Typer trening på Apple Watch

Finn ut mer om treningstypene du kan bruke når du registrerer treningen din med treningsappen på Apple Watch.

Gange

Velg Gange innendørs når du går på tredemølle eller går innendørs, for eksempel på innendørsbaner eller kjøpesentre. For å forbedre nøyaktigheten for tempo og distanse for Gange innendørs må du bruke treningsappen i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Gange utendørs for aktiviteter som å gå på bane eller i parken. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over gåturen din i treningssammendraget på iPhone. Når du har med deg iPhone, bruker klokken GPS fra telefonen for å spare strøm. For å få en mest mulig nøyaktig GPS holder du iPhone i hånden eller bærer den i et armbånd eller hoftebelte. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du vil la iPhone ligge igjen hjemme med Apple Watch Series 1 eller eldre, kan du fremdeles registrere tempo og distanse for treningsøkten. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Løping

Velg Løping innendørs når du løper på tredemølle eller løper innendørs. For å forbedre nøyaktigheten til tempo og distanse for Løping innendørs, må du først bruke treningsappen mens du løper innendørs i minst 20 minutter for å kalibrere klokken. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Løping utendørs for aktiviteter som løping på bane, sti eller vei. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over løpeturen din utendørs i treningssammendraget på iPhone. Når du har med deg iPhone, bruker klokken GPS fra telefonen for å spare strøm. For å få en mest mulig nøyaktig GPS holder du iPhone i hånden eller bærer den i et armbånd eller hoftebelte. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du vil la iPhone ligge igjen hjemme med Apple Watch Series 1 eller eldre, kan du fremdeles registrere tempo og distanse for treningsøkten. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone og bruke treningsappen i minst 20 minutter med løping utendørs for å kalibrere klokken.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Med Apple Watch kan du velge hvordan du forbereder deg til et langt løp, som for eksempel et maraton. Se hvilke alternativer du har, nedenfor:

• Strømsparingsmodus deaktiverer skjermen som alltid er på, pulsmåleren og mobildata under gå- og løpeøkter. Når pulsmåleren er slått av, beregnes kaloriforbrenningen kanskje ikke like nøyaktig. På lengre treningsøkter kan du velge å bruke en Bluetooth-bryststropp i stedet for den innebygde pulsmåleren. Slik slår du på Strømsparingsmodus
  • Du kan synkronisere musikk og podkaster direkte til Apple Watch på forhånd, slik at du kan bruke innholdet selv om du er utenfor rekkevidden til iPhone. Finn ut hvordan du synkroniserer innhold til Apple Watch.
  • Ta med deg iPhonen. Hvis du tar med deg iPhonen, kan klokken bruke Bluetooth til batteriintensive funksjoner som tilkoblinger, strømming av musikk eller podkaster, tilgang til Siri med mer.
  • Hvis det lange løpet er senere på dagen, kan du spare strøm ved å slå av mobildata og skjermen som alltid er på, i timene før løpet. Slik slår du mobildata av og på og slik administrerer du Alltid på-innstillingene.
  • Finn ut mer om batteriytelse

Sykling

Velg Sykling innendørs for aktiviteter som å ta en spinningtime eller sykle på ergometersykkel. Velg Sykling utendørs når du sykler på en sykkel ute.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, kan du måtte ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Fart og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over sykkelturen din utendørs i treningssammendraget på iPhone. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere fart og distanse.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Ellipsemaskin

Velg Ellipsemaskin hvis du bruker en ellipsemaskin eller gjør noe lignende.

Roing

Velg Romaskin hvis du bruker en romaskin eller gjør noe lignende.

Trappemaskin

Velg Trappemaskin hvis du bruker en trappemaskin.

Intervalltrening (HIIT)

Velg HIIT hvis du veksler mellom intens trening og kortere perioder hvor du hviler eller henter deg inn. Du kan for eksempel hoppe i tau i 45 sekunder, hvile i 30 sekunder, og repetere dette.

