Kjør kollektivtransport med Apple Pay

Det har aldri vært enklere eller mer praktisk å reise kollektivt. Finn ut hvor og hvordan du betaler på iPhone eller Apple Watch.

Kjør kollektivtransport i disse landene og regionene

På disse stedene kan du betale for kollektivtransport med en iPhone eller Apple Watch som fungerer med Apple Pay:

Kina

• Beijing: Beijing Transit-kort*
  • Guangzhou: UnionPay (CUP)-kredittkort
  • Hangzhou: UnionPay (CUP)-kreditt- og debetkort
  • Shanghai: Shanghai Transit-kort*

Japan

Alle former for kollektivtransport som godtar Suica

Russland

Storbritannia

USA

Betal for turen

Slik betaler du for reisen din med Apple Pay, med mindre du bruker ekspressreisekort. Finn ut hvordan du bruker ekspressreisekort med Apple Pay i Japan eller i Beijing eller Shanghai i Kina.

Med iPhone 8 eller eldre

1. Sørg for at enheten er slått på før du går til adgangsstedet. Du trenger ikke å ha noen nettverksforbindelse.
  2. Når du nærmer deg adgangsstedet eller går ombord i bussen, dobbeltklikker du på Hjem-knappen mens enheten har låst skjerm.
  3. Hvil fingeren din på Touch ID. Meldingen Hold nær leser vises på skjermen.
  4. Før det har gått ett minutt, må du holde den øverste delen av iPhone inntil den kontaktfrie leseren ved adgangsstedet.

Etter en kort stund ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Med iPhone X

1. Sørg for at enheten er slått på før du går til adgangsstedet. Du trenger ikke å ha noen nettverksforbindelse.
  2. Når du nærmer deg adgangsstedet eller går ombord i bussen, dobbeltklikker du på sideknappen.
  3. Se på iPhone X for å autentisere med Face ID, eller skriv inn sikkerhetskoden din.
  4. Hold den øverste delen av iPhone X inntil den kontaktfrie leseren ved adgangsstedet.

Etter en kort stund ser du Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Med Apple Watch

1. Dobbeltklikk på sideknappen.
  2. Hold skjermen til Apple Watch maksimalt 2,5 centimeter fra den kontaktfrie leseren.
  3. Vent til du kjenner et lett trykk. Se demoen for å se hvordan det fungerer.

Les mer

* Det er ikke alle reisekort som støttes. Sjekk med kortutstederen din for å få informasjon om reisekort du kan legge til i Apple Pay. Ekspressreisekort med Apple Pay er for øyeblikket tilgjengelig i beta i Beijing og Shanghai.