Om iOS 8-oppdateringer

Denne utgivelsen inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.

iOS 8.4.1

Denne utgivelsen inkluderer forbedringer og rettelser for Apple Music.

• Løser problemer som kan forhindre at iCloud-musikkbibliotek slås på
  • Løser et problem som skjuler musikk du har lagt til, fordi Apple Music var angitt til å bare vise musikk uten nett
  • Gir en måte å legge til sanger i en spilleliste hvis det ikke er noen spillelister å velge mellom
  • Løser et problem som kan vise et annet bilde for et album på andre enheter
  • Løser flere problemer for artister når de legger ut på Ta kontakt
  • Løser et problem hvor det å trykke på Liker ikke virker som forventet når du hører på Beats 1

For mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i oppdateringen kan du gå til dette nettstedet: http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 8.4

Denne oppdateringen introduserer Apple Music – en revolusjonær musikktjeneste, radio fra hele verden døgnet rundt, og en måte for fans å få kontakt med favorittartistene sine på. Alt dette finner du på vår nye Music-app. iOS 8.4 inkluderer også forbedringer for iBooks og feilrettinger.

• Apple Music
    • Bli medlem av Apple Music, og spill av millioner av sanger fra Apple-katalogen, eller lagre dem slik at du kan høre på dem uten nett senere
    • For deg: Medlemmer kan se anbefalinger på spillelister og album – håndplukket av musikkeksperter
    • Nytt: Medlemmer kan finne den nyeste og beste tilgjengelige musikken – direkte fra redaktørene våre
    • Radio: Hør på musikk, intervjuer og eksklusive radio-programmer på Beats 1. Hør på radiostasjoner som er opprettet av redaktørene våre, eller opprett din egen fra en artist eller en sang
    • Ta kontakt: Se delte tanker, bilder, musikk og videoer fra artister du følger, og bli med i samtalen
    • Min Musikk: Spill av iTunes-kjøpene dine samt sanger og spillelister fra Apple Music – alt på ett sted
    • En helt ny musikkspiller som inkluderer de nyeste funksjonene som Nylig lagt til, MiniPlayer, Neste med mer
    • iTunes Store: Fortsatt det beste stedet å kjøpe favorittmusikken din – én sang eller ett album av gangen
    • Tilgjengelighet og funksjoner kan variere fra land til land
  • Forbedringer og løsninger i iBooks
    • Bla gjennom, hør på og last ned lydbøker fra iBooks
    • Opplev den helt nye Spilles nå-funksjonen – designet spesielt for lydbøker
    • Bøker som er laget for iBooks, fungerer nå på iPhone i tillegg til på iPad
    • Finn og forhåndsbestill bøker i en serie direkte fra biblioteket
    • Dette forbedrer tilgjengeligheten på widgets, ordlister og navigasjon i bøker som er laget med iBooks Author
    • Ny standard for kinesisk font
    • Ny innstilling for å slå av Automatisk nattmodus i biblioteket
    • Løser et problem som kan ha forhindret Skjul kjøp i å fungere
    • Løser et problem som kan ha forhindret nedlasting av bøker fra iCloud
  • Andre forbedringer og feilrettinger
    • Løser et problem som fører til at enheten starter på nytt når den mottar en spesifikk serie Unicode-tegn
    • Løser et problem som forhindret GPS-tilbehør fra å gi stedsdata
    • Løser et problem der Apple Watch-apper ikke kan installeres på nytt

For mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i oppdateringen kan du gå til dette nettstedet:

http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 8.3

Denne oppdateringen inneholder ytelsesforbedringer, feilrettinger og et oppdatert emojitastatur. Se noen av endringene nedenfor:

