Om Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max

Les hvordan du får mest mulig ut av Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max.

Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max ble utviklet av Apple for å møte de utrolig høye standardene vi har. Vi mener at dette er den beste OLED-skjermen i en smarttelefon noen sinne, og bransjens mest presise fargegjengivelse. Super Retina-skjermen har utrolig kontrast med et kontrastforhold på 1 000 000 til 1, høy lysstyrke og en stor fargepalett på kinonivå. Et uovertruffent system for fargebehandling sørger for at fargene er nøyaktig kalibrert til enhver tid for en optimal skjermopplevelse.

Stor dynamisk rekkevidde

Super Retina har i tillegg HDR (High Dynamic Range), som støtter visning med et bredere spekter av mørke og lyse områder i bilder og videoer. Dermed kan du se alt fra dypsvart til ren hvit og samtidig beholde spennende mellomliggende nyanser. Bilder blir enda mer livaktige, og alt du ser i Dolby Vision eller HDR10, blir flottere enn noen gang før.

OLED-teknologi

Super Retina-skjermen benytter OLED-teknologi med organisk lysemitterende dioder. Super Retina har mange forbedringer sammenlignet med tradisjonelle OLED-skjermer og gir derfor en fantastisk skjermopplevelse, som for første gang er helt i tråd med standardene for iPhone.

OLED-teknologi sørger for et svært høyt kontrastforhold og høy oppløsning. Skjermen har ikke bakbelysning og kan derfor være ekstra tynn, siden OLED-diodene avgir lys gjennom hver eneste piksel. Høy lysstyrke, stort fargerom og den mest presise fargegjengivelsen i bransjen gjør at Super Retina-skjermen håndterer utfordringer bedre enn tradisjonelle OLED-skjermer.

Hvis du ser på en OLED-skjerm fra siden, kan du oppleve små forskjeller i farge og nyanse. Dette er typisk for OLED og normal oppførsel. Ved ekstra langvarig bruk kan det også oppstå mindre visuelle endringer på OLED-skjermer. Dette er forventet oppførsel og kan omfatte «bildefastbrenning» eller «fryst bilde», der skjermen viser bleke rester av et bilde selv etter at det er erstattet av et nytt skjermbilde. Dette kan forekomme i mer ekstreme tilfeller, for eksempel når et bilde med høy kontrast vises kontinuerlig i lange tidsrom. Vi har utviklet Super Retina-skjermen slik at den er bransjens beste når det gjelder å redusere effekten av OLED-«fastbrenning».

Få maksimalt ut av Super Retina-skjermen

I kombinasjon med den nyeste versjonen av iOS er iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max spesielt utviklet for å minimere virkningen av bruk over lang tid og utvide brukstiden til Super Retina-skjermen. Dette kan du også gjøre for å få maksimalt ut av Super Retina-skjermen:

• Oppdater iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max til den nyeste versjonen av iOS. Du blir bedt om å oppdatere når en ny oppdatering er tilgjengelig. Du kan også se etter oppdateringer i Innstillinger > Generelt > Oppdatering.
  • Bruk Autolysstyrke til automatisk å justere lysstyrken på skjermen basert på omgivelsesbelysningen. Denne innstillingen er på som standard. Du kan sjekke innstillingen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Skjermtilpassing.
  • Konfigurer iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max til å slå av skjermen når du ikke bruker den. Vi anbefaler at du velger et kort tidsrom. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke > Autolås for å justere denne innstillingen.
  • Unngå å vise statiske bilder med maksimal lysstyrke over lengre tid. Hvis du har en app som holder skjermen på når du ikke aktivt bruker en iPhone X, iPhone XS, eller iPhone XS Max, kan du midlertidig redusere lysstyrken i Kontrollsenter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.