Finn filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos i Apple TV-appen

Finn ut hvilke videoformater av høy kvalitet du kan spille på enheten din når du leier eller kjøper filmer i Apple TV-appen.

Videoformater som er tilgjengelige i Apple TV-appen

Symboler som vises på produktsiden for en film indikerer den høyeste kvaliteten som tilbys i Apple TV-appen. Når du kjøper eller leier en film i Apple TV-appen, spilles filmen automatisk av i den beste tilgjengelige kvaliteten for enheten du bruker.

4K-merke

4K-video spilles av i høyere oppløsning. HD-videoer støtter en oppløsning på 1920 x 1080, men oppløsningen på 4K-videoer er 3840 x 2160, noe som medfører skarpere og mer detaljert grafikk.

HDR-merke Dolby Vision-merke

HDR-videoer har et bredere spekter av farger og lystetthet.

På Apple TV 4K spilles innhold automatisk av i det HDR-formatet som er kompatibelt med TV-en din.

Dolby Atmos-merke

Når du bruker Dolby Atmos sammen med et kompatibelt lydanlegg, hører du tredimensjonal lyd. Les mer om å bruke Dolby Atmos med hjemmekinoanlegg og Apple TV 4K.

Her er det du trenger for å se på film i høyest mulig kvalitet

• Videoinnhold med en versjon i høy kvalitet som du har kjøpt eller leid.
  • En enhet som er i stand til å spille av videoinnhold med høy kvalitet:
    • Se Mac-modeller som støtter HDR-video.
    • Sjekk de tekniske spesifikasjonene for iPhone, iPad eller Apple TV, eller smart-TV-en eller strømmeenheten din, for å se om den støtter avspilling av 4K-, HDR- eller Dolby Vision-videoer.
    • tv.apple.com, trenger du en kompatibel enhet og skjerm som kan spille av strømmen med høyest kvalitet som er tilgjengelig:
      • I Safari på en Mac med den nyeste versjonen av macOS, kan kompatibelt innhold spilles av i opptil 4K HDR.
      • I den nyeste versjonen av Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge på en Mac, Windows-PC eller Android, kan kompatibelt innhold spilles av i opptil 1080p (HD).
  • De nyeste versjonene av iOS eller iPadOSmacOS eller tvOS.
  • En internettforbindelse som er rask nok til å se på innhold i høy kvalitet.

Hvis du kjøper eller leier en film fra Apple TV-appen, kan du strømme den på enheten du kjøpte den på, og på alle de andre enhetene dine, så lenge du er logget på alle enhetene med samme Apple-ID. Finn ut hva du gjør hvis du ikke får til å strømme filmer eller TV-programmer. På iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV spilles videoer automatisk av i den beste kvaliteten som er tilgjengelig for enheten og internettforbindelsen din.

Hvis du kjøper eller leier en video i standard oppløsning (SD), kan du ikke spille av versjoner i høyere kvalitet.

Hvis du får en melding om at enheten kanskje ikke kan spille av videoer i 1080p (HD) eller 4K

Når du kjøper eller leier en film eller et TV-program fra Apple TV-appen, kan enheten varsle deg om at den ikke kan spille av videoinnhold i 1080p (HD) eller 4K. I stedet spiller enheten automatisk av videoversjonen i den høyeste kvaliteten den klarer. De andre Apple-enhetene dine spiller av versjonen med høyest kvalitet hvis de er kompatible.

Sjekk kvaliteten på de tidligere kjøpene dine

Hvis du tidligere har kjøpt en HD-film fra Apple TV-appen, kan det hende at du har tilgang til 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-forbedringene på en kompatibel enhet. Hvis kjøpet ikke er tilgjengelig i en versjon med høy kvalitet nå, kan dette bli lagt til senere.

Hvis du vil sjekke videokvaliteten, kan du trykke eller klikke på en film i biblioteket. Se etter 4K-symboletHDR-symboletDolby Vision-symbolet eller Dolby Atmos-merket øverst på siden.

Sjekk internettilkoblingen

For å strømme video i høy kvalitet må du ha en rask internettforbindelse. Apple anbefaler en minimumshastighet på 25 Mbps for strømming av 4K. Hvis internettforbindelsen ikke er rask nok, bytter Apple-enheten automatisk til en versjon med lavere videokvalitet.

Du kan laste ned en kopi av en HD-film til iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC, men du kan ikke laste ned en 4K-versjon. Du kan kanskje laste ned Dolby Vision- og HDR-versjoner til iOS-, iPadOS- og macOS-enhetene dine.