Slik bruker du Ikke forstyrr sjåføren

Med iOS 11 og nyere kan iPhone merke at du kanskje kjører, og passer da på at du ikke får varslinger.

Første gang en iPhone med iOS 11 og nyere merker at du kanskje kjører, viser den en beskrivelse av funksjonen Ikke forstyrr sjåføren når du har stoppet. Følg fremgangsmåten nedenfor hvis den ikke vises.

Trykk på Slå på mens du kjører, og dermed vil den slås på automatisk når iPhone kobles til bilen via Bluetooth1 eller når iPhone merker kjørebevegelser. Du kan endre hvordan iPhone finner ut om du kjører, eller slå på funksjonen manuelt.

Ikke forstyrr sjåføren er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Slå funksjonen på og av i Kontrollsenter

Du kan la Ikke forstyrr sjåføren bli slått på automatisk, eller du kan legge til funksjonen i Kontrollsenter for å få rask tilgang til den:

1. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter og trykk på Tilpass kontroller.
  2. Trykk på  ved siden av Ikke forstyrr sjåføren.

På iPhone X eller nyere kan du sveipe ned fra øverst til høyre av skjermen og trykke på Ikke forstyrr sjåføren-symbolet for å slå funksjonen på eller av. Eller på iPhone 8 eller eldre kan du sveipe opp fra bunnen av skjermen og trykke på Ikke forstyrr sjåføren-symbolet for å slå funksjonen på eller av.

Dette kan du forvente når Ikke forstyrr sjåføren er slått på

Her er det du kan forvente når Ikke forstyrr sjåføren er slått på. Du kan tilpasse mange av disse funksjonene i Innstillinger.

• iPhone-enheten er stille, og skjermen forblir mørk. Når noen sender deg en melding, får de automatisk beskjed om at du er ute og kjører. Hvis meldingen er viktig, kan avsenderen skrive ordet «viktig» for å sørge for at du blir varslet. Da kan du kjøre til siden og stoppe for å lese meldingen, eller be Siri om å lese den høyt for deg.
  • iPhone formidler enkelte varslinger, som nødvarsler, tidtakere og alarmer.
  • Telefonsamtaler formidles på samme betingelser som med vanlig Ikke forstyrr: Du kan tillate anrop bare fra Favoritter, og du kan tillate anrop hvis samme person ringer to ganger på rad. Hvis iPhone-enheten kobler seg til bilen via Bluetooth, formidles anrop på vanlig måte, og du kan svare med knappene og bruke mikrofonene og høyttalerne i bilen.
  • Hvis du bruker Kart til å navigere, viser iPhone fremdeles navigeringshjelp på låst skjerm og veibeskrivelser sving for sving.
  • Hvis du sitter på og prøver å bruke iPhone-enheten din når funksjonen er aktivert, må du slå den av ved å trykke på Jeg kjører ikke.

Tilpass funksjoner for Ikke forstyrr sjåføren

For å tilpasse hvordan Ikke forstyrr sjåføren fungerer går du til Innstillinger, og deretter trykker du på Ikke forstyrr.

Trykk på Aktiver for å velge hvordan Ikke forstyrr sjåføren skal slås på.

• Automatisk: iPhone bruker informasjon som bevegelsesregistrering og nettverksforbindelser til å merke at du kanskje kjører, og slår funksjonen på.2 3
  • Ved Bluetooth-tilkobling i bilen: Ikke forstyrr sjåføren starter når telefonen kobler seg til håndfrisystemet i bilen.3
  • Manuelt: Bruk Kontrollsenter til å slå på Ikke forstyrr sjåføren før du starter.
  • Aktiver med CarPlay: Dette gjør at Ikke forstyrr sjåføren aktiveres automatisk når iPhone er koblet til CarPlay.

Bruk Autosvar til for å velge hvem som får et autosvar når Ikke forstyrr sjåføren er aktivert. Du kan også tilpasse meldingen personer får, når de prøver å sende en melding til deg. Hvis noen må ha tak i deg likevel, kan de omgå Ikke forstyrr ved å sende «viktig» i en tilleggsmelding.

Hold Ikke forstyrr sjåføren aktivert på barnets telefon

Er du forelder til en ung sjåfør? Du kan hindre endringer i Ikke forstyrr sjåføren og bidra til at barnet ditt blir en trygg sjåfør med gode vaner.

Følg denne fremgangsmåten på barnets iPhone:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid, og trykk deretter på Slå på Skjermtid.
  2. Trykk på Fortsett, og trykk deretter på Dette er mitt barns iPhone. Herfra kan du følge meldingene for å aktivere spesifikke begrensninger, eller du kan trykke på Ikke nå til du kommer til Innhold og personvern.
  3. Trykk på Fortsett, og opprett deretter en Foreldrekode.
  4. Trykk på Innhold og personvern og oppgi foreldrekoden.
  5. Bla ned og trykk på Ikke forstyrr sjåføren, og trykk deretter på Ikke tillat.

Når du har aktivert denne funksjonen på barnets enhet, kan ikke barnet slå den av uten foreldrekoden.

Les mer

Finn ut hvordan du bruker Ikke forstyrr på iPhone, iPad og iPod touch til å dempe varslinger når du ikke kjører.

1. Hvis bilen støtter CarPlay og du kobler til iPhone, aktiveres ikke Ikke forstyrr sjåføren automatisk.
  2. iPhone 5s støtter ikke Automatisk aktivering.
  3. Denne funksjonen krever at Kondisjonssporing er slått på. Gå til Innstillinger > Personvern > Bevegelse og kondisjon > Kondisjonssporing.