Lytt til Apple Music i apper og på nettsteder

Med et Apple Music-medlemskap kan du aktivere flere musikkfunksjoner i apper eller på nettsteder.

Noen apper og nettsteder1 gir deg mer funksjonalitet når du lytter til musikk – for eksempel kan du oppdage nye artister eller nye spillelister for trening.

En iPhone X med Nike Run Club-appen oppe. En melding med spørsmål om appen skal få tilgang til Apple Music vises i forgrunnen.

Gi apper og nettsteder tillatelse til å få tilgang til Apple Music-medlemskapet ditt

Apper kan be deg om tillatelse til å aktivere Apple Music-funksjoner. Når en app ber deg om tillatelse, trykker du på OK for å gi tilgang til biblioteket ditt, spillelistene dine og de personlig tilpassede anbefalingene dine.

På iOS-enheter må du også ha Musikk-appen installert for at disse funksjonene skal fungere. Hvis du har fjernet Musikk-appen, kan du laste den ned på nytt – helt kostnadsfritt. Gå til App Store, søk etter Apple Music og trykk på nedlastingssymbolet ved siden av appnavnet.

Hvis du bruker nettsteder fra tredjeparter, kan du åpne kontoinnstillingene og se etter et alternativ for å koble til medlemskapet ditt. Du må kanskje først logge på kontoen du bruker med nettstedet.

En iPhone X med Media og Apple Music-delen under Personvern-innstillingene oppe. Tilgangen til Nike Run Club er slått på.

Aktiver eller deaktiver tilgang til Apple Music

På iOS-enheten kan du kontrollere hvilke individuelle apper som har tilgang til Apple Music-medlemskapet: Gå til Innstillinger > Personvern > Media og Apple Music. Her finner du en liste over alle appene som har bedt om tillatelse, og du kan aktivere eller deaktivere tilgangen til medlemskapet ditt for hver av appene.

For noen tjenester må du kanskje fjerne appen fra Kontotilgang i stedet. På en iOS-enhet åpner du Musikk-appen, trykker på For deg, og deretter trykker du på bildet ditt eller Min konto-symbolet øverst til høyre. På en Android-enhet trykker du på Meny-symbolet og deretter Innstillinger. Hvis du har apper som bruker denne metoden, ser du en Kontotilgang-del. Trykk på Apple Music, sveip til venstre på appene du vil fjerne, og trykk deretter på Slett.

Om eksplisitt innhold

Hvis du ikke kan spille av sanger med eksplisitt innhold, kan du ha restriksjoner (foreldrekontroller) slått på for musikk på enheten din. Hvis du vil høre på sanger med eksplisitt innhold, må du slå av restriksjoner på en av enhetene dine.

Hvis restriksjoner er slått av på alle enhetene dine, men du likevel ikke kan spille av sanger med eksplisitt innhold, må du kanskje slå restriksjoner for musikk på og deretter av igjen.

Finn ut mer om å bruke restriksjoner på iOS-enheten eller i iTunes på en Mac eller PC.

DRM (Digital Rights Management) i Apple Music for Microsoft Edge og Internet Explorer

Innholdseiere bruker innholdstilgangsteknologi for Microsoft PlayReadyTM til å beskytte sine åndsverk, inkludert innhold med opphavsrett. Denne tjenesten bruker PlayReady-teknologi til å beskytte bestemt innhold. Hvis PlayReady-teknologien ikke lykkes i å beskytte innholdet, kan innholdseiere kreve at tjenesten begrenser eller forhindrer levering av beskyttet innhold til bestemte enheter eller programvareapplikasjoner for PC. I enkelte tilfeller kan du måtte oppgradere PlayReady-teknologien for fortsatt å ha tilgang til innholdet i tjenesten. Hvis du avslår en slik oppgradering, får du ikke tilgang til innholdet som krever oppgraderingen.

1. Du kan kanskje ikke bruke denne funksjonen i enkelte nettlesere, slik som Internet Explorer 11, eller med eldre versjoner av enkelte operativsystemer.

Apple Music-funksjoner kan variere etter land eller region. Les mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.