Om iOS 10-oppdateringer

iOS 10 inkluderer ytelsesforbedringer og spennende nye funksjoner for iPhone og iPad.

iOS 10.3.4

iOS 10.3.4 retter en feil som kunne påvirke ytelsen til GPS-posisjonering, og føre til at det ble vist feil dato og klokkeslett på systemet. Oppdateringen anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/HT201222

iOS 10.3.3

iOS 10.3.3 inneholder feilrettinger og sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.3.2

iOS 10.3.2 inneholder feilrettinger og sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.3.1

iOS 10.3.1 inneholder feilrettinger og sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.3

iOS 10.3 inneholder nye funksjoner, deriblant muligheten til å finne igjen AirPods med Finn iPhone og å bruke Siri med tredjepartsapper for å betale regninger, bestille skyss og bruke funksjoner i bilen.

Finn iPhone

• Se hvor AirPods befinner seg nå eller ble sist registrert.

• Spill av en lyd på én eller begge AirPods for å lettere finne dem.

Siri

• Bruk Siri med betalingsapper for å betale regninger eller sjekke status.

• Bestill turer med skyssapper.

• Bruk Siri med apper fra bilprodusenten for å sjekke drivstoffnivået, om bilen er låst, slå på lysene eller tute med hornet.

• Få cricket-resultater og statistikk fra indisk Premier League og landslagskamper.

CarPlay

• Snarveier på statuslinjen gir enkel tilgang til nylig brukte apper.

• Få tilgang til Neste og albumet til sangen som spilles for øyeblikket, fra Spilles nå-skjermen i Apple Music.

• Se håndplukkede spillelister oppdatert daglig i tillegg til nye musikkategorier i Apple Music.

Andre feilrettinger og forbedringer

• Lei en film fra iTunes og se den på hvilken som helst av enhetene dine.

• Innstillinger er oppdatert med en ny samlet visning av Apple‑ID-kontoinformasjonen din, innstillinger og enheter.

• Se en timesvisning av værmeldingen i Kart når du trykker med 3D Touch på temperaturvisningen i kartet.

• Du kan nå søke etter «parkert» i Kart.

• Du kan nå slette søppelinvitasjoner i Kalender og rapportere dem som uønsket.

• Hjem-appen får støtte for å aktivere stemninger ved hjelp at tilbehør med brytere og knapper.

• Hjem-appen får støtte for å lese av batterinivået til tilbehør.

• Podkaster får støtte for 3D Touch og I dag-widgeten for å gi tilgang til nylig oppdaterte podkaster.

• Podkastprogrammer eller episoder kan deles via Meldinger med full støtte for avspilling.

• Det rettes en feil som kunne hindre Kart i å vise den nåværende posisjonen din etter at du nullstilte Sted og personvern.

• VoiceOver oppdateres med stabilitetsforbedringer i appene Telefon, Safari og Mail.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.2.1

iOS 10.2.1 inneholder rettelser av feil og forbedrer sikkerheten på iPhone eller iPad.

Det forbedrer også strømstyring under høy arbeidsbelastning for å unngå uventede avslutninger på iPhone.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222.

iOS 10.2

iOS 10.2 inneholder nye funksjoner, deriblant TV-appen (tilgjengelig kun i USA), som gir en ny og forbedret måte å se filmer og TV-serier fra flere videoapper på ett sted. Emoji-symbolene har fått et vakkert nytt utseende for å framheve enda flere detaljer, og det er lagt til over 100 nye emoji-symboler for blant annet ansikter, mat, dyr, idretter og yrker. Oppdateringen inneholder også feilrettinger og stabilitetsforbedringer.

TV

• Bruk Up Next til å holde oversikt over filmer og serier du følger med på og fortsette der du stoppet sist.

• Få anbefalinger til nye filmer og serier i Watch Now.

• Oppdag nye apper og de siste iTunes-lanseringene i butikken.

• Få tilgang til biblioteket ditt med det du har kjøpt og leid i iTunes.

Emoji

• Emoji-symbolene har fått et vakkert nytt utseende som framhever enda flere detaljer.

• Det er lagt til over 100 nye emoji-symboler for blant annet ansikter, mat, dyr, idretter og yrker.

Bilder

• Live Photo-stabiliteten er forbedret og gir en raskere bildefrekvens.

• Gruppering av lignende bilder av samme person er gjort mer nøyaktig i Personer-albumet.

• Det rettes en feil der Minner kunne generere et minne fra skjermbilder eller bilder av tusjtavler eller kvitteringer.

