Få hjelp med Face ID på iPhone X

Hvis du trenger hjelp med bruk av Face ID for å låse opp iPhone X, autentisere kjøp og logge på apper, eller hvis du blir bedt om å skrive inn koden din, kan du finne ut hva du bør gjøre.

Følg denne fremgangsmåten. Sjekk om du fremdeles trenger hjelp etter hvert trinn.

Se etter oppdateringer

Sørg for at iPhone X er oppdatert med den nyeste versjonen av iOS.

Sjekk innstillingene dine for Face ID

Gå til Innstillinger > Face ID og kode for å sjekke innstillingene for Face ID. Sørg for at Face ID er konfigurert, og at funksjonene du prøver å bruke med Face ID, er slått på.

Sjekk at TrueDepth-kameraet ikke er dekket til

Sørg for at TrueDepth-kameraet på iPhone X ikke er dekket av et deksel eller en skjermbeskytter. Sjekk også om det finnes støv eller skitt som dekker TrueDepth-kameraet.

Sørg for ansiktet ditt ikke er tildekket

Sørg for at øynene, nesen og munnen er fullstendig synlig for TrueDepth-kameraet.

Face ID fungerer med mange solbriller. Hvis du går med solbriller som er laget for å blokkere ut bestemte typer lys, er det mulig at solbrillene blokkerer det infrarøde lyset som brukes av TrueDepth-kameraet. Prøv å bruke Face ID uten solbriller.

Sørg for at ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet

Face ID fungerer bare når iPhone X er plassert i stående retning og ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet. TrueDepth-kameraet har en lignende synsvinkel som når du bruker kameraet foran til å ta et bilde eller ringe med FaceTime. Uansett om iPhone-enheten ligger på en overflate eller du holder den i en naturlig posisjon må du sørge for at iPhone X er en armlengde fra eller nærmere (25–50 cm) ansiktet ditt.

Hvis du er utendørs i sterkt sollys, kan du prøve å flytte på iPhone X slik at solen ikke er rett bak deg.

Tilbakestill Face ID

Hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du tilbakestille Face ID og deretter konfigurere den igjen. Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk på Tilbakestill Face ID. Trykk deretter på Konfigurer Face ID for å konfigurere den igjen.

Hvis du ikke kan registrere noen av fingrene dine, tar du med deg enheten din til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør eller kontakter Apple-kundestøtte.

Hvis du må oppgi koden

Du kan måtte oppgi koden eller Apple-ID-en din i stedet for å bruke Face ID i disse situasjonene:

• Når enheten akkurat er slått på eller startet på nytt.
  • Når enheten ikke har vært opplåst på mer enn 48 timer.
  • Hvis koden ikke har blitt brukt til å låse opp enheten i løpet av de siste 6,5 dagene og Face ID ikke har låst opp enheten i løpet av de siste 4 timene.
  • Hvis enheten har mottatt en kommando for fjernlåsing.
  • Etter fem mislykkede forsøk på å gjenkjenne et ansikt.
  • Etter at du har begynt å slå av enheten eller utføre et nødanrop ved å holde inne én av volumtastene og sideknappen samtidig i to sekunder.
  • Hvis du har mindre enn 10 % batteri.