Om treningsformer

Trening-appen på Apple Watch har mange ulike treningsformer du kan bruke til å registrere treningen din.

Gange

Velg Gange innendørs hvis du skal gå på tredemølle. Velg Gange utendørs for aktiviteter som å gå på en bane eller i parken.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg en iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller nyere: Bruk Trening-appen i til sammen minst 20 minutter med gange utendørs for å forbedre presisjonen.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere: Ta med deg iPhone og bruk Trening-appen i til sammen minst 20 minutter med gange utendørs for å forbedre presisjonen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Løping

Velg Løping innendørs hvis du skal løpe på tredemølle. Velg Løping utendørs for aktiviteter som løping på en bane eller sti.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg en iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller nyere: Bruk Trening-appen i til sammen minst 20 minutter med løping utendørs for å forbedre presisjonen.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere: Ta med deg iPhone og bruk Trening-appen i til sammen minst 20 minutter med løping utendørs for å forbedre presisjonen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Sykleøkter

Velg Sykling innendørs for aktiviteter som å ta en spinningtime eller sykle på ergometersykkel. Velg Sykling utendørs når du sykler på en sykkel ute.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg en iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller nyere: Klokken har innebygget GPS for å beregne og vise hastighet og distanse, så du trenger ikke å ta med iPhone når du trener.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere: Ta med deg iPhone for å se hastighet og distanse.

Ellipsemaskin

Velg Ellipsemaskin hvis du bruker en ellipsemaskin eller gjør noe lignende.

Roing

Velg Romaskin hvis du bruker en romaskin eller gjør noe lignende.

Trappemaskin

Velg Trappemaskin hvis du bruker en trappemaskin.

Intervalltrening (HIIT)

Velg HIIT hvis du veksler mellom intens trening og kortere perioder hvor du hviler eller henter deg inn. Du kan for eksempel hoppe i tau i 45 sekunder, hvile i 30 sekunder, og repetere dette.

Noen av de uvanlige bevegelsene under HIIT-treningsøkter kan forhindre pulsmålingen. Hvis pulsmåling ikke er tilgjengelig, måles kalorier fortsatt med det innebygde akselerometeret. Hvis du ikke får stabil pulsmåling under HIIT-trening, kan du koble Apple Watch til en Bluetooth-bryststropp.

Svømmeøkter

Med Apple Watch Series 2 eller nyere1 kan du velge Svømming i basseng eller Svømming i åpent vann. Når treningsøkten starter, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk.

Slik avslutter du treningsøkten og låser opp skjermen:

1. Trykk på Digital Crown og sideknappen samtidig for å sette treningsøkten på pause.
  2. Tørk skjermen. Hvis skjermen er våt, kan vannet forårsake utilsiktede trykk.
  3. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen og fjerne vann fra Apple Watch. Klokken lager en lyd, og du kjenner kanskje vann på håndleddet.
  4. Sveip til høyre, og trykk på Avslutt.

Slik måler Apple Watch hver treningsøkt:

• I basseng: Når du starter en treningsøkt, bør du sørge for å angi riktig lengde på bassenget slik at det blir enklere for Apple Watch å måle runder og distanse. GPS brukes ikke når du svømmer i basseng, og vannet kan hindre pulsmålingen, men kalorier, runder og distanse blir fortsatt målt med det innebygde akselerometeret.
  • I åpent vann: GPS måler kun distansen hvis du bruker crawle-svømmetak. Vann kan forhindre pulsmålingen, men kalorier måles fortsatt med det innebygde akselerometeret.

Mobildekningen på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan påvirkes under treningsøktene Svømming i basseng og Svømming i åpent vann.

Rullestoløkter

Hvis du bruker manuell rullestol, kan du velge mellom Rullestol utendørs i gåtempo og Rullestol utendørs i løpetempo. Du bør velge alternativet som passer best for aktiviteten du gjennomfører, men du trenger ikke å opprettholde et jevnt tempo, og du kan veksle mellom ulike hastigheter i hvert av alternativene. Hvis du velger én for treningsøkter i eller rundt gangfart og en annen for treningsøkter i eller rundt løpefart, blir det enklere å holde orden på treningsøktene dine i Aktivitet-appen.

Slik måler Apple Watch aktiviteten din:

• Apple Watch Series 2 eller nyere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Denne klokken har også innebygd GPS, så du trenger ikke ta med en iPhone i tillegg.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Ta med deg en iPhone i tillegg for å se hastighet og distanse.
  • Begge typene rullestoltrening måler tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. For å måle tid, kalorier og puls for treningsøkter som håndsykling og rullestolbasketball, velger du Annet.
  • Begge typene rullestoltrening måler skyving i Aktivitet-appen.

Hvis du ikke ser disse treningsalternativene, kan det hende du må oppdatere informasjonen din:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Helse.
  3. Trykk på Rediger, og deretter trykker du på Rullestol og velger Ja.
  4. Trykk på Ferdig.

Annet

Velg Annet når du ikke finner en type trening som passer. Når du bruker Annet, får du alltid kreditert kalorier eller kilojoule som tilsvarer en rask spasertur hvis sensormålingene er utilgjengelige.

Når du avslutter en treningsøkt i kategorien Annet, får du mulighet til å gi treningsøkten et navn. Dette kan gjøre det enklere å kategorisere ulike typer aktivitet, som for eksempel dansing.