Oppgrader fra Apples utrullingsprogrammer og voluminnkjøpsprogrammet

Oppgrader til Apple School Manager eller Apple Business Manager nå for å fortsette å administrere Apple-enheter og kjøpe apper og bøker.

Hvis du brukte Apples programmer for enhetsregistrering, herunder enhetsregistreringsprogrammet eller voluminnkjøpsprogrammet (VPP), kan du oppgradere organisasjonen til Apple Business Manager eller Apple School Manager. Med Apple Business Manager og Apple School Manager kan du kjøpe innhold, konfigurere automatisk enhetsregistrering i løsningen for MDM (administrasjon av mobilenheter) og opprette kontoer for elever, instruktører og ansatte.

Oppgrader til Apple School Manager

Hvis utdanningsorganisasjonen brukte enhetsregistreringsprogrammet eller VPP, kan du oppgradere til Apple School Manager.

For å oppgradere til Apple¬School¬Manager* logger du på school.apple.com ved bruk av agentkontoen din for Apples distribusjonsprogrammer og følger instruksjonene på skjermen.

Oppgrader til Apple Business Manager

Hvis bedriftsorganisasjonen brukte enhetsregistreringsprogrammet, kan du oppgradere til Apple Business Manager.

Hvis du vil oppgradere til Apple Business Manager*, logger du på business.apple.com med påloggingsinformasjonen for programansvarligkontoen din i Apples utrullingsprogrammer, og følger deretter instruksjonene.

Hvis organisasjonen bare brukte VPP, kan du registrere deg i Apple Business Manager Du må oppgi informasjon om virksomheten, inkludert D-U-N-S-nummeret, og en e-postadresse som ikke har blitt brukt som Apple-ID for noen Apple-tjenester eller nettsteder.

Etter at du har oppgradert

Etter at du har oppgradert inneholder Apple Business Manager eller Apple School Manager:

• kontoer

• påloggingsinformasjon for kontoer

• MDM-servere

• MDM-enheter

• servertokener

• enhetsordrer

• annet som er tilknyttet kontoen din

Inviter VPP-kjøpere

Organisasjonen din kan ha én eller flere separate VPP-kontoer. Når du har registrert deg for eller oppgradert til Apple Business Manager eller Apple School Manager, kan du invitere VPP-kjøpere til den nye kontoen. Finn ut hvordan du inviterer VPP-kjøpere til Apple School Manager og Apple Business Manager.

Kvalifiserende kontoer

Du kan invitere alle følgende kontoer til Apple School Manager eller Apple Business Manager:

• Program Facilitators: Disse kontoene ble opprettet før februar 2014.

• Agentkontoer: Disse kontoene ble brukt til registrering i VPP for utdanningsinstitusjoner eller VPP for bedrifter på nettstedet for Apples distribusjonsprogrammer i februar 2014 eller senere.

• Administratorkontoer: Disse kontoene ble opprettet på nettstedet for Apples distribusjonsprogrammer, men de brukes kun til VPP for utdanningsinstitusjoner eller VPP for bedrifter.

Du kan kun invitere kontoer som oppfyller alle følgende krav:

• Kjøperen er av samme registreringstype (utdanningsinstitusjon eller bedrift).

• Kjøper bruker samme D-U-N-S-nummer (kun bedrifter)

• Kjøperen er fra samme land eller region.

• Kjøperen har tilgang til VPP for utdanningsinstitusjoner eller VPP for bedrifter og er ikke allerede en administrert Apple-ID

• Kjøperen har aldri hatt tilgang til Enhetsregistreringsprogrammet.

Endringer i roller

Apple Business Manager og Apple School Manager introduserer endringer i rollene du tilordner brukerne dine.

I Apples utrullingsprogrammer var Agent det høyeste nivået for administrativ tilgang. I Apple Business Manager og Apple School Manager har denne rollen fått navnet Administrator. Organisasjonen din kan ha opptil fem administratorer.

Andre roller for Apple-utrulling blir invitert som Manager. Administrator eller personansvarlig kan legge til, fjerne eller endre roller etter oppgraderingen. Alle disse rollene, inkludert administratorer, er administrerte Apple-ID-er.

Administrerte Apple-ID-er for alle roller

Når tidligere agenter og administratorer logger på Apple Business Manager eller Apple School Manager for første gang, endres Apple-ID-ene deres til administrerte Apple-ID-er. Hvis kontoene deres ikke allerede er konfigurert med tofaktorautentisering, konfigureres dette nå.

Finn ut mer

* Hvis du vil oppgradere til Apple School Manager eller Apple Business Manager, må du ha en Mac med Safari versjon 14.1 eller nyere, Chrome versjon 87 eller nyere eller Microsoft Edge versjon 87 eller nyere, en iPad med iPadOS 14.1 eller nyere med Safari eller Chrome versjon 87 eller nyere, eller en PC med Chrome versjon 87 eller nyere eller Microsoft Edge versjon 87 eller nyere.