Bruk portrettmodus på iPhone

Lag forbløffende bilder med portrettmodus. Finn ut hvordan du bruker portrettmodus på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X.

I portrettmodus brukes begge kameraene på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X for å skape en dybdeskarphetseffekt. På denne måten kan du ta bilder som har motivet i fokus, samtidig som du får en vakker, utydelig bakgrunn. Med iPhone 8 Plus eller iPhone X kan du også legge til fascinerende lyseffekter i bildet. Og med TrueDepth-kameraet i iPhone X kan du til og med ta en selfie i portrettmodus.

Oppdater iPhone til den nyeste versjonen av iOS for å komme i gang.

Ta bilder i portrettmodus

Det er enkelt å ta et perfekt bilde. Bare sveip til Portrett og ta bildet. Kamera-appen gir deg dessuten tips der og da. Så hvis du er for nær eller for langt unna, eller hvis området er for mørkt, får du beskjed av Kamera-appen. Du kan også bruke True Tone-blits, stille inn nedtelling og bruke kamerafiltre.

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sveip til portrettmodus.
  3. Se etter den gule portrettruten.
  4. Trykk på .

Når du har tatt et portrettbilde, kan du redigere bildet, for eksempel med beskjæring og automatisk forbedring.

Legg til portrettlyssetting

På iPhone 8 Plus og iPhone X kan du bruke funksjonen for portrettlyssetting til å gi portrettbildene dine fire imponerende og profesjonelle lyseffekter. Velg mellom Studiolys for å lysne ansiktstrekk, Spisslys for en mer dramatisk og retningsbestemt lyseffekt, Scenelys for å rette en lyskaster mot personen, eller Svart-hvitt scenelys for et klassisk scenelys i svart-hvitt.

1. Velg bildet du vil endre.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Sveip for å velge lyseffekt.
  4. Trykk på Ferdig.

Portrettlyssetting er foreløpig i beta.

Ta en selfie i portrettmodus på iPhone X

Med iPhone X kan du ta selfier i portrettmodus på samme måte som du tar bilder av andre. Bare trykk på  først for å vende kameraet.

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sveip til portrettmodus.
  3. Trykk på .
  4. Hold iPhone X foran ansiktet ditt.
  5. Ta selfien med en av volumknappene.

Fjern portrettmoduseffekten

Hvis du har tatt et bilde i portrettmodus og ikke vil ha den tilslørte effekten lenger, kan du raskt fjerne den.

1. Velg bildet du vil endre.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Trykk på Portrett øverst på skjermen.

Hvis du ombestemmer deg igjen og vil bruke portrettmoduseffekten likevel, går du tilbake til Rediger og trykker på Portrett igjen.