• Forbedret ytelse for:
    • oppstart av apper
    • reaksjonstiden til apper
    • Meldinger
    • Wi-Fi
    • Kontrollsenter
    • Safari-faner
    • tastaturer fra tredjeparter
    • tastatursnarveier
    • kinesisk (forenklet) tastatur
  • Feilrettinger for Wi-Fi og Bluetooth
    • Det rettes en feil der du kunne bli bedt om å logge på gjentatte ganger.
    • Oppdateringen løser et problem der enheter noen ganger mistet forbindelsen til Wi-Fi-nettverk.
    • En feil rettes der håndfrisamtaler noen ganger ble frakoblet.
    • Det rettes en feil som førte til at lydavspilling sluttet å virke med noen Bluetooth-høyttalere.
  • Feilrettinger for skjermretning og rotasjon
    • Det rettes en feil som noen ganger hindret at skjermen snudde tilbake til stående etter å ha vært vist i liggende modus.
    • Oppdateringen retter ytelses- og stabilitetsproblemer som oppsto når skjermen vekslet mellom stående og liggende modus.
    • Det løses et problem der skjermen ble vist opp-ned når iPhone 6 Plus ble tatt opp av bukselommen.
    • Det rettes en feil som noen ganger hindret apper i å rotere til riktig skjermretning etter å ha byttet til en annen app i appveksleren.
  • Feilrettinger i Meldinger
    • Oppdateringen løser problemer som førte til at gruppemeldinger noen ganger ble delt opp.
    • Det rettes en feil som noen ganger forhindret videresending eller sletting av enkeltmeldinger.
    • Det rettes en feil som noen ganger hindret forhåndsvisning av bilder som ble tatt fra Meldinger.
    • Du kan nå rapportere uønskede meldinger direkte fra Meldinger-appen.
    • Du kan nå filtrere ut iMessage-meldinger fra personer som ikke finnes i kontaktene dine.
  • Feilrettinger for Familiedeling
    • Det rettes en feil der noen apper ikke kunne startes eller oppdateres på enheten til et familiemedlem.
    • Det rettes en feil som hindret familiemedlemmer i å laste ned noen gratis apper.
    • Varslinger om Spør om kjøp er gjort mer stabile.
  • Feilrettinger for CarPlay
    • Det rettes en feil der Kart noen ganger viste en svart skjerm ved oppstart.
    • Det rettes en feil der brukergrensesnittet ikke ble rotert riktig.
    • Det rettes en feil der tastaturet noen ganger ble vist feilaktig på CarPlay-skjermen.
  • Feilrettinger for Enterprise
    • Stabilitet og ytelse ved oppdatering av enterprise-apper er forbedret.
    • Riktig tidssone vises nå for kalenderhendelser opprettet i IBM Notes.
    • Oppdateringen løser et problem som kunne føre til at web clip-symboler ble endret til generelle symboler etter omstart.
    • Arkivering av passord for nettproxy er gjort mer stabilt.
    • Fraværsassistenten i Exchange støtter nå separate meldinger for eksterne adresser.
    • Gjenoppretting av Exchange-kontoer etter midlertidige tilkoblingsproblemer er forbedret.
    • Oppdateringen gir bedre kompatibilitet med VPN og nettproxy-løsninger.
    • Du kan nå bruke et fysisk tastatur for å logge på Safari-sider, for eksempel for å koble til et offentlig tilgjengelig Wi-FI-nettverk.
    • Det rettes en feil som førte til at lange notater i Exchange-møter ble trunkert.
  • Feilrettinger for Tilgjengelighet
    • Det rettes en feil der VoiceOver-bevegelser sluttet å svare ved trykk på tilbakeknappen i Safari.
    • Det rettes en feil der VoiceOver-fokus ikke alltid fungerte som det skulle i Mail-utkast.
    • Det rettes en feil der Punktskrift på skjerm ikke kunne brukes til å skrive tekst i nettskjemaer.
    • Det rettes en feil som annonserte at Hurtignavigering på en leselist var av når den ble slått på.
    • Det rettes en feil som gjorde at appsymboler ikke kunne flyttes på Hjem-skjermen mens VoiceOver var på.
    • Det rettes en feil i Les opp skjerm som førte til at opplesingen ikke startet igjen etter å ha blitt midlertidig stoppet.
  • Andre feilrettinger og forbedringer
    • Oppdateringen inneholder et oppdatert emojitastatur med over 300 nye tegn.
    • iCloud-bildebibliotek er optimalisert for å være kompatibelt med den nye Bilder-appen i OS X 10.10.3 (ikke lenger beta).
    • Uttalen av gatenavn er forbedret i veibeskrivelser sving for sving i Kart.
    • Oppdateringen gir støtte for leselistene Baum VarioUltra 20 og VarioUltra 40.
    • Visningen av søkeresultater i Spotlight er forbedret når Reduser gjennomsiktighet er slått på.
    • Formatvalgene Kursiv og Understreket er lagt til på iPhone 6 Plus-tastaturer i liggende modus.
    • Det legges til støtte for å fjerne leverings- og fakturaadresser som brukes med Apple Pay.
    • Siri støtter nå enda flere språk: dansk (Danmark), engelsk (India, New Zealand), nederlandsk (Nederland), portugisisk (Brasil), russisk (Russland), svensk (Sverige), thai (Thailand), tyrkisk (Tyrkia).
    • Dikteringsstøtte for nye språk: arabisk (Saudi-Arabia, Forente arabiske emirater) og hebraisk (Israel).
    • Oppdateringen inneholder stabilitetsforbedringer for Telefon, Mail, Bluetooth-forbindelse, Bilder, Safari-faner, Innstillinger, Været og Genius-spillelister i Musikk.
    • Det rettes en feil der Skyv for å låse opp ikke alltid virket på bestemte enheter.
    • Det rettes en feil som noen ganger forhindret at du kunne dra for å svare på anrop fra låst skjerm.
    • Oppdateringen løser et problem som hindret åpning av koblinger fra PDF-er i Safari.
    • Det rettes en feil der Tøm logg og nettsteddata i Safari-innstillinger ikke slettet alle data.
    • «FYI» autokorrigeres nå riktig på engelsk.
    • Oppdateringen retter en feil der kontekstforslag ikke ble vist i hurtigsvar på meldinger.
    • Det rettes en feil der Kart ikke gikk i nattmodus når hybridmodus var valgt.
    • Det rettes en feil som gjorde at du ikke kunne ringe med FaceTime fra en nettleser eller tredjepartsapp ved hjelp av FaceTime-URL-er.
    • Det rettes en feil som kunne føre til at bilder ikke ble eksportert riktig til bildemapper for digitalkamera på Windows.
    • Det rettes en feil som noen ganger førte til at iPad-sikkerhetskopiering til iTunes ikke kunne fullføres.
    • Det rettes en feil som kunne føre til at podcastnedlastinger stoppet opp når du vekslet fra Wi-Fi til mobilnett.
    • Det rettes en feil der gjenstående tid av en nedtelling noen ganger feilaktig ble vist som 00.00 på låst skjerm.
    • Det rettes en feil som gjorde at du noen ganger ikke kunne justere ringevolumet.
    • Det rettes en feil der statuslinjen noen ganger ble vist feilaktig.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.3

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger, økt stabilitet og ytelsesforbedringer, blant annet følgende:

• Reduserer mengden lagringsplass som kreves for å utføre en programvareoppdatering.
  • Retter opp en feil som gjør at enkelte brukere ikke kan oppgi Apple-ID-passordet for Meldinger og FaceTime.
  • Løser et problem som fører til at Spotlight slutter å vise apper i søkeresultater.
  • Retter opp en feil som gjør at fleroppgavebevegelser ikke fungerer på iPad.
  • Legger til nye konfigurasjonsvalg for bruk under skoleprøver.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.2

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger og løser et problem der ringetoner som er kjøpt i iTunes Store, kan ha blitt fjernet fra enheten din. Hvis du vil gjenopprette disse ringetonene, går du til itunes.com/restore-tones på iOS-enheten.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.1

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger, økt stabilitet og ytelsesforbedringer for iPad 2 og iPhone 4s.
Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1

Denne utgivelsen inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, blant annet følgende:

• Bilder har nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.
    • Legger til tjenesten iCloud-bildebibliotek i betaversjon.
    • Legger til Kamerarull-album i Bilder-appen og Min bildestrøm-album når iCloud-bildebibliotek ikke er aktivert.
    • Varsler når det er lite tilgjengelig plass før opptak av tidsforløpvideoer.
  • Meldinger inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.
    • Gjør det mulig for iPhone-brukere å sende og motta SMS- og MMS-tekstmeldinger fra iPad og Mac.
    • Løser et problem der søk av og til ikke viser noe resultat.
    • Retter opp en feil som fører til at leste meldinger ikke blir merket som lest.
    • Løser problemer med gruppemeldinger.
  • Løser Wi-Fi-ytelsesproblemer som kan oppstå ved bruk av enkelte basestasjoner.
  • Retter opp en feil som kan hindre tilkobling til Bluetooth-baserte håndfrienheter.
  • Retter opp feil som kan føre til at skjermrotering slutter å fungere.
  • Legger til en innstilling for valg mellom 2G-, 3G- og LTE-nettverk for mobildata.
  • Retter opp en feil i Safari som gjør at videoer av og til ikke spilles av.
  • Legger til AirDrop-støtte for Passbook-kort.
  • Legger til aktivering av Diktering i Tastatur-innstillingene, separat fra Siri.
  • Gjør det mulig for HealthKit-apper å få tilgang til data i bakgrunnen.
  • Forbedringer og feilrettinger for tilgjengelighet.
    • Retter opp en feil som fører til at Begrenset tilgang ikke fungerer korrekt.
    • Retter opp en feil som fører til at VoiceOver ikke fungerer med tredjepartstastaturer.
    • Forbedrer stabiliteten og lydkvaliteten ved bruk av MFi-høreapparater sammen med iPhone 6 og iPhone 6 Plus.
    • Retter opp en feil med VoiceOver som fører til at toneoppringing henger seg opp på én tone til et annet nummer slås.
    • Forbedrer stabiliteten ved bruk av håndskrift, Bluetooth-tastaturer og leselister sammen med VoiceOver.
  • Retter opp en feil som gjør at OS X Caching Server ikke kan brukes med iOS-oppdateringer.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO