skjermen, som veileder deg gjennom de nødvendige trinnene for å installere.

Start installering

Når installereren er ferdig installert, åpner du Programmer-mappen på Macen og dobbeltklikker på filen med navnet Install macOS Sierra.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både macOS og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.