Hvis Face ID ikke fungerer på iPhone X eller nyere

Finn ut hva du bør gjøre hvis du trenger hjelp til å bruke Face ID for å låse opp iPhone X, autentisere kjøp og logge på apper, eller hvis du blir bedt om å skrive inn koden din.

Følg denne fremgangsmåten. Sjekk om du fremdeles trenger hjelp etter hvert trinn.

Se etter oppdateringer

Sørg for at iPhone X eller nyere er oppdatert med den nyeste versjonen av iOS.

Kontroller innstillingene dine for Face ID

Gå til Innstillinger > Face ID og kode for å kontrollere innstillingene for Face ID. Sørg for at Face ID er konfigurert, og at funksjonene du prøver å bruke med Face ID, er slått på.
Face ID-innstillinger

Kontroller at TrueDepth-kameraet ikke er dekket til

Sørg for at TrueDepth-kameraet på iPhone ikke er dekket av et deksel eller en skjermbeskytter. Sjekk også om det finnes støv eller skitt på TrueDepth-kameraet.

TrueDepth-kamera

Sørg for ansiktet ditt ikke er tildekket

Sørg for at øynene, nesen og munnen er fullstendig synlig for TrueDepth-kameraet.

Face ID fungerer med mange solbriller. Hvis du går med solbriller som er laget for å blokkere ut bestemte typer lys, er det mulig at solbrillene blokkerer det infrarøde lyset som brukes av TrueDepth-kameraet. Prøv å bruke Face ID uten solbriller.

Sørg for at ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet

Face ID fungerer bare når iPhone er plassert i stående retning og ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet. TrueDepth-kameraet har en lignende synsvinkel som når du bruker kameraet foran til å ta et bilde eller ringe med FaceTime. Uansett om iPhone ligger på en overflate eller du holder den i en naturlig posisjon, må du sørge for at iPhone er en armlengdes avstand fra ansiktet ditt eller nærmere (25–50 cm).

Legg til et nytt utseende

Face ID lærer mer om de fleste brukere etter hvert som de endrer seg. Hvis du har et utseende som ser veldig annerledes ut, kan du konfigurere et nytt utseende, slik at Face ID fortsatt kjenner deg igjen.

Slik konfigurerer du et nytt utseende:

1. Gå til Innstillinger > Face ID og kode. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Trykk på Konfigurer et nytt utseende.
  3. Se rett på iPhone, og hold ansiktet innenfor rammen.
  4. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen. Trykk på Tilgjengelighetsvalg hvis du ikke er i stand til å bevege hodet.
  5. Trykk på Fortsett når du har fullført den første Face ID-registreringen.
  6. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen enda en gang.
  7. Trykk på Ferdig når konfigureringen av Face ID er fullført.

Tilbakestill Face ID

Hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du tilbakestille Face ID og deretter konfigurere det igjen. Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk på Tilbakestill Face ID. Trykk deretter på Konfigurer Face ID for å konfigurere det igjen.

Hvis du ikke kan registrere ansiktet ditt, tar du med deg enheten din til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør. Alternativt kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis du må oppgi koden

Du kan måtte oppgi koden eller Apple-ID-en din i stedet for å bruke Face ID i disse situasjonene:

• Når enheten akkurat er slått på eller startet på nytt.
  • Når enheten ikke har vært opplåst på mer enn 48 timer.
  • Hvis koden ikke har blitt brukt til å låse opp enheten i løpet av de siste 6,5 dagene og Face ID ikke har låst opp enheten i løpet av de siste 4 timene.
  • Hvis enheten har mottatt en kommando for fjernlåsing.
  • Etter fem mislykkede forsøk på å gjenkjenne et ansikt.
  • Etter at du har begynt å slå av enheten eller utføre et nødanrop ved å holde inne én av volumtastene og sideknappen samtidig i to sekunder.