Hvis Face ID ikke fungerer på iPhone eller iPad Pro

Finn ut hva du bør gjøre hvis du trenger hjelp til å bruke Face ID til å låse opp iPhone eller iPad, autentisere kjøp og logge deg på apper, eller hvis du blir bedt om å skrive inn sikkerhetskoden din.

Kontroller innstillingene dine for Face ID

Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode for å kontrollere innstillingene for Face ID. Sørg for at Face ID er konfigurert, og at funksjonene du prøver å bruke med Face ID, er slått på.

Bildet har ingen alternativ tekst

Kontroller at TrueDepth-kameraet ikke er dekket til

Fjern alt som kan tildekke TrueDepth-kameraet, for eksempel smuss, et etui eller en skjermbeskytter.

Hvis du bruker iPad i liggende retning, må du kontrollere at fingeren eller håndflaten din ikke dekker TrueDepth-kameraet. Hvis kameraet er tildekket, kan det øverst på skjermen vises et varsel om at kameraet er tildekket, med en pil som peker på TrueDepth-kameraet.

Bildet har ingen alternativ tekst

Sørg for at ingenting blokkerer ansiktet ditt

Sørg for at øynene, nesen og munnen er fullstendig synlig for TrueDepth-kameraet. Som standard fungerer ikke Face ID hvis noe dekker munnen og nesen. Hvis du har på deg munnbind og du allerede har konfigurert Face ID med munnbind,* må du sørge for at ingenting blokkerer øynene dine. Det kan hende at du må holde iPhone høyere opp hvis du har på deg munnbind. Hvis munnbindet ditt sitter for langt opp eller for nærme øynene dine, kan det hende at telefonen ikke låses opp.

Face ID fungerer med mange solbriller, men Face ID med munnbind fungerer ikke med solbriller. Hvis du går med solbriller som er laget for å blokkere ut bestemte typer lys, er det mulig at solbrillene blokkerer det infrarøde lyset som brukes av TrueDepth-kameraet. Prøv å bruke Face ID uten solbriller.

Sørg for at ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet

Face ID fungerer i stående og liggende retning på iPhone 13-modeller og nyere med iOS 16 og nyere. På tidligere iPhone-modeller fungerer Face ID bare når den holdes i stående retning og du er vendt mot TrueDepth-kameraet. På iPad kan du bruke Face ID i både stående og liggende retning.

TrueDepth-kameraet har en lignende synsvinkel som når du bruker kameraet foran til å ta et bilde eller ringe med FaceTime. Uansett om iPhonen eller iPaden ligger på en overflate eller om du holder den, må du sørge for at enheten er 25–50 cm fra ansiktet ditt.

Start enheten på nytt

Omstart iPhone eller iPad Prøv deretter å bruke Face ID igjen.

Legg til et nytt utseende

Face ID lærer mer om de fleste brukere etter hvert som de endrer seg. Hvis utseendet ditt kan endres dramatisk, kan du legge til et alternativt utseende for å sørge for at Face ID fortsatt gjenkjenner deg.

Tilbakestill Face ID

Hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du tilbakestille Face ID og deretter konfigurere det igjen. Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode, og deretter på Nullstill Face ID. Deretter trykker du på Konfigurer Face ID for å konfigurere funksjonen på nytt.

Få service

Hvis du fortsatt ikke får registrert ansiktet ditt, kontakter du Apple-kundestøtte.

Det er kun profesjonelle teknikere som skal vedlikeholde enheten. Feilaktig reparasjon, modifisering eller bruk av Apple-komponenter som ikke er originale i lasersystemene, kan forhindre at sikkerhetsmekanismene fungerer som de skal, og kan forårsake skadelig eksponering og skade på øyne og hud.

Finn ut når du må skrive inn koden din selv når Face ID fungerer som forventet

* I stående retning kan du bruke Face ID med munnbind på iPhone 12 og nyere med iOS 15.4 og nyere. Face ID med maske fungerer ikke i liggende retning.