Bruk Face ID på iPhone X eller nyere

Med Face ID kan du låse opp iPhone X eller nyere på en sikker måte, autentisere kjøp, logge på apper og mye mer – bare ved å se på telefonen.

Face ID

Konfigurer Face ID

Før du konfigurerer Face ID, må du sørge for at ingenting dekker til TrueDepth-kameraet eller ansiktet ditt. Face ID er utformet for å fungere med briller og kontaktlinser. Face ID fungerer best når iPhone er rundt en armlengdes avstand fra ansiktet ditt eller nærmere (25–50 cm).

Konfigurer Face ID

Slik konfigurerer du Face ID:

1. Gå til Innstillinger > Face ID og kode. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Trykk på Konfigurer Face ID, plasser ansiktet ditt foran enheten, og trykk på Kom i gang.
  3. Se rett på iPhone, og hold ansiktet innenfor rammen.
  4. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen. Trykk på Tilgjengelighetsvalg hvis du ikke er i stand til å bevege hodet.
  5. Trykk på Fortsett når du har fullført den første Face ID-registreringen.
  6. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen enda en gang.
  7. Trykk på Ferdig når konfigureringen av Face ID er fullført.

Hvis du ikke har angitt noen sikkerhetskode, blir du bedt om gjøre det for å ha en annen måte å bekrefte identiteten din på.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode for å velge hvilke funksjoner du vil bruke Face ID med, eller for å tilbakestille Face ID.

Trenger du hjelp med Face ID?

Lås opp iPhone med Face ID

Når du har konfigurert Face ID, kan du bruke det til å låse opp iPhone. Slik gjør du det:

lås opp iPhone

1. Løft for å vekke eller trykk for å vekke iPhone.
  2. Se på iPhone.
  3. Når låsesymbolet på skjermen animeres fra låst til åpent, sveiper du opp fra bunnen av skjermen for å låse opp.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode og trykk på Lås opp iPhone for å slå denne funksjonen på eller av.

Bruk Face ID til å foreta kjøp

Du kan bruke Face ID til å autentisere kjøp med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Bruk Face ID med Apple Pay

Med Apple Pay

Før du bruker Face ID med Apple Pay, må du sørge for at Apple Pay er konfigurert på iPhone og aktivert i Innstillinger> Face ID og kode. Følg deretter denne framgangsmåten.

Foreta et kjøp i en butikk:

1. Dobbeltklikk på sideknappen for å bruke standardkortet. For å bruke et annet kort dobbeltklikker du på sideknappen, trykker på standardkortet og velger et annet kort.
  2. Se på iPhone for å autentisere med Face ID.
  3. Hold toppen av iPhone inntil den kontaktfrie leseren.
  4. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Foreta et kjøp i en app eller på et nettsted i Safari:

1. Trykk på Kjøp med Apple Pay-knappen, eller velg Apple Pay som betalingsmåte når du er klar til å gå til kassen. Bekreft betalingsinformasjonen. Trykk på > ved siden av kortet ditt hvis du vil betale med et annet kort.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen og se på iPhone.
  3. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

I iTunes Store, App Store og Books Store

Gå til Innstillinger > Face ID og kode og sørg for at iTunes og App Store er aktivert, slik at du kan bruke Face ID til å kjøpe innhold i iTunes Store, App Store og Books Store. Følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes Store, App Store eller Books Store og trykk på noe du vil kjøpe.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen og se på iPhone når du blir bedt om å betale.
  3. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet ditt når du utfører det første kjøpet ditt i iTunes Store, App Store eller Books Store.

Logg på med Face ID

Du kan bruke Face ID til å logge på enkelte apper og fylle ut brukernavn og passord automatisk på nettsteder i Safari.

Logg på apper

Du kan bruke Face ID til å logge på apper som støtter pålogging med Touch ID. Slik gjør du det:

1. Åpne appen, og trykk på logg på.
  2. Tillat appen å bruke brukernavnet eller passordet ditt hvis du blir bedt om det.
  3. Se på iPhone for å logge på.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk på Andre apper for å se og bestemme hvilke apper som bruker Face ID til pålogging.

Hvis du bruker en app som støtter Face ID, men ikke blir bedt om å bruke Face ID første gang du logger på, må du kanskje logge på appen manuelt først.

Fyll ut passord automatisk i Safari

Du kan bruke Face ID til å fylle ut lagrede brukernavn og passord automatisk for nettsteder i Safari. Bare gå til Innstillinger > Face ID og kode, og slå på Autoutfylling i Safari. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Åpne Safari og gå til et nettsted.
  2. Trykk på påloggingsfeltet. Trykk på brukernavnet eller passordet ditt hvis det vises over tastaturet.
  3. Se på iPhone for å fylle ut brukernavnet og passordet automatisk.