• Det rettes en feil der kameraet kunne forbli innzoomet etter at du byttet tilbake fra kamerarullen på iPhone 7 Plus.

• Det legges til ekstra støtte for bilder i RAW-format fra digitalkameraer.

Meldinger

• To nye fullskjermeffekter, Hjerte og Gnistregn, er lagt til i Meldinger.

• Det rettes en feil som noen ganger hindret at tastaturet ble vist i Meldinger.

Musikk

• Sveip opp på Spilles nå-skjermen for å få enkelt tilgang til funksjonene Bland, Gjenta og Neste.

• Velg hvordan du vil sortere spillelister, albumer og sanger i biblioteket ditt.

News

• Nyhetssaker du har arkivert for å lese senere, vises nå i den nye Saved-delen.

• De beste sakene fra betalte abonnementer vises nå i en egen del under For You.

• Du kan enkelt gå til neste nyhetssak ved å sveipe til venstre eller trykke på Next Story mens du leser.

Mail

• Det rettes en feil som førte til at Flytt-siden ikke forsvant etter å ha videresendt en sak via Mail.

• Det rettes en feil der et langt trykk aktiverte kopier og lim inn i Mail.

• Det rettes en feil der feil melding ble valgt etter sletting av Mail-tråder.

Tilgjengelighet

• VoiceOver får støtte for BraillePen14.

• Det rettes en feil der en punktskrifttabell kunne bli byttet ut automatisk med VoiceOver.

• Det rettes en feil der forbedrede stemmer i Siri ikke alltid var tilgjengelig med VoiceOver.

• Det rettes en feil der VoiceOver-brukere ikke kunne omorganisere listeelementer.

• Det rettes en feil der brukere ikke alltid kunne slette meldinger fra telefonsvareren med Bryterkontroll.

Andre feilrettinger og forbedringer

• Varslinger støttes nå for HomeKit-tilbehør, deriblant persienner, personsensorer, bevegelsessensorer, dør- og vindussensorer, røykdetektorer, karbondioksidmålere og sensorer for vannlekkasjer.

• Varslinger støttes nå for programvareoppdateringer av HomeKit-tilbehør.

• Bluetooth har fått forbedret ytelse og forbindelse med tilbehør fra tredjeparter.

• Det rettes en feil som kunne føre til at FaceTime-videoer var ute av fokus.

• Det rettes en feil som kunne føre til at FaceTime-anrop ble vist med feil størrelsesforhold og i feil retning.

• Det rettes en feil som noen ganger hindret fullstendig avspilling av Visual Voicemail.

• Det rettes en feil med leserfunksjonen i Safari som kunne føre til at artikler ble åpnet som tomme sider.

• Det rettes en feil som kunne føre til at Safari ble avsluttet uventet etter at objekter ble merket som lest i leselisten.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.1.1

Denne oppdateringen inneholder feilrettinger, deriblant rettes en feil som førte til at helsedata ikke kunne ses av noen brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.1

Kamera og Bilder

• Bruk den nye portrettmodusen med iPhone 7 Plus for å skape en dybdeeffekt som setter fokus på motivet og slører til bakgrunnen (beta).

• Personnavn i Bilder-appen inkluderes nå i iCloud-sikkerhetskopier.

• Visningen av bilder med et utvidet fargeomfang er forbedret i rutenettvisningene i Bilder-appen.

• Det rettes en feil der noen brukere så en uklar eller blinkende skjerm når de åpnet Kamera-appen.

• Det rettes en feil som førte til at Bilder ble avsluttet for noen brukere når iCloud-bildebibliotek ble slått på.

Kart

• Kollektivtransport støttes nå for alle store nasjonale tog-, trikk, ferje- og bussruter i Japan, i tillegg til lokale bussruter i Tokyo, Osaka og Nagoya.

• Få skiltbasert veibeskrivelse for kollektivtransport i Japan, inkludert en visuell oversikt over alle undergrunnsstasjoner og -passasjer som knytter sammen store trafikknutepunkt.

• Sammenligne billettpriser for ulike transportalternativer i Japan.

Meldinger

• Det er nå mulig å spille av meldings- og bakgrunnseffekter flere ganger.

• Meldingseffekter kan spilles av selv når Reduser bevegelse er aktivert.

• Det rettes en feil som kunne føre til at navn på kontakter ikke ble vist riktig i Meldinger.

• Det rettes en feil der Meldinger-appen åpnet på en blank skjerm.

• Det rettes en feil som kunne hindre at valget Rapporter uønsket ble vist for ukjente avsendere.

