Kjør kollektivtransport med Apple Pay

Det har aldri vært enklere eller mer praktisk å reise kollektivt. Finn ut hvor og hvordan du betaler på iPhone eller Apple Watch.

Kjør kollektivtransport i disse landene og regionene

På disse stedene kan du betale for kollektivtransport med en iPhone eller Apple Watch som fungerer med Apple Pay:

Kina

• Beijing: Beijing Transit-kort*
  • Guangzhou: UnionPay (CUP)-kredittkort
  • Hangzhou: UnionPay (CUP)-kreditt- og debetkort
  • Shanghai: Shanghai Transit-kort*

Japan

Alle former for kollektivtransport som godtar Suica

Russland

Storbritannia

USA

Betal for turen

Slik betaler du for reisen din med Apple Pay, med mindre du bruker ekspressreisekort. Finn ut hvordan du bruker ekspressreisekort med Apple Pay i Japan eller i Beijing eller Shanghai i Kina.

Med iPhone 8 eller eldre

1. Sørg for at enheten er slått på før du går til adgangsstedet. Du trenger ikke å ha nettverksforbindelse.
  2. Når du nærmer deg adgangsstedet eller går om bord i bussen, dobbeltklikker du på Hjem-knappen mens enheten har låst skjerm.
  3. Hvil fingeren på Touch ID. Meldingen Hold nær leser vises på skjermen.
  4. Før det har gått ett minutt, må du holde den øverste delen av iPhone inntil den kontaktfrie leseren ved adgangsstedet.

Etter en kort stund ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Med iPhone X eller nyere

1. Sørg for at enheten er slått på før du går til adgangsstedet. Du trenger ikke å ha nettverksforbindelse.
  2. Når du nærmer deg adgangsstedet eller går om bord i bussen, dobbeltklikker du på sideknappen.
  3. Se på iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR for å autentisere med Face ID, eller skriv inn sikkerhetskoden.
  4. Hold den øverste delen av iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR inntil den kontaktfrie leseren ved adgangsstedet.

Etter en kort stund ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er Express-kort med sparebluss tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades. Du kan trykke på sideknappen for å kontrollere at Express-kort er tilgjengelige når iPhone må lades. Dette fører ofte til at sparebluss for Express-kort reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Med Apple Watch

1. Dobbeltklikk på sideknappen.
  2. Hold skjermen på Apple Watch maksimalt 2,5 cm fra den kontaktfrie leseren.
  3. Vent til du kjenner et lett trykk. Se demoen for å se hvordan det fungerer.

* Det er ikke alle reisekort som støttes. Hør med kortutstederen din for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay. Ekspressreisekort med Apple Pay er for øyeblikket tilgjengelig i beta i Beijing og Shanghai.