Bruk toner og ringetoner på iPhone, iPad eller iPod touch

Tilpass ringetone, SMS-tone, varslingslyd for ny e-post og mer.

Det er flere lyder tilgjengelig på iPhone, iPad eller iPod touch, men du kan også kjøpe ringetoner og andre toner fra iTunes Store. For å kjøpe ringetoner og andre toner åpner du iTunes Store-appen, trykker på  Mer, og deretter trykker du på Toner.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

En iPhone X med innstillingene for Lyd og følbar respons oppe.

Endre ringetone

1. Gå til Innstillinger > Lyd og følbar respons på iOS-enheten din.
  2. I Lyder og vibreringsmønstre-delen trykker du på lyden du vil endre. Du kan endre ringetone, SMS-tone, lyd for ny e-post, kalendervarsler og mer.
  3. Trykk på navnet til en ringetone eller varsellyd for å høre den og angi den som den nye lyden.

Du kan også angi en ringetone eller SMS-tone for en bestemt kontakt: Finn den bestemte kontakten i Kontakter-appen, og trykk deretter på Rediger øverst til høyre. Trykk på Ringetone eller SMS-tone, og velg deretter en ny lyd.

Last ned tidligere kjøpte toner på nytt

Med iOS 11 eller nyere kan du laste ned toner som du har kjøpt med Apple-ID-en din, på nytt.

Gå til Innstillinger > Lyd og følbar respons, og trykk deretter på en lyd. Øverst på siden trykker du på Last ned alle kjøpte toner for å se etter tidligere kjøpte toner som ikke er lastet ned til enheten din. Det er ikke sikkert du ser dette alternativet hvis du allerede har lastet ned tidligere kjøpte toner eller hvis du ikke har kjøpt toner.

Enkelte tidligere kjøpte toner er det kanskje ikke mulig å laste ned på nytt.

Flytte egne ringetoner fra iTunes til iOS-enheten

Hvis du har en egen ringetone eller tone i iTunes på Mac eller PC som du vil flytte til iOS-enheten din, kan du manuelt legge den til enheten med iTunes.

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Finn ringetonen eller tonen som du vil legge til enheten, på datamaskinen. Hvis ringetonen eller tonen tidligere har vært i iTunes-biblioteket, kan du finne den i Toner- eller Ringetoner-mappen i iTunes-mediemappen. Hvis du har laget en ringetone i GarageBand på Mac og delt den til iTunes, kan den være i en importmappe.
  4. Velg tonen du vil legge til på enheten og kopier den. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)
  5. Gå tilbake til iTunes, og gå til Bibliotek-fanen til Musikk.
  6. Klikk på enheten din i sidepanelet til venstre, og klikk deretter på Toner.
  7. Lim inn tonen. (Du kan bruke en tastatursnarvei.)
    Et iTunes-vindu med Toner-delen på Johns iPhone.

Du kan også dra og slippe tonefilen til navnet på iOS-enheten i sidepanelet til venstre i iTunes.

Bruk iTunes til å slette egne toner som du har lagt til iOS-enheten manuelt

Hvis du manuelt har lagt til egne toner på iOS-enheten din, kan du slette dem fra enheten med iTunes.

1. Koble enheten til datamaskinen.
  2. Åpne iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen.
  3. Klikk på enheten din i sidepanelet til venstre, og klikk deretter på Toner.
  4. Kontroll-klikk eller høyreklikk på tonen du vil slette, og klikk deretter på slett tone.Et iTunes-vindu med Toner-delen på Johns iPhone. «Have It All» er valgt, og en meny med «Slett fra bibliotek» markert er i bakgrunnen.

Hvis du ikke ser et valg om å slette tone, må du kanskje slå av «Manuell håndtering av musikk og videoer»:

1. Øverst til venstre i iTunes klikker du på enhetssymbolet.
  2. Bla til Valg-delen, og fjern avmerkingen i boksen ved siden av «Manuell håndtering av musikk og videoer». Klikk deretter på ferdig.

Du kan se en melding om at enheten er synkronisert med et annet bibliotek. Dette betyr at du tidligere har brukt en annen datamaskin til å synkronisere enheten og at iTunes ikke kan synkronisere uten først å slette og erstatte alt iTunes-innhold på enheten.