Få hjelp med abonnementer som ikke faktureres via Apple

Finn ut hvilke abonnementer som faktureres via iTunes Store eller App Store og hvordan du får hjelp med abonnementer som ikke faktureres via Apple.

Du kan bli fakturert for et gjentakende abonnement via Apple eller via et annet firma, noe som iblant kalles et «tredjepartsabonnement». Hvis det står iTunes eller Apple på kredittkortoversikten, debetkortoversikten eller kontoutskriften, kan du bruke en Apple-enhet til å se, endre eller avbryte abonnementer.

Du kan ha kjøpt abonnementer via et annet firma, som for eksempel:

• Innhold eller tjenester som er kjøpt via et nettsted (strømmetjenester for video og musikk, datingapper osv.).
  • Innhold eller tjenester som er kjøpt via en app på et annet firmas plattform (som for eksempel et Netflix-abonnement opprettet i Google Play Store).

Apple håndterer ikke endringer i fakturering og medlemskap for abonnementer du har kjøpt andre steder, uten å bruke Apple-ID-en din. Fremgangsmåten for å endre eller avbryte tredjepartsabonnementer avhenger av apputvikleren.

Hvis du vil gjøre endringer i eller avbryte tredjepartsabonnementer, kan det hende at du må logge deg på firmaets nettsted.

Finn ut hvordan du blir fakturert for abonnementet ditt

Hvis du ikke husker hvordan du startet et abonnement eller en gjentakende betaling du ser på regningen, undersøker du først om du kan administrere det abonnementet fra en Apple-enhet

En gjentakende betaling på regningen kan også være for din eller et familiemedlems iCloud-lagring i stedet for et abonnement. Finn ut hvordan du administrerer iCloud-lagringsplassen din.

Kontroller kontoutskriften, kredittkortoversikten eller debetkortoversikten din

Se etter den aktuelle gjentakende belastningen på kontoutskriften, kredittkortoversikten eller debetkortoversikten din. Det står ofte hvem som mottok betalingen eller er leverandør på disse utskriftene.

• Hvis det står iTunes Store, App Store, Apple eller noe lignende på utskriften, og du ikke har vært i stand til å se abonnementene dine ved å forsøke trinnene som er nevnt så langt, kontakter du Apple-kundestøtte.
  • Hvis det står noe annet på utskriften din, faktureres den gjentakende belastningen antagelig via et annet firma. Navnet på firmaet, som Netflix eller Pandora, står ofte på utskriftene.
  • Hvis det står noe annet på utskriften, og du ikke finner nettstedet eller kontaktinformasjonen til firmaet, prøver du å kontakte finansinstitusjonen for å finne ut om de vet mer om den gjentakende belastningen.

Hvis du fortsatt ikke finner abonnementet ditt

Hvis du ikke ser alternativet Abonnementer under Innstillinger, eller du ikke ser navnet på abonnementet ditt inne på Abonnementer-siden, kan det fortsatt bli fakturert via iTunes Store eller App Store.

Kontroller om andre Apple-ID-er kan være tilknyttet betalingsinformasjonen din. Hvis du er organisatoren for familiedeling, kontrollerer du om noen av familiemedlemmene har startet abonnementer. Betalingsinformasjonen din vil bli brukt til å fakturere slike abonnementer (og alle familiekjøp). Du kan administrere det abonnementet fra en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV som tilhører familiemedlemmet.

Få hjelp med tredjepartsabonnementer

Hvis du vil endre eller avbryte abonnementer som faktureres via et annet firma, kan det hende at du må logge deg på nettstedet til dette firmaet. Det kan også hende at du må kontakte innholdsleverandøren direkte.

Den spesifikke fremgangsmåten for å kontakte hvert enkelt firma varierer, men du kan bruke disse generelle retningslinjene for å få hjelp:

• For å finne nettstedet eller kontaktinformasjonen til et firma kan du prøve å søke på Internett.
  • Hvis du finner den tilhørende appen til firmaet i App Store, kan du prøve å kontakte apputvikleren for å få hjelp med kjøp som ikke faktureres via Apple.
  • Hvis det gjelder strømming av videoinnhold på Apple TV, kan du kontakte innholdsleverandøren.

Når du logger deg på nettstedet til et firma for å administrere abonnementet ditt, må du sørge for at du bruker brukernavnet og passordet du har konfigurert på den kontoen. Dette kan være et annet brukernavn og passord enn de du bruker som Apple-ID. Hvis du har appen til firmaet på enheten din, kontrollerer du innstillingene for å se om brukernavnet eller e-postadressen du brukte da du registrerte deg på tjenesten, står der. Du må kanskje kontakte innholdsleverandøren for å få hjelp med å tilbakestille passordet hvis du ikke husker det.