Bruk en annen Apple-ID for å dele kjøp med Familiedeling

Ønsker du å bruke en annen Apple-ID enn den du bekreftet da du konfigurerte Familiedeling? Ikke noe problem. Bare følg denne framgangsmåten.

Med deling av kjøp bekrefter du Apple-ID-en du bruker til å dele kjøp i iTunes, Apple Books og App Store med familien. Deretter har familiemedlemmene tilgang til alle kjøpene som er knyttet til den bekreftede kontoen. Hvis du vil bruke en annen Apple-ID enn den du valgte da du registrerte deg, er det enkelt å endre i innstillingene for Familiedeling på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. I iOS 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt i listen over familiemedlemmer.
  3. Trykk på Apple-ID-en din.
    iPhone som viser familiekjøp og musikk
  4. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.
  5. Trykk på Bekreft konto.

På Mac

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie, og klikk deretter på navnet ditt under listen over familiemedlemmer.
  3. Klikk på Endre konto under Familiekjøp.
  4. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.
  5. Trykk på Neste, og følg instruksjonene på skjermen.

Liste over familiemedlemmer i iCloud på en Mac

Når du endrer Apple-ID, begynner du å dele fra den nye kontoen i stedet for den forrige. Familiemedlemmene dine har ikke tilgang til og kan ikke laste ned kjøp fra den forrige kontoen. De kan heller ikke bruke tidligere nedlastet musikk, filmer, TV-programmer, bøker, apper eller kjøp i apper som er DRM-beskyttet, fra den kontoen. Og hvis du kjøpte et familieabonnement på Apple Music fra den forrige kontoen, vil familien ikke lenger ha tilgang til dette abonnementet.

Du kan endre Apple-ID-en du bruker for å dele med Familiedeling-gruppen din, én gang i løpet av en 90-dagers periode.