Bruk en annen Apple-ID til å dele kjøpene dine med Familiedeling

Hvis du har mer enn én Apple-ID og vil bruke en annen Apple-ID for å dele kjøp med familiegruppen din, kan du endre kontoen som brukes for deling av kjøp.

Endre Apple-ID-en som du bruker til deling av kjøp, på iPhone, iPad eller iPod touch

Når du endrer Apple-ID-en du bruker til å dele kjøp med Familiedeling-gruppen, må du vente i 90 dager før du kan endre den på nytt.

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller nyere

1. Trykk på Innstillinger og deretter på Familiedeling.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på Apple-ID.

Your Apple ID is listed below your name.
  4. Trykk på Del ved hjelp av sekundær Apple‑ID i notatet under Apple-ID-en.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  5. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.

6. Trykk på Bruk denne Apple-ID-en.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidligere versjoner

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] og deretter på Familiedeling.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på Konto.

4. Slett Apple-ID-en som er oppført, og tast deretter inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.

5. Trykk på Bruk denne kontoen.

Endre Apple-ID-en som du bruker til kjøp, på en Mac

Når du endrer Apple-ID-en du bruker til å dele kjøp med Familiedeling-gruppen din, må du vente i 90 dager før du kan endre den på nytt.

I macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Familie.

3. Klikk på navnet ditt.

Share using secondary Apple ID is in blue text.
  4. Klikk på Del ved hjelp av sekundær Apple‑ID i notatet under Apple-ID-en.

5. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.

6. Trykk på Neste, og følg instruksjonene på skjermen.

I macOS Monterey eller tidligere

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Familiedeling og deretter på Detaljer ved siden av navnet ditt under listen over familiemedlemmer.

3. Klikk på Rediger.

4. Klikk på Endre.

5. Skriv inn Apple-ID-en og passordet du vil bruke.

6. Trykk på Neste, og følg instruksjonene på skjermen.

Hva skjer når du endrer Apple-ID-en som du bruker til å dele kjøp og abonnementer med andre?

Når du endrer Apple-ID-en du bruker til Familiedeling, får medlemmene i familiegruppen tilgang til og kan laste ned kjøpene for den nye kontoen. De får imidlertid ikke lenger tilgang til kjøp eller abonnementer fra den forrige kontoen din. Dette inkluderer DRM-beskyttet musikk, filmer, TV-programmer, bøker, apper eller kjøp i apper som de lastet ned fra den forrige kontoen, og eventuelle medieabonnementer knyttet til kontoen.