Informasjon om Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max, og Super Retina XDR-skjermen på iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

Se hvordan du får mest mulig ut av Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max, og Super Retina XDR-skjermen på iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Super Retina-skjermen på iPhone X, iPhone XS og iPhone XS Max og Super Retina XDR-skjermen på iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er utviklet av Apple for å oppfylle de ekstremt høye kravene våre. Vi mener at dette er de beste OLED-skjermene i smarttelefoner noensinne, og at de gir bransjens mest presise fargegjengivelse. Super Retina- og Super Retina XDR-skjermene har fantastisk kontrast, høy lysstyrke og et stort fargerom i kinostandard. De har den beste systemfargestyringen og kalibrerer fargene presist for å gi seeren den optimale opplevelsen.

HDR (Utvidet dynamisk område)

Super Retina og Super Retina XDR har også HDR (utvidet dynamisk område), som gir bilder og videoer et bredt spekter av lyse og mørke områder. Dette gjør at du kan se både dype, ekte, svarte toner og rene, lyse, hvite toner, samtidig som de dramatiske nyansene imellom ivaretas. Bilder blir enda mer livaktige, og alt du ser i Dolby Vision eller HDR10, blir flottere enn noen gang før.

OLED-teknologi

Super Retina- og Super Retina XDR-skjermen bruker OLED-teknologi (organic light-emitting diode). Super Retina og Super Retina XDR har mange forbedringer sammenlignet med tradisjonelle OLED-skjermer og gir derfor en fantastisk skjermopplevelse, som for første gang er helt i tråd med standardene for iPhone.

OLED-teknologi sørger for et svært høyt kontrastforhold og høy oppløsning. Skjermen har ikke bakbelysning og kan derfor være ekstra tynn, siden OLED-diodene avgir lys gjennom hver eneste piksel. Super Retina- og Super Retina XDR-skjermer løser utfordringer for OLED-skjermer tilknyttet høy lysstyrke, støtte for stort fargerom og bransjens mest presise fargegjengivelse.

Hvis du ser på en OLED-skjerm fra siden, kan du oppleve små forskjeller i farge og nyanse. Dette er typisk for OLED og helt normalt. Ved ekstra langvarig bruk kan det også oppstå mindre visuelle endringer på OLED-skjermer. Dette er også helt normalt og kan omfatte «bildefastbrenning» eller «fryst bilde», der skjermen viser bleke rester av et bilde selv etter at det er erstattet av et nytt skjermbilde. Dette kan forekomme i mer ekstreme tilfeller, for eksempel når et bilde med høy kontrast vises kontinuerlig i lange tidsrom.

Vi har utviklet Super Retina- og Super Retina XDR-skjermene slik at de er bransjens beste når det gjelder redusering av effekten av OLED-«fastbrenning». Dette omfatter spesialalgoritmer som overvåker bruken av individuelle piksler for å produsere skjermkalibreringsdata. iPhone bruker disse dataene til å justere lysstyrkenivået for hver piksel automatisk etter behov for å redusere de visuelle effektene som forårsakes av «fastbrenning», og for å opprettholde en stabil visningsopplevelse.

I tillegg kan alle skjermer, inkludert OLED- og LCD-skjermer, være utsatt for redusert lysstyrkenivå etter som skjermen blir eldre. Dette kan skje med all forbrukerelektronikk.

Få mest mulig ut av Super Retina- eller Super Retina XDR-skjermen

Med den nyeste versjonen av iOS er iPhonen din utviklet for å minimalisere effekten av langvarig bruk og forlenge levetiden til Super Retina- eller Super Retina XDR-skjermen. Dette kan du også gjøre for å få maksimalt ut av Super Retina- eller Super Retina XDR-skjermen:

• Oppdater iPhone til den nyeste versjonen av iOS. Du blir bedt om å oppdatere når en ny oppdatering er tilgjengelig. Du kan også se etter oppdateringer i Innstillinger > Generelt > Oppdatering.
  • Bruk Autolysstyrke til å justere lysstyrken på skjermen automatisk basert på omgivelsesbelysningen. Denne innstillingen er på som standard. Du kan sjekke innstillingen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Skjermtilpassing.
  • Konfigurer iPhone til å slå av skjermen når du ikke bruker den. Vi anbefaler at du velger et kort tidsrom. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke > Autolås for å justere denne innstillingen.
  • Unngå å vise statiske bilder med maksimal lysstyrke over lengre tid. Hvis du har en app som lar skjermen være på selv om du ikke bruker iPhone aktivt, kan du midlertidig redusere lysstyrken med Kontrollsenter.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.