• Det rettes en feil der videoer tatt opp i og sendt via Meldinger-appen noen ganger manglet lyd.

Apple Watch

• Du kan nå se distanse og snitthastighet i treningsoppsummeringen i aktivitetsappen etter å ha fullført en rask eller rolig rullestoløkt utendørs.

• Det rettes en feil som kunne hindre at musikkspillelister ble synkronisert til Apple Watch.

• Det rettes en feil som førte til at ventende invitasjoner og data ikke ble vist i Aktivitetsdeling.

• Det rettes en feil som gjorde at Aktivitetsdeling ble oppdatert over mobilnettet selv om innstillingen var slått av.

• Det rettes en feil som førte til at tredjepartsapper krasjet når brukeren skrev inn tekst.

Andre feilrettinger og forbedringer

• Bluetooth-tilkobling er forbedret for tilbehør fra tredjeparter.

• Ytelsen er forbedret for Skjermbilde over AirPlay når enheter våkner opp fra dvale.

• Det rettes en feil der avspilling ikke virket for kjøp i iTunes når innstillingen «Vis iTunes-kjøp» var slått av.

• Det rettes en feil der noen selfieapper og ansiktsfiltre brukt med FaceTime HD-kameraet på iPhone 7 og iPhone 7 Plus ikke kunne vise en forhåndsvisning.

• Det rettes en feil i Helse-appen der det kinesiske håndskrifttastaturet konverterte hvert enkelt strøk til et eget tegn.

• Ytelsen er forbedret ved deling av nettsteder fra Safari til Meldinger.

• Det rettes en feil i Safari som førte til feil forhåndsvisning av nettsider i fanevisning.

• Det rettes en feil som førte til at e‑postmeldinger noen ganger ble formatert med veldig liten tekst.

• Det rettes en feil som førte til at noen e‑poster i HTML-format ikke ble formatert riktig.

• Det rettes en feil som førte til at søkefeltet i Mail noen ganger forsvant.

• Det rettes en feil som kunne hindre at widgetene i dagsvisningen ble oppdatert ved oppstart.

• Det rettes en feil som førte til at værwidgeten ikke alltid lastet inn nye data.

• Det rettes en feil på iPhone 7 der trykkinnstillingene for hjemknappen ikke ble vist i søkeresultater.

• Det rettes en feil som forhindret at varslingstjenester for søppelanrop kunne blokkere innkommende anrop.

• Det rettes en feil som kunne hindre avspilling av alarmlyder.

• Det rettes en feil der lydavspilling via Bluetooth førte til at Taptic engine-mekanismen sluttet å gi tilbakemelding til noen brukere.

• Det rettes en feil som hindret noen brukere i å gjenopprette fra iCloud-sikkerhetskopier.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.0.3

iOS 10.0.3 retter blant annet en feil som kunne føre til at noen brukere midlertidig mistet mobildekningen.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.0.2

iOS 10.0.2 inneholder feilrettinger og stabilitetsforbedringer for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som kunne midlertidig forhindre bruk av lydkontroller til hodetelefoner.

• Det rettes en feil som førte til at Bilder ble avsluttet for noen brukere når iCloud-bildebibliotek ble slått på.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 10.0 - iOS 10.0.1

Meldinger

• Uttrykksfulle meldinger

• Send meldinger med bobleeffekter som intensitet, forsiktig, kraft og usynlig blekk.

• Feir store øyeblikk med effekter i fullskjerm.

• Bruk Tapback for å gi raske reaksjoner på meldinger, koblinger og bilder.

• Håndskrevne meldinger animeres som blekk på papir.

• Bruk Digital Touch til å skrible, prikke eller sende hjerteslagene dine.

• Trykk og erstatt kan erstatte tekst med emojier med et enkelt trykk.

• Rike koblinger gir en forhåndsvisning av nettsider du deler.

• iMessage-apper

• Ny App Store for iMessage.

• Del og samarbeid med venner ved hjelp av apper i Meldinger.

• Last ned klistremerker du kan sende eller feste til tekstbobler og bilder.

Siri

• Siri fungerer med flere typer apper

• Send, søk etter og les opp tekstmeldinger fra meldingsapper.

• Ring via VoIP-apper.

• Søk etter bilder i bildeapper.

• Bestill skyss via skyssapper.

• Overfør penger via betalingsapper.

• Start, stopp og sett treningsøkter på pause i treningsapper.

• Juster klimaanlegg, radio, seter og personlige innstillinger med CarPlay-apper fra bilprodusentene.