Noen av de uvanlige bevegelsene under HIIT-treningsøkter kan forhindre pulsmålingen. Hvis pulsmåling ikke er tilgjengelig, måles kalorier fortsatt med det innebygde akselerometeret. Hvis du ikke får stabil pulsmåling under HIIT-trening, kan du koble Apple Watch til en Bluetooth-bryststropp.

Fjelltur

Velg Fjelltur for å registrere tempo, distanse, høydeforskjell og forbrente kalorier. Du kan se en oversikt i sanntid over hvor høyt du klatrer i løpet av treningsøkten, og total høydeforskjell på slutten av treningsøkten.

Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å beregne og vise stigningen din, slik at du slipper å ta med deg iPhone når du trener. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Yoga

Velg Yoga for å registrere alle slags yogaøkter, alt fra restitusjon til Vinyasa flow.

Svømming

Med Apple Watch Series 2 eller nyere kan du velge Svømming i basseng eller Svømming i åpent vann. Når treningsøkten starter, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk. Finn ut hvordan du svømmer med Apple Watch og ser treningshistorikken din, inkludert autosett og rundetider.

Slik måler Apple Watch hver treningsøkt:

• I basseng: Når du starter en treningsøkt, bør du sørge for å angi riktig lengde på bassenget slik at det blir enklere for Apple Watch å måle runder og distanse. GPS brukes ikke når du svømmer i basseng, og vannet kan hindre pulsmålingen, men kalorier, runder og distanse blir fortsatt målt med det innebygde akselerometeret.
  • I åpent vann: GPS måler kun distansen hvis du bruker crawle-svømmetak. Vann kan forhindre pulsmålingen, men kalorier måles fortsatt med det innebygde akselerometeret.

Mobildekningen på Apple Watch-modeller med mobilnett kan påvirkes under treningsøktene Svømming i basseng og Svømming i åpent vann.

Rullestol

Hvis du bruker manuell rullestol, kan du velge mellom Rullestol utendørs i gåtempo og Rullestol utendørs i løpetempo. Du bør velge alternativet som passer best for aktiviteten du gjennomfører, men du trenger ikke å opprettholde et jevnt tempo, og du kan veksle mellom ulike hastigheter i hvert av alternativene. Hvis du velger én for treningsøkter i eller rundt gangfart og en annen for treningsøkter i eller rundt løpefart, blir det enklere å holde orden på treningsøktene dine i Aktivitet-appen.

Slik måler Apple Watch aktiviteten din:

• Apple Watch Series 2 eller nyere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Denne klokken har også innebygd GPS, så du trenger ikke ta med en iPhone i tillegg.
  • Apple Watch Series 1 eller tidligere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Ta med deg en iPhone i tillegg for å se hastighet og distanse.
  • Begge typene rullestoltrening måler tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. For å måle tid, kalorier og puls for treningsøkter som håndsykling og rullestolbasketball, velger du Annet.
  • Begge typene rullestoltrening måler skyving i Aktivitet-appen.

Hvis du ikke ser disse treningsalternativene, kan det hende du må oppdatere informasjonen din:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Helse.
  3. Trykk på Rediger, og deretter trykker du på Rullestol og velger Ja.
  4. Trykk på Ferdig.

Annet

Velg Annet når du ikke finner en type trening som passer. Når du bruker Annet, får du alltid kreditert kalorier eller kilojoule som tilsvarer en rask spasertur hvis sensormålingene er utilgjengelige.

På slutten av en Annet-treningsøkt kan du velge et navn for treningsøkten i en liste over alternativer. Dette kan bidra til å kategorisere ulike typer aktivitet, for eksempel dansing, styrketrening eller krysstrening.

1. Start en treningsøkt, og velg Annet.
  2. Når du er ferdig, sveiper du til høyre og trykker på Avslutt.
  3. Trykk på Navngi økt.
  4. Trykk på treningstypen og deretter på Lagre.