Bruk toner og ringetoner på iPhone, iPad eller iPod touch

Tilpass ringetone, SMS-tone, varslingslyd for ny e-post og mer.

Det er flere lyder tilgjengelig på iPhone, iPad eller iPod touch, men du kan også kjøpe ringetoner og andre toner fra iTunes Store. Åpne iTunes Store-appen, trykk på  Mer, og trykk deretter på Toner.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Endre ringetone

1. Gå til Innstillinger > Lyd og følbar respons på iOS-enheten din.
  2. Trykk på lyden du vil endre. Du kan endre ringetone, SMS-tone, lyd for ny e-post, kalendervarsler og mer.
  3. Trykk på navnet til en ringetone eller varsellyd for å høre den og angi den som den nye lyden.

Du kan også angi en ringetone eller SMS-tone for en spesifikk kontakt. Finn personen i Kontakter-appen, og trykk deretter på Rediger øverst til høyre. Trykk på Ringetone eller SMS-tone og velg en ny lyd.

Last ned tidligere kjøpte toner på nytt

Med iOS 11 kan du laste ned kjøpte toner som du har kjøpt med Apple-ID-en din, på nytt.

Gå til Innstillinger > Lyd og følbar respons, og trykk deretter på en lyd. Øverst på siden trykker du på Last ned alle kjøpte toner for å se etter tidligere kjøpte toner som ikke er lastet ned til enheten din. Det er ikke sikkert du ser dette alternativet hvis du allerede har lastet ned kjøpte toner på nytt eller hvis du ikke har kjøpt toner.

Enkelte tidligere kjøpte toner er det kanskje ikke mulig å laste ned på nytt.

Flytte egne ringetoner fra iTunes til iOS-enheten

Hvis du har en egen ringetone eller tone i iTunes på Mac eller PC som du vil flytte til iOS-enheten din, kan du manuelt legge den til enheten med iTunes.

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Finn ringetonen eller tonen som du vil legge til enheten, på datamaskinen. Hvis ringetonen eller tonen tidligere har vært i iTunes-biblioteket, kan du finne den i Toner- eller Ringetoner-mappen i iTunes-mediemappen. Hvis du har laget en ringetone i GarageBand på Mac og delt den til iTunes, kan den være i en importmappe.
  4. Velg tonen du vil legge til på enheten og kopier den. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)
  5. Gå tilbake til iTunes, og gå til Bibliotek-fanen til Musikk.
  6. Klikk på enheten din i sidepanelet til venstre, og klikk deretter på Toner.
  7. Lim inn tonen. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)

Du kan også dra og slippe tonefilen til navnet på iOS-enheten i sidepanelet til venstre i iTunes.

Bruk iTunes til å slette egne toner som du har lagt til iOS-enheten manuelt

Hvis du manuelt har lagt til egne toner på iOS-enheten din, kan du slette dem fra enheten med iTunes.

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Klikk på Toner under enhetens navn fra sidepanelet til venstre i iTunes.
  4. Kontroll-klikk eller høyreklikk på tonen du vil slette, og klikk deretter på slett tone.

Hvis du ikke ser et valg om å slette tone, må du kanskje slå av «Manuell håndtering av musikk og videoer»:

1. Klikk på enhetssymbolet  øverst til venstre i iTunes.
  2. Bla til Valg-delen, og fjern avmerkingen i boksen ved siden av «Manuell håndtering av musikk og videoer». Klikk deretter på ferdig.

Du kan se en melding om at enheten er synkronisert med et annet bibliotek. Dette betyr at du tidligere har brukt en annen datamaskin til å synkronisere enheten og at iTunes ikke kan synkronisere uten først å slette og erstatte alt iTunes-innhold på enheten.