Kart

• Et helt nytt utseende

• Få proaktive forslag til steder du skal til snart, basert på vanene dine eller hendelser i kalenderen.

• Søk er forbedret med et nytt design, samlede treff og filterkategorier.

• Hjem, jobb, favorittsteder og steder fra kommende kalenderhendelser vises på kartet.

• Kart bruker CarPlay eller Bluetooth for å vise deg hvor du parkerte.

• Se værinformasjon for området som vises.

• Utvidelser

• Bestill bord fra Kart via tillegg fra reservasjonsapper som støttes.

• Bestill skyss til et bestemmelsessted direkte fra Kart ved hjelp av tillegg fra skyssapper som støttes.

• Forbedrede veibeskrivelser sving for sving

• Søk langs ruten etter bensinstasjoner, restauranter eller kaféer.

• Visningen av ruten justeres automatisk.

• Panorer og zoom på kartet mens du får veibeskrivelser.

• Du kan velge å unngå bomringer og motorveier.

Bilder

• En avansert ansiktsgjenkjenning er designet med dyp maskinlæring for å automatisk gruppere lignende ansikter sammen.

• Gjenkjenning av objekter og steder gjør det mulig å søke etter bilder basert på innholdet i dem ved at biblioteket ditt skannes lokalt på enheten.

• Et nytt Steder-album viser alle bildene dine på kartet etter hvor de ble tatt.

• Minner

• Glemte hendelser, reiser og personer fremheves på en smart måte og samles i en vakker presentasjon.

• Minnefilmer redigeres automatisk med musikk, titler og filmatiske overganger.

• Relaterte minner gjør det enkelt å gjenoppdage enda flere bilder i samlingen din basert på sted, tid, personer, ting og hendelser.

• Del enkelt med familie og venner.

• Glanskontroll justerer glans, lyse områder og kontrast innenfor bestemte områder på bildet.

Hjem

• I den nye Hjem-appen kan du trygt administrere og styre HomeKit-aktivert tilbehør.

• Bruk situasjoner til å styre grupper av tilbehør med et enkelt trykk.

• Motta varslinger med rikt innhold og bruk hurtighandlinger for å styre tilbehør.

• Velg om du også vil gi familie og venner tilgang til hjemmet.

• Sett opp ekstern tilgang og automatisering av tilbehør fra Apple TV eller iPad.

Apple Music

• Et helt nytt design gir Apple Music et enklere og tydeligere uttrykk.

• Naviger i biblioteket ditt med en forbedret meny, og se all nedlastet musikk du kan spille av på enheten uten Internett-forbindelse.

• Se anbefalinger i For deg-fanen som framhever mikser, spillelister, albumer og Connect-innlegg basert på musikken og artistene du liker.

• I Naviger-fanen kan du se eksklusive lanseringer, finne spillelister med nøye utvalgt musikk og oppdage nye artister, valgt ut hver uke av redaktørene våre.

• Lytt til Radio. Du kan enkelt se hva som spilles nå på Beats 1, høre favorittprogrammene dine når du vil, eller velge stasjon med utvalgt musikk i et utall sjangre.

• Spill musikk med en forbedret Spilles nå-visning. Sveip opp for å se sangtekster hvis tilgjengelig, og vis eller endre hvilke sanger som spilles som neste.

Apple News

• For deg har fått et nytt utseende med fokus på typografi, farger og inndelinger som gjør det enklere å finne saker om bestemte emner.

• Se dagens viktigste nyheter i Toppsaker, oppdatert jevnlig av redaktørene våre.

• Se hva folk snakker om akkurat nå under Populære saker, valgt ut basert på hvilke saker andre brukere leser.

• Se alle artiklene dine inndelt i grupper etter emnene du følger eller leser.

• Oppdag de beste og mest interessante sakene fra uken som gikk under Aktuelle saker, valgt av redaktørene våre.

• Del sakene dine med et enkelt trykk på delingssymbolet i hver artikkel, slik at du kan sende den til en venn direkte fra For deg.

• Motta varsler om siste nytt fra favorittnyhetskildene dine.

• Abonner på aviser og tidsskrifter direkte i News.

• En ny personlig widget i dagsoversikten gir deg oppdaterte nyhetssaker døgnet rundt.

Opplevelse

• Løft for å vekke gjør at skjermen lyser opp automatisk når du hever iPhonen.

• Motta varslinger med rikt innhold som støtter informasjon i sanntid, lyd, bilder og videoer.

