Bruk en annen Apple-ID for å dele kjøp med Familiedeling

Ønsker du å bruke en annen Apple-ID enn den du bekreftet da du konfigurerte Familiedeling? Ikke noe problem. Bare følg denne fremgangsmåten.

Med deling av kjøp bekrefter du Apple-ID-en du bruker for å dele kjøp i iTunes, iBooks og App Store med familien din. Deretter har familiemedlemmene tilgang til alle kjøpene som er knyttet til den bekreftede kontoen. Hvis du vil bruke en annen Apple-ID enn den du valgte da du registrerte deg, er det enkelt å endre i innstillingene for Familiedeling på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. I iOS 10.2 eller eldre trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt i listen over familiemedlemmer.
  3. Trykk på Apple-ID-en din.
  4. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.
  5. Trykk på Bekreft konto.

På Mac

1. Velg Apple ()-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie, og klikk deretter på navnet ditt under listen over familiemedlemmer.
  3. Klikk på Endre konto under Familiekjøp.
  4. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.
  5. Trykk på Neste, og følg instruksjonene på skjermen.

Når du endrer Apple-ID, begynner du å dele fra den nye kontoen i stedet for den forrige. Familiemedlemmene dine har ikke tilgang til og kan ikke laste ned kjøp fra den forrige kontoen. De kan heller ikke bruke tidligere nedlastet musikk, filmer, TV-programmer, bøker, apper eller kjøp i apper som er DRM-beskyttet, fra den kontoen. Hvis du har kjøpt et Apple Music-familiemedlemskap med den forrige kontoen, har ikke familien lenger tilgang til det abonnementet.

Du kan endre Apple-ID-en du bruker for å dele med Familiedeling-gruppen din, én gang i løpet av en 90-dagers periode.