Slik bruker du funksjonen Ikke forstyrr sjåføren

Med iOS 11 kan iPhone merke at du kanskje kjører, og passer da på at du ikke får varslinger.

Første gang en iPhone med iOS 11 merker at du kanskje kjører, viser den en beskrivelse av funksjonen Ikke forstyrr sjåføren når du har stoppet. (Beskrivelsen vises bare i enkelte land. Hvis du ikke ser den, følger du fremgangsmåten nedenfor for å aktivere funksjonen.)

Trykk på Slå på mens du kjører, og dermed vil det slås på automatisk når iPhone kobles til bilen via Bluetooth1 eller når iPhone merker kjørebevegelser. Du kan endre hvordan iPhone finner ut om du kjører, eller slå på funksjonen manuelt.

Slå funksjonen på og av i Kontrollsenter

Du kan la Ikke forstyrr sjåføren bli slått på automatisk, eller du kan legge til funksjonen i Kontrollsenter for praktisk manuell tilgang:

1. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter > Tilpass kontroller.
  2. Trykk på Legg til kontroll i Kontrollsenter  ved siden av Ikke forstyrr sjåføren.

Nå kan du sveipe opp fra bunnen av skjermen og trykke på Ikke forstyrr sjåføren-symbol for å slå funksjonen på eller av.

Dette skjer når funksjonen er aktivert

Her er det du kan forvente når Ikke forstyrr sjåføren er slått på. Du kan tilpasse mange av disse funksjonene i Innstillinger.

• iPhone-enheten er stille, og skjermen forblir mørk. Når noen sender deg en melding, får de automatisk beskjed om at du er ute og kjører. Hvis meldingen er viktig, kan avsenderen skrive ordet «viktig» for å sørge for at du blir varslet. Da kan du kjøre til siden og stoppe for å lese meldingen, eller be Siri om å lese den høyt for deg.
  • iPhone formidler enkelte varslinger, som nødvarsler, tidtakere og alarmer.
  • Telefonsamtaler formidles på samme betingelser som med vanlig Ikke forstyrr: Du kan tillate anrop bare fra Favoritter, og du kan tillate anrop hvis samme person ringer to ganger på rad. Hvis iPhone-enheten kobler seg til bilen via Bluetooth, formidles anrop på vanlig måte, og du kan svare med knappene og bruke mikrofonene og høyttalerne i bilen.
  • Hvis du bruker Kart til å navigere, viser iPhone fremdeles navigeringshjelp på låst skjerm og veibeskrivelser sving for sving.
  • Hvis du sitter på og prøver å bruke iPhone-enheten din når funksjonen er aktivert, må du slå den av ved å trykke på Jeg kjører ikke.

Tilpass funksjonene

I Innstillinger > Ikke forstyrr kan du tilpasse hvordan Ikke forstyrr sjåføren virker.

Trykk på Aktiver for å velge hvordan Ikke forstyrr sjåføren skal slås på.

• Automatisk: iPhone bruker informasjon som bevegelsesregistrering og nettverksforbindelser til å merke at du kanskje kjører, og slår funksjonen på.2 3
  • Ved Bluetooth-tilkobling i bilen: Ikke forstyrr sjåføren starter når telefonen kobler seg til håndfrisystemet i bilen.3
  • Manuelt: Bruk Kontrollsenter til å slå på Ikke forstyrr sjåføren før du drar.

Trykk på Autosvar til, og velg hvem som skal motta et autosvar. Trykk deretter på Autosvar for å tilpasse beskjeden de får. Hvis noen må ha tak i deg likevel, kan de omgå Ikke forstyrr ved å sende «viktig» i en tilleggsmelding.

Bruk Restriksjoner for å holde funksjonen påslått

Er du forelder til en ung sjåfør? Du kan hindre endringer i Ikke forstyrr sjåføren og bidra til at barnet ditt blir en trygg sjåfør med gode vaner.

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner på barnets iPhone.
  2. Oppgi en ny kode hvis du ikke har brukt Restriksjoner før. Du må huske koden for å gjøre endringer senere.
  3. Trykk på Ikke forstyrr sjåføren under Tillat endringer.
  4. Marker Ikke tillat endringer.

Les mer

Finn ut hvordan du bruker Ikke forstyrr på iPhone, iPad og iPod touch til å dempe varslinger når du ikke kjører.

Notater:

1. Hvis bilen støtter CarPlay og du kobler til iPhone, aktiveres ikke Ikke forstyrr sjåføren automatisk.
  2. iPhone 5s støtter ikke Automatisk aktivering.
  3. Denne funksjonen krever at Kondisjonssporing er slått på. Gå til Innstillinger > Personvern > Bevegelse og kondisjon > Kondisjonssporing.