• Dagsvisningen har fått et nytt utseende og støtter nå nye widgeter fra apper som Været, Neste avtale, Kart, Aksjer og annet.

• Kontrollsenteret er oppdatert for å gi enklere tilgang til kontroller, blant annet med egne kort for musikkavspilling og Hjem-kontroll.

• Oppdateringen utvider bruken av 3D Touch.

• Varslinger på låst skjerm støtter utvidet visning og tilgang til hurtighandlinger.

• Det er lagt til nye hurtighandlinger for integrerte apper som Været, Aksjer, Påminnelser, Helse, Hjem, FaceTime, iCloud Drive og Innstillinger.

• Legg til widgeter på Hjem-skjermen.

• Få tilgang til hurtighandlinger i kontrollsenteret for Lommelykt, Nedtelling, Kalkulator og Kamera.

• Fjern alle varsler i Varslingssenter.

QuickType

• Emojier har blitt oppdatert, inkludert nye varianter av eksisterende symboler for å dekke begge kjønn, familievarianter med én forelder, regnbueflagg og en ny utforming av populære emojier.

• Få situasjonsbaserte forslag basert på nåværende sted, tidligere adresser, kontaktinformasjon og kalenderavtaler ved hjelp av avansert nevral nettverksteknologi.

• Få forslag til emojier.

• Kalenderhendelser fylles ut automatisk med informasjon fra samtaler i Mail eller Meldinger.

• Flerspråklig tasting gjør at du kan skrive på to språk samtidig uten å bytte tastatur.

• Hvil og tast på iPad tilpasser seg til tastestilen din.

• Skriveforslag bruker nå avansert nevral nettverksteknologi for å gi mer nøyaktige forslag.

Telefon

• Få en avskrift av telefonsvarermeldingene dine (beta).

• Bli varslet om søppelanrop ved hjelp av tredjepartsapper.

• Det legges til støtte for at VoIP-tredjepartsapper kan bruke funksjoner fra låseskjermen under anrop, inkludert Samtale venter, Lydløs og Ikke forstyrr.

Andre forbedringer

• Apple Pay kan nå brukes i Safari.

• Se to sider samtidig med Spilt View i Safari på iPad.

• Inviter andre til å samarbeide med deg i Notater.

• Det legges til støtte for Merking i Meldinger, Bilder og PDF-er lagret i Notater.

• Leggetidsalarmen i Klokke-appen gir deg muligheten til å planlegge søvnrytmen din og motta varsler om når det er leggetid.

• Helseappen legger til støtte for helsejournaler og organdonasjon (kun USA).

• Live Photos-funksjonaliteten er forbedret for å ta mer stabile bilder.

• Du kan nå bruke filtre med Live Photo-bilder.

• iCloud Drive støtter mapper på skrivebordet ditt eller fra Dokumenter-mappen på macOS.

• Søkeresultatene oppdateres kontinuerlig mens du skriver i Spotlight på japansk og kinesisk.

• Siri støttes nå på engelsk (Irland), engelsk (Sør-Afrika), kantonesisk (Fastlands-Kina) og spansk (Chile).

• Dokumentfontene Ling Wai og Kaiti Black legges til for kinesisk.

• Fontene Yu Kyokasho og Toppan Bunkyu legges til for japansk.

• Det legges til nye definisjonsordbøker for dansk og kinesisk (tradisjonell), og tospråklige ordbøker for italiensk og nederlandsk.

• Det legges til en nytt tastatur for spansk (Latin-Amerika).

Tilgjengelighet

• Lupen bruker nå kameraet på iPhone eller iPad som et digitalt forstørrelsesglass.

• Nye fargespekterfiltre støtter ulike former for fargeblindhet eller andre synshemninger.

• VoiceOver legger til en uttaleredigerer for å endre uttalen av ord, flere stemmer og støtte for flere lydkilder.

• Flere tekstmarkeringsvalg legges til i Les opp skjerm og Les opp markering, og funksjonen kan nå lese opp bokstaver på tastaturet og ordforslag for å støtte flermodal læring.

• Du kan bruke Bryterkontroll til å styre iOS, macOS og tvOS fra samme iPhone eller iPad, slik at du ikke trenger å konfigurere brytere på den sekundære enheten.

• Teksttelefonprogramvare gjør at du kan ringe og motta teksttelefonanrop uten det tradisjonelle fjernskrivertilbehøret.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på alle enheter eller i alle land eller områder. Finn ut mer på http://www.apple.com/no/ios/feature-availability og http://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222