Bruk Face ID på iPhone eller iPad Pro

Med Face ID kan du låse opp iPhone eller iPad på en sikker måte, autentisere kjøp, logge på apper og mye mer – bare ved å se på enheten.

Face ID

Konfigurer Face ID

Før du konfigurerer Face ID, må du sørge for at ingenting dekker til TrueDepth-kameraet eller ansiktet ditt. Face ID er utformet for å fungere med briller og kontaktlinser. Face ID fungerer best når iPhone eller iPad er rundt en armlengdes avstand fra ansiktet ditt eller nærmere (25–50 cm).

Finn ut hvilke iPhone- og iPad-modeller som støtter Face ID.

Konfigurer Face ID

Slik konfigurerer du Face ID:

1. Gå til Innstillinger > Face ID og kode. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det.
  2. Trykk for å konfigurere Face ID.
  3. Sørg for at du holder enheten i stående retning, plasser ansiktet ditt foran enheten og trykk på Kom i gang.
  4. Plasser ansiktet ditt i rammen, og flytt hodet rolig for å fullføre sirkelen. Trykk på Tilgjengelighetsvalg hvis du ikke er i stand til å bevege hodet.
  5. Trykk på Fortsett når du har fullført den første Face ID-registreringen.
  6. Beveg hodet forsiktig for å fullføre sirkelen enda en gang.
  7. Trykk på Ferdig.

Hvis du ikke har angitt noen sikkerhetskode, blir du bedt om gjøre det for å ha en annen måte å bekrefte identiteten din på.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode for å velge hvilke funksjoner du vil bruke Face ID med, eller for å tilbakestille Face ID.

Trenger du hjelp med Face ID?

Lås opp iPhone eller iPad med Face ID

Når du har konfigurert Face ID, kan du bruke det til å låse opp iPhone eller iPad. Slik gjør du det:

lås opp iPhone

1. Løft for å vekke, eller trykk for å vekke iPhone eller iPad.
  2. Hvis du bruker iPhone, holder du den i stående retning og ser på den. Med iPad kan du holde den i både stående og liggende retning. Hvis du velger liggende retning, må du sørge for at fingeren din ikke dekker TrueDepth-kameraet. Deretter ser du på skjermen.
  3. Når låsesymbolet på skjermen animeres fra låst til åpent, sveiper du opp fra bunnen av skjermen for å låse opp.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk deretter på Lås opp iPhone eller Lås opp iPad for å slå denne funksjonen på eller av.

Bruk Face ID til å foreta kjøp

Du kan bruke Face ID til å autentisere kjøp med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og Book Store i Apple Books.

Bruk Face ID med Apple Pay

Med Apple Pay

For å bruke Face ID med Apple Pay må du sørge for at Apple Pay er konfigurert på iPhone eller iPad og aktivert i Innstillinger> Face ID og kode. Følg deretter denne framgangsmåten.

Foreta et kjøp i en butikk:

1. Sørg for at du bruker en iPhone.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen for å bruke standardkortet. For å bruke et annet kort dobbeltklikker du på sideknappen, trykker på standardkortet og velger et annet kort.
  3. Se på iPhone for å autentisere med Face ID.
  4. Hold toppen av iPhone inntil den kontaktfrie leseren.
  5. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Foreta et kjøp i en app eller på et nettsted i Safari:

1. Trykk på Kjøp med Apple Pay-knappen, eller velg Apple Pay som betalingsmåte når du er klar til å gå til kassen. Bekreft betalingsinformasjonen. Trykk på > ved siden av kortet ditt hvis du vil betale med et annet kort.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen og se på iPhone eller iPad.
  3. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

I iTunes Store, App Store og Book Store i Apple Books

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og sørg for at iTunes og App Store er aktivert hvis du vil bruke Face ID til å kjøpe innhold i iTunes Store, App Store og Book Store. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Åpne iTunes Store, App Store eller Book Store, og trykk på noe du vil kjøpe.
  2. Dobbeltklikk på sideknappen, og se på iPhone eller iPad når du blir bedt om å betale.
  3. Vent til du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet ditt når du gjør det første kjøpet ditt i iTunes Store, App Store eller Book Store.

Logg på med Face ID

Du kan bruke Face ID til å logge på enkelte apper og fylle ut brukernavn og passord automatisk på nettsteder i Safari.

Logg på apper

Du kan bruke Face ID til å logge på apper som støtter pålogging med Touch ID. Slik gjør du det:

1. Åpne appen, og trykk på logg på.
  2. Tillat appen å bruke brukernavnet eller passordet ditt hvis du blir bedt om det.
  3. Se på iPhone eller iPad for å logge på.

Gå til Innstillinger > Face ID og kode, og trykk på Andre apper for å se og bestemme hvilke apper som bruker Face ID til pålogging.

Hvis du bruker en app som støtter Face ID, men ikke blir bedt om å bruke Face ID første gang du logger på, må du kanskje logge på appen manuelt først.

Fyll ut passord automatisk i Safari

Du kan bruke Face ID til å fylle ut lagrede brukernavn og passord automatisk for nettsteder i Safari. Bare gå til Innstillinger > Face ID og kode, og slå på Autoutfylling i Safari. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Åpne Safari og gå til et nettsted.
  2. Trykk på påloggingsfeltet. Trykk på brukernavnet eller passordet ditt hvis det vises over tastaturet.
  3. Se på iPhone eller iPad for å fylle ut brukernavnet og passordet automatisk.