Bruk Face ID på iPhone eller iPad Pro

Med Face ID kan du låse opp iPhonen eller iPaden din på en sikker måte, autentisere kjøp, logge deg på apper og mye mer – bare ved å se på enheten.

Eksempler på hvordan Face ID fungerer på iPhone: Konfigurering av funksjon, opplåsing av telefon og godkjenning av kjøp

Konfigurer Face ID

Sørg for at ingenting dekker TrueDepth-kameraet eller ansiktet ditt. Hvis noe dekker nesen eller munnen – for eksempel briller eller munnbind – må du nok fjerne disse midlertidig under konfigureringen.

Du kan også bruke Face ID mens du har på deg munnbind hvis du bruker iPhone 12 eller nyere med iOS 15.4 og nyere. Face ID fungerer best når iPhone eller iPad er ca. 25–50 cm fra ansiktet ditt.

Starten av konfigureringsprosessen for Face ID

Slik konfigurerer du Face ID:

1. Gå til Innstillinger, og trykk deretter på Face ID og kode. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke har angitt noen sikkerhetskode, blir du bedt om gjøre det for å ha en annen måte å bekrefte identiteten din på.
  2. Trykk for å konfigurere Face ID.
  3. Hold enheten i stående retning, plasser ansiktet ditt foran enheten og trykk på Kom i gang.
  4. Plasser ansiktet ditt i rammen, og flytt hodet rolig for å fullføre sirkelen. Trykk på Tilgjengelighetsvalg hvis du ikke er i stand til å bevege hodet.
  5. Trykk på Fortsett når du har fullført den første Face ID-registreringen.
  6. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen enda en gang.
  7. Trykk på Ferdig.

Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode for å velge hvilke funksjoner du vil bruke Face ID med, eller for å nullstille Face ID.

Trenger du hjelp med Face ID? Finn ut hvilke iPhone- og iPad-modeller som støtter Face ID.

Lås opp iPhone eller iPad med Face ID

Opplåsing av iPhone ved hjelp av Face ID

1. Løft for å vekke, eller trykk for å vekke iPhone eller iPad.
  2. Sveip opp fra bunnen av den låste skjermen.
  3. Hvis du bruker iPhone, holder du den i stående retning og ser på den. Med iPad kan du holde den i både stående og liggende retning. Hvis du velger liggende retning, må du sørge for at fingeren din ikke dekker TrueDepth-kameraet. Deretter ser du på skjermen. Hvis du har på deg et munnbind som dekker munnen og nesen, blir du bedt om å oppgi koden din på iPad etter at du har sveipet opp.

Gå til Innstillinger og trykk på Face ID og kode, og trykk deretter på Lås opp iPhone eller Lås opp iPad for å slå denne funksjonen på eller av.

Bruk Face ID til å foreta kjøp

Du kan bruke Face ID til å autentisere kjøp med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og Book Store i Apple Books.

Bruk av Apple Pay med Face ID

Bruk Face ID med Apple Pay

Foreta et kjøp i en butikk:

1. Sørg for at du bruker en iPhone.
  2. Kontroller at Apple Pay er konfigurert og slått på i Innstillinger > Face ID og kode.
  3. Dobbeltklikk på sideknappen for å bruke standardkortet. For å bruke et annet kort dobbeltklikker du på sideknappen, trykker på standardkortet og velger et annet kort.
  4. Se på iPhone for å autentisere med Face ID. Hvis du har på deg et munnbind som dekker munnen og nesen, men Face ID med munnbind ikke er konfigurert, trykker du på Betal med kode og skriver inn koden din i stedet.
  5. Hold toppen av iPhone inntil den kontaktfrie leseren.
  6. Vent til Ferdig og et hakemerke vises på skjermen.

Foreta et kjøp i en app eller på et nettsted i Safari:

1. Trykk på Kjøp med Apple Pay-knappen, eller velg Apple Pay som betalingsmåte når du er klar til å gå til kassen. Bekreft betalingsinformasjonen. Trykk på > ved siden av kortet hvis du vil betale med et annet kort.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen og se på iPhone eller iPad.
  3. Vent til Ferdig og et hakemerke vises på skjermen.

Bekreftelse av et kjøp i App Store på iPhone

Bruk Face ID i iTunes Store, App Store og Nettbokhandel i Apple Books

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og sørg for at iTunes og App Store er aktivert hvis du vil bruke Face ID til å kjøpe innhold i iTunes Store, App Store og Nettbokhandel. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes Store, App Store eller Book Store, og trykk på noe du vil kjøpe.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen, og se på iPhone eller iPad når du blir bedt om å betale. Hvis du har på deg et munnbind som dekker munnen og nesen, men Face ID med munnbind ikke er konfigurert, trykker du på Betal med kode og skriver inn koden din i stedet.
  3. Vent til Ferdig og et hakemerke vises på skjermen.

Du kan være nødvendig å oppgi Apple-ID-passordet ditt når du gjør det første kjøpet ditt i iTunes Store, App Store eller Book Store.

Logg på med Face ID

Du kan bruke Face ID til å logge på enkelte apper og fylle ut brukernavn og passord automatisk på nettsteder i Safari.

Logg på apper

Du kan bruke Face ID til å logge på apper som støtter pålogging med Touch ID. Slik gjør du det:

1. Åpne appen, og trykk på logg på.
  2. Tillat appen å bruke brukernavnet eller passordet ditt hvis du blir bedt om det.
  3. Se på iPhone eller iPad for å logge på.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk på Andre apper for å se og bestemme hvilke apper som bruker Face ID til pålogging.

Hvis du bruker en app som støtter Face ID, men du ikke blir bedt om å bruke Face ID første gang du logger deg på, kan det være at du må logge deg på appen manuelt først.

Fyll ut passord automatisk i Safari

Du kan bruke Face ID til å fylle ut lagrede brukernavn og passord automatisk for nettsteder i Safari. Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og slå på Autoutfyll passord. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Åpne Safari og gå til et nettsted.
  2. Trykk på påloggingsfeltet. Trykk på brukernavnet eller passordet ditt hvis det vises over tastaturet.
  3. Se på iPhone eller iPad for å fylle ut brukernavnet og passordet automatisk.