Hvis Face ID ikke fungerer på iPhone eller iPad Pro

Finn ut hva du bør gjøre hvis du trenger hjelp til å bruke Face ID til å låse opp iPhone eller iPad, autentisere kjøp og logge deg på apper, eller hvis du blir bedt om å skrive inn sikkerhetskoden din.

Kontroller innstillingene dine for Face ID

Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode for å kontrollere innstillingene for Face ID. Sørg for at Face ID er konfigurert, og at funksjonene du prøver å bruke med Face ID, er slått på.

Kontroller at TrueDepth-kameraet ikke er dekket til

Fjern alt som kan tildekke TrueDepth-kameraet, for eksempel smuss, et etui eller en skjermbeskytter.

Hvis du bruker iPad i liggende retning, må du sørge for at fingeren eller håndflaten din ikke dekker TrueDepth-kameraet. Hvis kameraet er tildekket, kan det øverst på skjermen vises et varsel om at kameraet er tildekket, med en pil som peker på TrueDepth-kameraet.

En iPhone med linjer som peker mot TrueDepth-kameraet, to merker øverst på skjermen, ett på hver side av midtpunktet.

Sørg for at ingenting blokkerer ansiktet ditt

Sørg for at øynene, nesen og munnen er fullstendig synlig for TrueDepth-kameraet. Som standard fungerer ikke Face ID hvis noe dekker munnen og nesen. Hvis du har på deg munnbind og du allerede har konfigurert Face ID med munnbind,* må du sørge for at ingenting blokkerer øynene dine. Det kan hende at du må holde iPhone høyere opp hvis du har på deg munnbind. Hvis munnbindet ditt sitter for langt opp eller for nærme øynene dine, kan det hende at telefonen ikke låses opp.

Face ID fungerer med mange solbriller, men Face ID med munnbind fungerer ikke med solbriller. Hvis du går med solbriller som er laget for å blokkere ut bestemte typer lys, er det mulig at solbrillene blokkerer det infrarøde lyset som brukes av TrueDepth-kameraet. Prøv å bruke Face ID uten solbriller.

* Du kan bruke Face ID med munnbind på iPhone 12 og nyere med iOS 15.4 og nyere.

Sørg for at ansiktet ditt er vendt mot TrueDepth-kameraet

Face ID fungerer på iPhone bare når den holdes i stående retning og du er vendt mot TrueDepth-kameraet. På iPad kan du bruke Face ID i både stående og liggende retning.

TrueDepth-kameraet har en lignende synsvinkel som når du bruker kameraet foran til å ta et bilde eller ringe med FaceTime. Uansett om iPhonen eller iPaden ligger på en overflate eller om du holder den, må du sørge for at enheten er 25–50 cm fra ansiktet ditt.

Start enheten på nytt

Omstart iPhone eller iPad og skriv inn koden. Prøv deretter å bruke Face ID igjen.

Legg til et nytt utseende

Face ID lærer mer om de fleste brukere etter hvert som de endrer seg. Hvis du har et utseende som ser veldig annerledes ut, kan du konfigurere et nytt utseende, slik at Face ID fortsatt kjenner deg igjen.

Slik konfigurerer du et nytt utseende:

1. Gå til Innstillinger og trykk deretter på Face ID og kode. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Trykk på Konfigurer et nytt utseende.
  3. Se direkte på iPhone eller iPad, og plasser ansiktet ditt inni rammen.
  4. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen. Trykk på Tilgjengelighetsvalg hvis du ikke er i stand til å bevege hodet.
  5. Trykk på Fortsett når du har fullført den første Face ID-registreringen.
  6. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen enda en gang.
  7. Trykk på Ferdig når konfigureringen av Face ID er fullført.

Tilbakestill Face ID

Hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du tilbakestille Face ID og deretter konfigurere det igjen. Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode, og deretter på Nullstill Face ID. Deretter trykker du på Konfigurer Face ID for å konfigurere funksjonen på nytt.

Få service

Hvis du fortsatt ikke får registrert ansiktet ditt, kontakter du Apple-kundestøtte.

Kun teknikere med opplæring bør utføre service på enheten din. Feilaktig reparasjon, modifisering eller bruk av Apple-komponenter som ikke er originale i lasersystemene, kan forhindre at sikkerhetsmekanismene fungerer som de skal, og kan forårsake skadelig eksponering og skade på øyne og hud.

Hvis du må oppgi koden

Du kan måtte oppgi koden eller Apple-ID-en din i stedet for å bruke Face ID i disse situasjonene:

• Du har på deg munnbind og har ikke konfigurert Face ID med munnbind.
  • Når enheten akkurat er slått på eller startet på nytt.
  • Når enheten ikke har vært opplåst på mer enn 48 timer.
  • Hvis koden ikke har blitt brukt til å låse opp enheten i løpet av de siste 6,5 dagene og Face ID ikke har låst opp enheten i løpet av de siste 4 timene.
  • Hvis enheten har mottatt en kommando for fjernlåsing.
  • Etter fem mislykkede forsøk på å gjenkjenne et ansikt.
  • Etter at du har begynt å slå av enheten eller utføre et nødanrop ved å holde inne én av volumtastene og sideknappen samtidig i to sekunder.