Opprette PDF-filer i Pages, Numbers og Keynote

Du kan opprette en PDF-fil av dokumentet ditt på Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller på iCloud.com. Deretter kan du velge å dele den med andre, eller du kan lagre den på enheten din eller i iCloud Drive.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Det å opprette en PDF-fil av et dokument er et bra valg for å dele layout-baserte dokumenter med andre. Dette inkluderer brosjyrer, flygeblad og manualer med mange illustrasjoner. PDF-filer er også et godt valg hvis du ikke vil at andre skal kunne endre innholdet, formatet eller fontene i dokumentet ditt.

Hvis du vil at dokumentet ditt skal fylle ut sidene når du bytter retning på enheten, kan du vurdere å eksportere som en ePub-fil med dynamisk tilpasning. Du kan ikke redigere eksporterte PDF- eller ePub-filer, så du må ta vare på det opprinnelige dokumentet hvis du tror at du må foreta redigeringer senere.

Hvis du vil jobbe sammen med andre på et dokument i sanntid, kan du invitere andre til å samarbeide med deg.

På Mac

• Hvis du ønsker å dele dokumentet ditt som en PDF-fil med noen andre, åpner du dokumentet og velger Del > Send en kopi. Velg hvordan du vil sende PDF-filen, og klikk deretter på PDF. Velg eventuelle spesielle innstillinger du vil bruke på PDF-filen, og klikk deretter på Neste.
  • Hvis du ønsker å lagre en PDF-fil på Mac-maskinen eller til iCloud Drive, velger du Fil > Eksporter til > PDF. Velg eventuelle spesielle innstillinger du vil bruke på PDF-filen, og klikk deretter på Neste. Velg en plassering, og klikk deretter på Eksporter.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Åpne dokumentet, trykk på , og trykk deretter på Eksporter. Trykk på PDF, og deretter kan du gjøre følgende:

• Hvis du ønsker å dele PDF-filen med noen, trykker du på en AirDrop-bruker, eller du kan trykke på Mail for å sende PDF-filen via e-post.
  • Hvis du ønsker å lagre PDF-filen på enheten din eller til iCloud Drive, trykker du på Lagre til filer, velger en plassering for PDF-filen, og trykker deretter på Legg til. Når du lagrer PDF-filen til iCloud Drive eller på iOS-enheten din, kan du få tilgang til den med Filer-appen.

Du kan også forhåndsvise PDF-filen og legge inn notater i den før du deler eller lagrer den. Du kan for eksempel signere en PDF-versjon av dokumentet ditt før du sender den til noen.

1. Åpne dokumentet ditt, og trykk så på
  2. Trykk på Eksporter og deretter PDF.
  3. Trykk på Opprett PDF. PDF-filen åpnes på enheten din.
  •  Trykk på penn-symbolet for å legge inn notater i PDF-filen.
  • Hvis du ønsker å lagre PDF-filen, trykker du på Ferdig, Lagre fil til, og deretter velger du en plassering for PDF-filen.
  • Hvis du ønsker å dele PDF-filen med noen, trykker du på Del-symbolet, og deretter velger du hvordan du vil dele den.

På iCloud.com

Du kan opprette en PDF-fil av dokumentet ditt, og deretter dele eller lagre den med Pages, Numbers eller Keynote for iCloud.

• Hvis du ønsker å dele PDF-filen med noen, Kontroll-klikker du på dokumentet i dokumentorganisereren, og deretter velger du Send en kopi. Klikk på PDF, og klikk deretter på E-post.
  • Hvis du ønsker å lagre dokumentet som en PDF-fil på enheten din, Kontroll-klikker du på dokumentet i dokumentorganisereren. Velg Last ned en kopi, og klikk deretter på PDF.

Spesielle innstillinger

Legg til et passord

Du kan kreve et passord for å vise en PDF-fil du har opprettet. Når du oppretter PDF-filen i Pages, Numbers og Keynote for Mac, velger du avkrysningsruten «Krev passord for å åpne», og deretter angir du et passord. Alle som prøver å åpne PDF-filen må angi dette passordet. Hvis dokumentet allerede har et passord og du vil ha et annet et for PDF-filen, klikker du på Endre passord og angir et nytt passord.

Hvis du ønsker å passordbeskytte en PDF-fil i Pages, Numbers og Keynote for iOS og iCloud, må du passordbeskytte selve dokumentet før du oppretter PDF-filen.

• Åpne dokumentet på iPhone, iPad eller iPod touch, trykk på og deretter Angi passord, skriv inn den påkrevde informasjonen, og trykk deretter på Ferdig.
  • Åpne dokumentet på iCloud.com, klikk på skiftenøkkel-symbolet og velg Angi passord. Skriv inn den påkrevde informasjonen, og klikk deretter på Angi passord.

Velg bildekvaliteten

I Pages, Numbers og Keynote for Mac kan du velge bildekvaliteten til PDF-filen. Velg en annen innstilling fra Bildekvalitet-lokalmenyen. Jo høyere bildekvaliteten er, jo høyere blir filstørrelsen på den eksporterte kopien.

Spesielle innstillinger for Numbers og Keynote

Numbers og Keynote har flere alternativer ved opprettelse av en PDF-fil:

• I Numbers for Mac og iOS kan du velge et Sidelayout-alternativ for å sørge for at tabeller får plass på alle sidene i PDF-filen.
  • I Keynote for Mac vises hvert lysbilde som en egen side i PDF-filen. Du kan velge å inkludere mer innhold i PDF-filen når du eksporterer lysbildefremvisningen:
    • Hvis presentasjonen inkluderer presentasjonsnotater og du ønsker å inkludere dem i PDF-filen, velger du «Inkluder presentasjonsnotater».
    • Hvis presentasjonen har noen utelatte lysbilder som du vil inkludere i PDF-filen, velger du «Inkluder utelatte lysbilder».
    • Hvis presentasjonen har objektanimasjoner og du vil at hvert byggetrinn skal vises på sin egen side, velger du «Skriv ut hvert byggetrinn». Byggetrinn vises i samme rekkefølge i PDF-filen som de gjør i presentasjonen.