Om iOS 8-oppdateringer

Denne utgivelsen inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.

iOS 8.4.1

Denne utgivelsen inkluderer forbedringer og rettelser for Apple Music.

• Løser problemer som kan forhindre at iCloud-musikkbibliotek slås på

• Løser et problem som skjuler musikk du har lagt til, fordi Apple Music var angitt til å bare vise musikk uten nett

• Gir en måte å legge til sanger i en spilleliste hvis det ikke er noen spillelister å velge mellom

• Løser et problem som kan vise et annet bilde for et album på andre enheter

• Løser flere problemer for artister når de legger ut på Ta kontakt

• Løser et problem hvor det å trykke på Liker ikke virker som forventet når du hører på Beats 1

For mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i oppdateringen kan du gå til dette nettstedet: http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 8.4

Denne oppdateringen introduserer Apple Music – en revolusjonær musikktjeneste, radio fra hele verden døgnet rundt, og en måte for fans å få kontakt med favorittartistene sine på. Alt dette finner du på vår nye Music-app. iOS 8.4 inkluderer også forbedringer for iBooks og feilrettinger.

• Apple Music

• Bli medlem av Apple Music, og spill av millioner av sanger fra Apple-katalogen, eller lagre dem slik at du kan høre på dem uten nett senere

• For deg: Medlemmer kan se anbefalinger på spillelister og album – håndplukket av musikkeksperter

• Nytt: Medlemmer kan finne den nyeste og beste tilgjengelige musikken – direkte fra redaktørene våre

• Radio: Hør på musikk, intervjuer og eksklusive radio-programmer på Beats 1. Hør på radiostasjoner som er opprettet av redaktørene våre, eller opprett din egen fra en artist eller en sang

• Ta kontakt: Se delte tanker, bilder, musikk og videoer fra artister du følger, og bli med i samtalen

• Min Musikk: Spill av iTunes-kjøpene dine samt sanger og spillelister fra Apple Music – alt på ett sted

• En helt ny musikkspiller som inkluderer de nyeste funksjonene som Nylig lagt til, MiniPlayer, Neste med mer

• iTunes Store: Fortsatt det beste stedet å kjøpe favorittmusikken din – én sang eller ett album av gangen

• Tilgjengelighet og funksjoner kan variere fra land til land

• Forbedringer og løsninger i iBooks

• Bla gjennom, hør på og last ned lydbøker fra iBooks

• Opplev den helt nye Spilles nå-funksjonen – designet spesielt for lydbøker

• Bøker som er laget for iBooks, fungerer nå på iPhone i tillegg til på iPad

• Finn og forhåndsbestill bøker i en serie direkte fra biblioteket

• Dette forbedrer tilgjengeligheten på widgets, ordlister og navigasjon i bøker som er laget med iBooks Author

• Ny standard for kinesisk font

• Ny innstilling for å slå av Automatisk nattmodus i biblioteket

• Løser et problem som kan ha forhindret Skjul kjøp i å fungere

• Løser et problem som kan ha forhindret nedlasting av bøker fra iCloud

• Andre forbedringer og feilrettinger

• Løser et problem som fører til at enheten starter på nytt når den mottar en spesifikk serie Unicode-tegn

• Løser et problem som forhindret GPS-tilbehør fra å gi stedsdata

• Løser et problem der Apple Watch-apper ikke kan installeres på nytt

For mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i oppdateringen kan du gå til dette nettstedet:

http://support.apple.com/no-no/HT1222

iOS 8.3

Denne oppdateringen inneholder ytelsesforbedringer, feilrettinger og et oppdatert emojitastatur. Se noen av endringene nedenfor:

• Forbedret ytelse for:

• oppstart av apper

• reaksjonstiden til apper

• Meldinger

• Wi-Fi

• Kontrollsenter

• Safari-faner

• tastaturer fra tredjeparter

• tastatursnarveier

• kinesisk (forenklet) tastatur

• Feilrettinger for Wi-Fi og Bluetooth

• Det rettes en feil der du kunne bli bedt om å logge på gjentatte ganger.

• Oppdateringen løser et problem der enheter noen ganger mistet forbindelsen til Wi-Fi-nettverk.

• En feil rettes der håndfrisamtaler noen ganger ble frakoblet.

• Det rettes en feil som førte til at lydavspilling sluttet å virke med noen Bluetooth-høyttalere.

• Feilrettinger for skjermretning og rotasjon

• Det rettes en feil som noen ganger hindret at skjermen snudde tilbake til stående etter å ha vært vist i liggende modus.

• Oppdateringen retter ytelses- og stabilitetsproblemer som oppsto når skjermen vekslet mellom stående og liggende modus.

• Det løses et problem der skjermen ble vist opp-ned når iPhone 6 Plus ble tatt opp av bukselommen.

• Det rettes en feil som noen ganger hindret apper i å rotere til riktig skjermretning etter å ha byttet til en annen app i appveksleren.

• Feilrettinger i Meldinger

• Oppdateringen løser problemer som førte til at gruppemeldinger noen ganger ble delt opp.

• Det rettes en feil som noen ganger forhindret videresending eller sletting av enkeltmeldinger.

• Det rettes en feil som noen ganger hindret forhåndsvisning av bilder som ble tatt fra Meldinger.

• Du kan nå rapportere uønskede meldinger direkte fra Meldinger-appen.

• Du kan nå filtrere ut iMessage-meldinger fra personer som ikke finnes i kontaktene dine.

• Feilrettinger for Familiedeling

• Det rettes en feil der noen apper ikke kunne startes eller oppdateres på enheten til et familiemedlem.

• Det rettes en feil som hindret familiemedlemmer i å laste ned noen gratis apper.

• Varslinger om Spør om kjøp er gjort mer stabile.

• Feilrettinger for CarPlay

• Det rettes en feil der Kart noen ganger viste en svart skjerm ved oppstart.

• Det rettes en feil der brukergrensesnittet ikke ble rotert riktig.

• Det rettes en feil der tastaturet noen ganger ble vist feilaktig på CarPlay-skjermen.

• Feilrettinger for Enterprise

• Stabilitet og ytelse ved oppdatering av enterprise-apper er forbedret.

• Riktig tidssone vises nå for kalenderhendelser opprettet i IBM Notes.

• Oppdateringen løser et problem som kunne føre til at web clip-symboler ble endret til generelle symboler etter omstart.

• Arkivering av passord for nettproxy er gjort mer stabilt.

• Fraværsassistenten i Exchange støtter nå separate meldinger for eksterne adresser.

• Gjenoppretting av Exchange-kontoer etter midlertidige tilkoblingsproblemer er forbedret.

• Oppdateringen gir bedre kompatibilitet med VPN og nettproxy-løsninger.

• Du kan nå bruke et fysisk tastatur for å logge på Safari-sider, for eksempel for å koble til et offentlig tilgjengelig Wi-FI-nettverk.

• Det rettes en feil som førte til at lange notater i Exchange-møter ble trunkert.

• Feilrettinger for Tilgjengelighet

• Det rettes en feil der VoiceOver-bevegelser sluttet å svare ved trykk på tilbakeknappen i Safari.

• Det rettes en feil der VoiceOver-fokus ikke alltid fungerte som det skulle i Mail-utkast.

• Det rettes en feil der Punktskrift på skjerm ikke kunne brukes til å skrive tekst i nettskjemaer.

• Det rettes en feil som annonserte at Hurtignavigering på en leselist var av når den ble slått på.

• Det rettes en feil som gjorde at appsymboler ikke kunne flyttes på Hjem-skjermen mens VoiceOver var på.

• Det rettes en feil i Les opp skjerm som førte til at opplesingen ikke startet igjen etter å ha blitt midlertidig stoppet.

• Andre feilrettinger og forbedringer

• Oppdateringen inneholder et oppdatert emojitastatur med over 300 nye tegn.

• iCloud-bildebibliotek er optimalisert for å være kompatibelt med den nye Bilder-appen i OS X 10.10.3 (ikke lenger beta).

• Uttalen av gatenavn er forbedret i veibeskrivelser sving for sving i Kart.

• Oppdateringen gir støtte for leselistene Baum VarioUltra 20 og VarioUltra 40.

• Visningen av søkeresultater i Spotlight er forbedret når Reduser gjennomsiktighet er slått på.

• Formatvalgene Kursiv og Understreket er lagt til på iPhone 6 Plus-tastaturer i liggende modus.

• Det legges til støtte for å fjerne leverings- og fakturaadresser som brukes med Apple Pay.

• Siri støtter nå enda flere språk: dansk (Danmark), engelsk (India, New Zealand), nederlandsk (Nederland), portugisisk (Brasil), russisk (Russland), svensk (Sverige), thai (Thailand), tyrkisk (Tyrkia).

• Dikteringsstøtte for nye språk: arabisk (Saudi-Arabia, Forente arabiske emirater) og hebraisk (Israel).

• Oppdateringen inneholder stabilitetsforbedringer for Telefon, Mail, Bluetooth-forbindelse, Bilder, Safari-faner, Innstillinger, Været og Genius-spillelister i Musikk.

• Det rettes en feil der Skyv for å låse opp ikke alltid virket på bestemte enheter.

• Det rettes en feil som noen ganger forhindret at du kunne dra for å svare på anrop fra låst skjerm.

• Oppdateringen løser et problem som hindret åpning av koblinger fra PDF-er i Safari.

• Det rettes en feil der Tøm logg og nettsteddata i Safari-innstillinger ikke slettet alle data.

• «FYI» autokorrigeres nå riktig på engelsk.

• Oppdateringen retter en feil der kontekstforslag ikke ble vist i hurtigsvar på meldinger.

• Det rettes en feil der Kart ikke gikk i nattmodus når hybridmodus var valgt.

• Det rettes en feil som gjorde at du ikke kunne ringe med FaceTime fra en nettleser eller tredjepartsapp ved hjelp av FaceTime-URL-er.

• Det rettes en feil som kunne føre til at bilder ikke ble eksportert riktig til bildemapper for digitalkamera på Windows.

• Det rettes en feil som noen ganger førte til at iPad-sikkerhetskopiering til iTunes ikke kunne fullføres.

• Det rettes en feil som kunne føre til at podcastnedlastinger stoppet opp når du vekslet fra Wi-Fi til mobilnett.

• Det rettes en feil der gjenstående tid av en nedtelling noen ganger feilaktig ble vist som 00.00 på låst skjerm.

• Det rettes en feil som gjorde at du noen ganger ikke kunne justere ringevolumet.

• Det rettes en feil der statuslinjen noen ganger ble vist feilaktig.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.3

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger, økt stabilitet og ytelsesforbedringer, blant annet følgende:

• Reduserer mengden lagringsplass som kreves for å utføre en programvareoppdatering.

• Retter opp en feil som gjør at enkelte brukere ikke kan oppgi Apple-ID-passordet for Meldinger og FaceTime.

• Løser et problem som fører til at Spotlight slutter å vise apper i søkeresultater.

• Retter opp en feil som gjør at fleroppgavebevegelser ikke fungerer på iPad.

• Legger til nye konfigurasjonsvalg for bruk under skoleprøver.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.2

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger og løser et problem der ringetoner som er kjøpt i iTunes Store, kan ha blitt fjernet fra enheten din. Hvis du vil gjenopprette disse ringetonene, går du til itunes.com/restore-tones på iOS-enheten.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1.1

Denne utgivelsen inneholder feilrettinger, økt stabilitet og ytelsesforbedringer for iPad 2 og iPhone 4s.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 8.1

Denne utgivelsen inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, blant annet følgende:

• Bilder har nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.

• Legger til tjenesten iCloud-bildebibliotek i betaversjon.

• Legger til Kamerarull-album i Bilder-appen og Min bildestrøm-album når iCloud-bildebibliotek ikke er aktivert.

• Varsler når det er lite tilgjengelig plass før opptak av tidsforløpvideoer.

• Meldinger inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.

• Gjør det mulig for iPhone-brukere å sende og motta SMS- og MMS-tekstmeldinger fra iPad og Mac.

• Løser et problem der søk av og til ikke viser noe resultat.

• Retter opp en feil som fører til at leste meldinger ikke blir merket som lest.

• Løser problemer med gruppemeldinger.

• Løser Wi-Fi-ytelsesproblemer som kan oppstå ved bruk av enkelte basestasjoner.

• Retter opp en feil som kan hindre tilkobling til Bluetooth-baserte håndfrienheter.

• Retter opp feil som kan føre til at skjermrotering slutter å fungere.

• Legger til en innstilling for valg mellom 2G-, 3G- og LTE-nettverk for mobildata.

• Retter opp en feil i Safari som gjør at videoer av og til ikke spilles av.

• Legger til AirDrop-støtte for Passbook-kort.

• Legger til aktivering av Diktering i Tastatur-innstillingene, separat fra Siri.

• Gjør det mulig for HealthKit-apper å få tilgang til data i bakgrunnen.

• Forbedringer og feilrettinger for tilgjengelighet.

• Retter opp en feil som fører til at Begrenset tilgang ikke fungerer korrekt.

• Retter opp en feil som fører til at VoiceOver ikke fungerer med tredjepartstastaturer.

• Forbedrer stabiliteten og lydkvaliteten ved bruk av MFi-høreapparater sammen med iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

• Retter opp en feil med VoiceOver som fører til at toneoppringing henger seg opp på én tone til et annet nummer slås.

• Forbedrer stabiliteten ved bruk av håndskrift, Bluetooth-tastaturer og leselister sammen med VoiceOver.

• Retter opp en feil som gjør at OS X Caching Server ikke kan brukes med iOS-oppdateringer.

Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder.

Du finner informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO