Del iCloud+ med familien din

Med Familiedeling kan du dele et iCloud+-abonnement med opptil fem andre familiemedlemmer.

Med Familiedeling kan du dele et iCloud+-abonnement med alle i familiegruppen din. Dette inkluderer 12 TB iCloud-lagringsplass samt funksjoner som Privat trafikk med iCloud, Skjul e-postadressen min og støtte for Sikker HomeKit-video.* Finn ut mer om iCloud+.

Når du deler et iCloud+-abonnement, bruker alle i familiegruppen sin egen konto. På den måten forblir bildene, dokumentene og annen informasjon privat, selv om du deler tilgang til tjenesten. Du deler ganske enkelt funksjonene og plassen som er tilgjengelig i iCloud+ med familiemedlemmene dine, slik at dere bare har én plan for å administrere.

Del iCloud+ med alle i familien din

Se hvor mye lagringsplass familien din bruker

Bytt fra det personlige iCloud+-abonnementet til familieabonnementet

Hvis familien slutter å dele iCloud+ eller du forlater Familiedeling

* Ikke alle funksjoner er tilgjengelige i alle land eller regioner. Uten tilgang til IP-adressen din kan enkelte nettsteder kreve ekstra trinn for innlogging eller tilgang til innhold etter at du har slått på Privat trafikk med iCloud. Sikker HomeKit-video krever et kompatibelt iCloud-abonnement, et kompatibelt sikkerhetskamera som støtter HomeKit, og en HomePod mini, HomePod, Apple TV eller iPad som fungerer som hjemknutepunkt.

Del iCloud+ med alle i familien din

For å dele iCloud+, må du ha iOS 11 eller nyere, iPadOS, eller macOS 10.13 High Sierra eller nyere. For å få den beste opplevelsen må du også sørge for at enhetene til familiemedlemmene oppfyller disse kravene.

Finn ut hva du kan gjøre hvis et familiemedlem allerede har iCloud+

På iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Gå til Innstillinger > Familie.

3. Trykk på Abonnementer.

4. Trykk på iCloud+.

5. Følg trinnene for å dele den nåværende planen din.

6. Bruk Meldinger for å informere alle familiemedlemmer med eksisterende iCloud+-abonnementer om at de nå kan bytte til det delte iCloud+-abonnementet ditt.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere versjoner:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].

3. Trykk på Familiedeling.

4. Trykk på iCloud+.

5. Følg trinnene for å dele den nåværende planen din.

6. Bruk Meldinger for å informere alle familiemedlemmer med eksisterende iCloud+-abonnementer om at de nå kan bytte til det delte iCloud+-abonnementet ditt.

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

3. Klikk på Abonnementer, og velg deretter iCloud+.

4. Klikk på Del med familie.

5. Følg instruksjonene på skjermen.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.

3. Klikk på iCloud-lagring.

4. Klikk på Del.

5. Følg instruksjonene på skjermen.

Se hvor mye lagringsplass familien din bruker

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å se hvor mye lagringsplass familien din bruker, og oppgrader hvis du trenger mer.

Hvis familien begynner å gå tom for iCloud-lagring, blir alle medlemmene varslet. Deretter kan familieorganisatoren eller familiemedlemmet som kjøpte abonnementet, kjøpe mer plass (opptil 12 TB) når som helst.

På iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > Familie.

2. Trykk på Abonnementer.

3. Trykk på iCloud+.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-subscriptions-icloud-plus

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere versjoner:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].

2. Trykk på Familiedeling.

3. Trykk på iCloud+.

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

2. Klikk på Abonnementer, og velg deretter iCloud+.

macos-sonoma-system-settings-family-subscriptions-icloud-plus

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.

2. Klikk på iCloud-lagring.

Bytt fra det personlige iCloud+-abonnementet til familieabonnementet

Når du deler iCloud+, blir alle familiemedlemmene som bruker det kostnadsfrie 5 GB-abonnementet automatisk lagt til familieabonnementet.

Hvis et familiemedlem allerede betaler for sitt eget iCloud+-abonnement, kan familiemedlemmet velge å bytte til abonnementet ditt eller beholde sitt eget, samtidig som vedkommende fremdeles er en del av familien. Når et familiemedlem bytter til det delte familieabonnementet, blir vedkommende refundert for det som gjenstår av det personlige abonnementet sitt. Familiemedlemmet kan ikke beholde det nåværende abonnementet sitt og bruke familieabonnementet samtidig.

På iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 og nyere:

1. Gå til Innstillinger > Familie.

2. Trykk på Abonnementer.

3. Trykk på iCloud+.

4. Trykk på Use Family Storage (Bruk familielagring).

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere versjoner:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].

2. Trykk på Familiedeling, og trykk deretter på iCloud+.

3. Trykk på Use Family Storage (Bruk familielagring).

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

2. Klikk på Abonnementer, og velg deretter iCloud+.

3. Klikk på Bruk delt abonnement.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.

2. Klikk på iCloud-lagring.

3. Klikk Use Family Storage (Bruk familielagring).

Hvis familien slutter å dele iCloud+, eller du forlater Familiedeling

Hvis du forlater en familie som deler en iCloud+-plan og du bruker mer enn 5 GB lagringsplass, kan du kjøpe din egen plan for å fortsette å bruke iCloud-lagring.

Finn ut mer om hva som skjer når du slutter å bruke Familiedeling

Hvis du velger å ikke kjøpe et eget lagringsabonnement samtidig som iCloud-innholdet overskrider lagringskapasiteten, blir ikke nye bilder og videoer lastet opp til iCloud-bilder, filer blir ikke lenger lastet opp til iCloud Drive og iOS- og iPadOS-enhetene dine slutter å sikkerhetskopieres.

Finn ut hvordan du får mer tilgjengelig plass i iCloud