Emner å lese før ACMT 2017 serviceautorisasjonseksamen for Mac (MAC-17A)

Les om ACMT 2017 serviceautorisasjonseksamen for Mac (MAC-17A) og hvilke deler og emner du kan forvente.

Hva inneholder eksamenen?

ACMT 2017 serviceautorisasjonseksamen for Mac (MAC-17A) er en databasert kunnskapstest som Pearson VUE tilbyr på nettet. Testen er en åpen ressurs og testdeltakere bør bruke Apple-refereransemateriell og kurs i ATLAS som en hjelp til å svare på eksamensspørsmålene.

For å bli sertifisert som Apple Certified Mac Technician 2017 (ACMT – Apple-sertifisert Mac-tekniker) må du bestå denne eksamenen (MAC-17A) og eksamen i grunnleggende Apple-service (SVC-17A).

Merk at du må fullføre eksamen i grunnleggende Apple-service før du kan ta serviceautorisasjonseksamen for Mac-service.

Eksamenssammendrag

• