Om treningsformer

Finn ut mer om treningsøktene du kan bruke for å spore treningen din med Trening-appen på Apple Watch.

Gange

Velg Gange innendørs når du går på tredemølle eller når du går innendørs, for eksempel på innendørsbaner eller kjøpesentre. For å forbedre nøyaktigheten for tempo og distanse for Gange innendørs må du bruke Trening-appen i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken din. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Gange utendørs for aktiviteter som å gå på bane eller i parken. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å spore bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å spore disse målingene og vise et kart over gåturen din i treningssammendraget på iPhone. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du vil la iPhone ligge igjen hjemme med Apple Watch Series 1 eller eldre, kan du fremdeles spore tempo og distanse for treningsøkten. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken din.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har et innebygd altimeter for å spore denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å spore stigningen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Løping

Velg Løping innendørs når du løper på tredemølle eller løper innendørs. For å forbedre nøyaktigheten for tempo og distanse for Løping innendørs må du bruke Trening-appen i minst 20 minutter med løping utendørs for å kalibrere klokken din. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Løping utendørs for aktiviteter som løping på bane, sti eller vei. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å spore bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å spore disse målingene og vise et kart over løpeturen din utendørs i treningssammendraget på iPhone. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du vil la iPhone ligge igjen hjemme med Apple Watch Series 1 eller eldre, kan du fremdeles spore tempo og distanse for treningsøkten. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken din.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har et innbygd altimeter for å spore denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å spore stigningen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Sykling

Velg Sykling innendørs for aktiviteter som å ta en spinningtime eller sykle på ergometersykkel. Velg Sykling utendørs når du sykler på en sykkel ute.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å spore bestemte målinger:

• Fart og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å spore disse målingene og vise et kart over sykkelturen din utendørs i treningssammendraget på iPhone. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å spore fart og distanse.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har et innbygd altimeter for å spore denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å spore stigningen.

Ellipsemaskin

Velg Ellipsemaskin hvis du bruker en ellipsemaskin eller gjør noe lignende.

Roing

Velg Romaskin hvis du bruker en romaskin eller gjør noe lignende.

Trappemaskin

Velg Trappemaskin hvis du bruker en trappemaskin.

Intervalltrening (HIIT)

Velg HIIT hvis du veksler mellom intens trening og kortere perioder hvor du hviler eller henter deg inn. Du kan for eksempel hoppe i tau i 45 sekunder, hvile i 30 sekunder, og repetere dette.

Noen av de uvanlige bevegelsene under HIIT-treningsøkter kan forhindre pulsmålingen. Hvis pulsmåling ikke er tilgjengelig, måles kalorier fortsatt med det innebygde akselerometeret. Hvis du ikke får stabil pulsmåling under HIIT-trening, kan du koble Apple Watch til en Bluetooth-bryststropp.

Fjelltur

Velg Fjelltur for å spore tempo, distanse, høydeforskjell og forbrente kalorier. Du kan se hvor høyt du har klatret, i sanntid, i løpet av treningsøkten, og total høydeforskjell på slutten av treningsøkten.

Apple Watch Series 3 eller nyere har et innebygd altimeter for å beregne og vise stigningen din, slik at du slipper å ta med deg iPhone når du trener. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å spore stigningen.

Yoga

Velg Yoga for å spore alle slags yogaøkter, alt fra restitusjon til Vinyasa flow.

Svømming

Med Apple Watch Series 2 eller nyere kan du velge Svømming i basseng eller Svømming i åpent vann. Når treningsøkten starter, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk.

Slik avslutter du treningsøkten og låser opp skjermen:

1. Trykk på Digital Crown og sideknappen samtidig for å sette treningsøkten på pause.
  2. Tørk skjermen. Hvis skjermen er våt, kan vannet forårsake utilsiktede trykk.
  3. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen og fjerne vann fra Apple Watch. Klokken lager en lyd, og du kjenner kanskje vann på håndleddet.
  4. Sveip til høyre, og trykk på Avslutt.

Slik måler Apple Watch hver treningsøkt:

• I basseng: Når du starter en treningsøkt, bør du sørge for å angi riktig lengde på bassenget slik at det blir enklere for Apple Watch å måle runder og distanse. GPS brukes ikke når du svømmer i basseng, og vannet kan hindre pulsmålingen, men kalorier, runder og distanse blir fortsatt målt med det innebygde akselerometeret.
  • I åpent vann: GPS måler kun distansen hvis du bruker crawle-svømmetak. Vann kan forhindre pulsmålingen, men kalorier måles fortsatt med det innebygde akselerometeret.

Mobildekningen på Apple Watch-modeller med mobilnett kan påvirkes under treningsøktene Svømming i basseng og Svømming i åpent vann.

Rullestol

Hvis du bruker manuell rullestol, kan du velge mellom Rullestol utendørs i gåtempo og Rullestol utendørs i løpetempo. Du bør velge alternativet som passer best for aktiviteten du gjennomfører, men du trenger ikke å opprettholde et jevnt tempo, og du kan veksle mellom ulike hastigheter i hvert av alternativene. Hvis du velger én for treningsøkter i eller rundt gangfart og en annen for treningsøkter i eller rundt løpefart, blir det enklere å holde orden på treningsøktene dine i Aktivitet-appen.

Slik måler Apple Watch aktiviteten din:

• Apple Watch Series 2 eller nyere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Denne klokken har også innebygd GPS, så du trenger ikke ta med en iPhone i tillegg.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Ta med deg en iPhone i tillegg for å se hastighet og distanse.
  • Begge typene rullestoltrening måler tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. For å måle tid, kalorier og puls for treningsøkter som håndsykling og rullestolbasketball, velger du Annet.
  • Begge typene rullestoltrening måler skyving i Aktivitet-appen.

Hvis du ikke ser disse treningsalternativene, kan det hende du må oppdatere informasjonen din:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Helse.
  3. Trykk på Rediger, og deretter trykker du på Rullestol og velger Ja.
  4. Trykk på Ferdig.

Annet

Velg Annet når du ikke finner en type trening som passer. Når du bruker Annet, får du alltid kreditert kalorier eller kilojoule som tilsvarer en rask spasertur hvis sensormålingene er utilgjengelige.

På slutten av en Annet-treningsøkt kan du velge et navn for treningsøkten i en liste over alternativer. Dette kan bidra til å kategorisere ulike typer aktivitet, for eksempel dansing, styrketrening eller crosstraining.

1. Start en treningsøkt, og velg Annet.
  2. Når du er ferdig, sveiper du til høyre og trykker på Avslutt.
  3. Trykk på Navngi økt.
  4. Trykk på treningstype og deretter på Lagre.