Finn og se filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos

Du kan kjøpe eller leie filmer fra iTunes Store i HD- og 4K-oppløsning. Disse videoene kan også ha utvidet dynamisk område (HDR) i HDR10, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Når du kjøper eller leier en film fra iTunes Store, spilles den automatisk av i formatet med den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig for enheten du bruker.

Kompatible enheter kan spille videoer med høyere kvalitet, som 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-versjoner, fra iTunes Store1 og noen tredjepartsapper2.

Format Beskrivelse
4K
4K-merke
Video spilles av i høyere oppløsning. HD-videoer støtter en oppløsning på 1920 x 1080, mens oppløsningen for 4K-videoer er 3840 x 2160 – noe som sørger for et mer detaljert og skarpere bilde. Videoer i 4K tar seg fantastisk ut på kompatible TV-er.
HDR
HDR-merke
HDR-videoer har et bredere spekter av farger og lystetthet. Videoer med HDR ser bra ut på skjermer i alle størrelser.

iTunes Store støtter filmer med både HDR10 og Dolby Vision. Hvis du ser HDR-symbolet, kan denne iTunes Store-filmen spilles av i HDR10. Dolby Vision-symbolet vises når filmer er tilgjengelig i Dolby Vision.

På Apple TV 4K spilles innhold av automatisk i HDR-formatet som støttes av TV-en din.
Dolby Vision
Dolby Vision-merke
Dolby Atmos
Dolby Atmos-merke
Videoer med Dolby Atmos spiller lyd som kan bade deg i tredimensjonal surroundlyd når den kombineres med et Dolby Atmos-kompatibelt lydanlegg. Apple TV 4K vil spille lyd gjennom høyttalerne i lydanlegget ditt, som automatisk avgjør hva som er den beste kombinasjonen av høyttalere å bruke. Les mer om å bruke Dolby Atmos med hjemmekinoanlegg og Apple TV 4K.

I iTunes Store er 4K-merket , HDR-merket , Dolby Vision-merket , eller Dolby Atmos-merket det høyeste tilgjengelige formatet som tilbys i iTunes Store. Formatet med høyest kvalitet som støttes av hver enhet, velges automatisk. Finn ut mer om enhetskompatibilitet.

1. Hvis du kjøper eller leier en video med standardoppløsning (SD), vil den ikke ha noen versjoner av høyere kvalitet som du kan strømme.

2. Kontakt apputvikleren hvis du har spørsmål om videokvaliteten de tilbyr.

Dette trenger du for å se på film i høyest mulig kvalitet

Hvis du kjøper eller leier en film fra iTunes Store, kan du strømme den på enheten du kjøpte den fra og på alle de andre enhetene dine, så lenge du er logget på med samme Apple-ID. Finn ut mer om strømming av filmer eller TV-serier fra iTunes Store. På iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV spilles videoer av automatisk i den beste kvaliteten som er tilgjengelig for enheten og Internett-forbindelsen din.

Finn videoer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos i iTunes Store

Hvis du vil se om en film kan spilles av i 4K på en kompatibel enhet, kan du se etter 4K-symbolet på produktsiden. Alle videoer som kan kjøpes eller leies i iTunes Store, er som standard tilgjengelig for avspilling i HD3.

Filmer i iTunes Store kan også være tilgjengelige i HDR10 HDR-symbolet , Dolby Vision Dolby Vision-symbolet eller Dolby Atmos Dolby Atmos-merket. Innhold spiller automatisk i det HDR- og lydformatet som er kompatibelt med enheten.

3. Les om hvordan du bytter mellom 4K/HD og SD i iTunes Store.

Sjekk kvaliteten på kjøpene dine

Hvis du tidligere har kjøpt en HD-film fra iTunes Store, kan det hende at du har tilgang til 4K-utgaven, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos-forbedringer på en kompatibel enhet. Hvis iTunes Store-kjøpet ikke er tilgjengelig i en versjon med høy kvalitet nå, kan dette bli lagt til senere.

Hvis du vil sjekke videokvaliteten, kan du trykke eller klikke på en film i biblioteket. Se øverst på siden etter 4K-symbolet , HDR-symbolet , Dolby Vision-symbolet eller Dolby Atmos-merket.

Finn ut hvilken videokvalitet du kan spille av på enheten din

HD-videoer har bedre bildekvalitet enn SD-videoer. Enkelte videoer har innhold av enda høyere kvalitet, med et 4K-alternativ for 4K-kompatible enheter.

Finn enheten din i tabellen nedenfor, for å se om den kan spille av innhold i 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Enhet

Medier

iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPad Pro (10,5 tommer)
12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon)
iPad Pro (11-tommers)
iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon)

Kan spille av innhold i HDR og Dolby Vision.

iPad Pro (11 tommer) og 12,9 tommers iPad Pro (3. generasjon) kan spille av innhold i 4K, HDR
og Dolby Vision med en kompatibel, tilkoblet skjerm eller TV.

Apple TV 4K

Kan spille av innhold i 4K, HDS og Dolby Vision med en kompatibel, tilkoblet TV.4
Finn ut mer om å spille av innhold i 4K, HDR eller Dolby Vision på Apple TV.

Kan spille av innhold i Dolby Atmos med et kompatibelt, tilkoblet lydsystem.
Les mer om surroundlydinnstillinger på Apple TV 4K.

Sjekk de tekniske spesifikasjonene for Apple-produktet ditt for å se om enheten kan spille av 4K-, HDR- eller Dolby Vision-videoer.

4. Hvis 4K-innholdet ditt ikke spilles av automatisk, går du til Innstillinger > Apper > «iTunes-filmer og TV-programmer» og kontroller at Hurtigstart er påslått, for å spille av innhold i 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Hvis du ser en melding om at enheten kanskje ikke kan spille av videoer i 1080p (HD) eller 4K

Når du kjøper eller leier en film eller et TV-program fra iTunes Store, kan enheten varsle deg om at den ikke kan spille av videoinnhold i 1080p (HD) eller 4K. Enheten spiller i stedet automatisk av videoversjonen i den høyeste kvaliteten som den er i stand til. De andre Apple-enhetene dine spiller av versjonen med høyst kvalitet hvis de er kompatible.

Finn ut mer om hvordan du kan laste ned kjøpt innhold på nytt.

Sjekk Internett-forbindelsen

Jo høyere kvaliteten på videoen er, jo raskere Internett-forbindelse trenger du for å strømme den. (Apple krever en minimumshastighet på 25 Mbps for strømming av 4K.) Apple-enheter bytter automatisk til en versjon med lavere videokvalitet hvis Internett-forbindelsen ikke er rask nok.

Du kan laste ned en lokal kopi av en HD-film til iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC, og du kan kanskje laste ned HDR- og Dolby Vision-versjoner på iOS-enhetene dine, men du kan ikke laste ned 4K-versjoner.