Del et iCloud-lagringsabonnementet med familien

Med Familiedeling kan du dele ett enkelt iCloud-lagringsabonnement med opptil fem andre familiemedlemmer.

Det er viktig at du sørger for at alle i familien har nok iCloud-lagringsplass for bilder, videoer, filer og iCloud-sikkerhetskopier. Med Familiedeling kan familien din dele ett enkelt lagringsabonnement på 200 GB eller 2 TB, slik at alle har nok lagringsplass. Finn ut mer om Familiedeling

Når du deler et lagringsabonnement, forblir bildene og dokumentene dine private, og alle bruker sine egne kontoer med iCloud – på samme måte som når du har ditt eget lagringsabonnement. Du deler simpelthen den tilgjengelige lagringsplassen i iCloud-lagringsabonnementet med familiemedlemmene dine, slik at du bare trenger å administrere ett abonnement.

Del et lagringsabonnement med familien du allerede har konfigurert

Hvis du allerede bruker Familiedeling, kan du konfigurere delt lagring for eksisterende familiemedlemmer fra Innstillinger eller Systemvalg på enheten.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Familiedeling.
  3. Trykk på iCloud-lagring.
  4. Følg trinnene for å dele det eksisterende abonnementet ditt eller (hvis det er nødvendig) oppgradere til et abonnement på 200 GB eller 2 TB.
  5. Bruk Meldinger til å gi beskjed til familiemedlemmer med sine egne abonnementer om at de nå kan bytte til lagringsabonnementet du deler.

På Mac

1. Hvis det er nødvendig, kan du oppgradere til et lagringsabonnement på 200 GB eller 2 TB.
  2. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.
  3. Klikk på iCloud-lagring.
  4. Klikk på Del.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Gå til My Apps & Services (Mine apper og tjenester).
  4. Velg iCloud-lagring.
  5. Klikk på Begynn å dele.
  6. Klikk på Ferdig.

Finn ut hva du kan gjøre hvis et familiemedlem allerede har et iCloud-lagringsabonnement.

Konfigurer en ny familie, og del et lagringsabonnement

Bruker du ikke Familiedeling ennå? Ikke noe problem. Du kan velge å dele iCloud-lagring når du konfigurerer Familiedeling.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Konfigurer Familiedeling og deretter på Kom i gang.
  3. Velg iCloud-lagring som den første funksjonen du vil dele med familien din.
  4. Hvis det er nødvendig, kan du oppgradere til et lagringsabonnement på 200 GB eller 2 TB.
  5. Når du blir bedt om det, bruker du Meldinger til å invitere opptil fem andre personer til å bli med i familien og dele lagringsabonnementet ditt.

På Mac

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk på Familiedeling.
  2. Klikk på iCloud-lagring.
  3. Klikk på Del.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer nederst til høyre.
  3. Klikk på Endre lagringsabonnement.
  4. Oppgrader til et lagringsabonnement på 200 GB eller 2 TB.
  5. Gå tilbake til iCloud-innstillingene dine, og klikk på Konfigurer familie. Følg instruksjonene på skjermen.
  6. Når du er ferdig, går du til My Apps & Services-fanen (Min apper og tjenester) og velger iCloud-lagring.
  7. Klikk på Begynn å dele.

Finn ut hva du kan gjøre hvis et familiemedlem allerede har et iCloud-lagringsabonnement.

Administrer familiens iCloud-lagring

Bruk fremgangsmåten nedenfor for å se hvor mye lagringsplass familien din bruker, og oppgrader hvis du trenger mer.

Hvis familien begynner å gå tom for iCloud-lagring, blir alle medlemmene varslet. Deretter kan familieorganisatoren eller familiemedlemmet som kjøpte abonnementet, kjøpe mer plass (opptil 2 TB) når som helst.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Familiedeling.
  3. Trykk på iCloud-lagring.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.
  2. Klikk på iCloud-lagring.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Gå til My Apps & Services (Mine apper og tjenester).
  4. Velg iCloud-lagring.

Hvis du trenger hjelp

For å dele lagringsabonnementet må du ha iOS 11 eller nyere, iPadOS, eller macOS 10.13 High Sierra eller nyere. For å få den beste opplevelsen må du også sørge for at enhetene til familiemedlemmene oppfyller disse kravene.

Hvis du allerede hadde et abonnement på iCloud-lagring

Når du deler iCloud-lagring, blir familiemedlemmer som bruker det kostnadsfrie abonnementet på 5 GB, automatisk lagt til familieabonnementet ditt.

Hvis et familiemedlem allerede betaler for sitt eget iCloud-lagringsabonnement, kan familiemedlemmet velge å bytte til abonnementet ditt eller beholde sitt eget abonnement, samtidig som vedkommende fremdeles er en del av familien. Når et familiemedlem bytter til det delte familieabonnementet, blir vedkommende refundert for det som gjenstår av det personlige abonnementet sitt. Familiemedlemmet kan ikke beholde det nåværende abonnementet sitt og bruke familieabonnementet samtidig.

Følg denne fremgangsmåten for å bytte til det delte familieabonnementet på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på Familiedeling, og trykk deretter på iCloud-lagring.
  3. Trykk på Use Family Storage (Bruk familielagring).

Følg denne fremgangsmåten for å bytte til det delte familieabonnementet på Mac:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.
  2. Klikk på iCloud-lagring.
  3. Klikk Use Family Storage (Bruk familielagring).

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Gå til My Apps & Services (Mine apper og tjenester).
  4. Klikk Use Family Storage (Bruk familielagring).

Hvis familien slutter å dele lagring, eller hvis du forlater Familiedeling

Hvis du forlater en familie som deler et iCloud-lagringsabonnement og du bruker mer enn 5 GB lagringsplass, kan du kjøpe et eget abonnement for å fortsette å bruke iCloud-lagring.

Hvis du velger å ikke kjøpe et eget lagringsabonnement samtidig som iCloud-innholdet overskrider lagringskapasiteten, blir ikke nye bilder og videoer lastet opp til iCloud-bilder, filer blir ikke lenger lastet opp til iCloud Drive og iOS-enhetene dine slutter å sikkerhetskopiere.

Finn ut mer

*Alderen varierer etter land og region.