Bruk portrettmodus på iPhone

Finn ut hvordan du bruker portrettmodus til å skape flotte bilder.

Med dobbeltkameraene på kompatible iPhone-modeller* kan du legge til en dybdeskarphetseffekt i bildene med portrettmodus – slik at du kan ta bilder der motivet er i fokus, mens bakgrunnen er uskarp.

Du kan også legge til slående lyseffekter i bildene. Og med TrueDepth-kameraet på iPhone X og nyere kan du til og med ta selfier i portrettmodus.

Før du går i gang, bør du sjekke at du har den nyeste versjonen av iOS.

* Du kan bruke portrettmodus på iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus og iPhone 7 Plus.

ta bilder i portrettmodus på iPhone

Ta bilder i portrettmodus

Slik tar du det perfekte bildet:

1. Åpne Kamera-appen, og sveip til Portrettmodus.
  2. Følg tipsene på skjermen, for eksempel om å gå litt lenger unna. Når portrettmodus er klar, blir lyseffekten (for eksempel Naturlig lys) gul.
  3. Trykk på lukkerknappen .

Kamera-appen gir deg beskjed hvis du er for nær eller langt borte fra motivet, eller hvis omgivelsene er for mørke. Du kan også bruke True Tone-blits, stille inn nedtelling og bruke filtre. Når du har tatt et bilde, kan du bruke de innebygde redigeringsfunksjonene til for eksempel beskjæring eller autoforbedring.

legg til portrettlyssetting på iPhone

Legg til portrettlyssetting

På iPhone X og nyere og iPhone 8 Plus kan du bruke funksjonen for portrettlyssetting til å gi portrettbildene dine fire imponerende og profesjonelle lyseffekter. Velg mellom Studiolys for å lysne ansiktstrekk, Spisslys for en mer dramatisk og retningsbestemt lyseffekt, Scenelys for å rette en lyskaster mot personen, eller Svart-hvitt scenelys for et klassisk scenelys i svart-hvitt.

Du kan se en forhåndsvisning av lyseffekten på skjermen før du tar et bilde i portrettmodus. Mens Kamera-appen er i portrettmodus, sveiper du gjennom de forskjellige lyseffektene du ser nederst i søkeren. Bildet du tar i portrettmodus, har lyseffekten lagt på.

Du kan også endre effekten for portrettlyssetting på et hvilket som helst bilde du allerede har tatt i portrettmodus:

1. Åpne Bilder-appen, og velg bildet du har tatt med portrettmodus og vil endre.
  2. Trykk på Rediger. Du ser de forskjellige lyseffektene nederst på bildet.
  3. Sveip mellom dem, og velg den du vil bruke.
  4. Trykk på Ferdig.

ta selfier i portrettmodus på iPhone

Ta en selfie i portrettmodus

Med iPhone X og nyere kan du ta selfier i portrettmodus. Slik gjør du det:

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sveip til portrettmodus, og trykk på knappen for kameraet foran .
  3. Hold iPhone foran ansiktet ditt.
  4. Ta selfien med en av volumknappene.

Fjern portrettmoduseffekten

Slik fjerner du portrettmoduseffekten fra et bilde du allerede har tatt:

1. Velg bildet du vil endre.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Trykk på Portrett øverst på skjermen.

Hvis du ombestemmer deg igjen og vil bruke portrettmoduseffekten likevel, går du tilbake til Rediger og trykker på Portrett igjen.

Finn ut mer

Lær, skap og få inspirasjon. Bli med på en av de praktiske øktene som arrangeres hver dag i Apple Store-butikker. Finn Today at Apple-økter i nærheten.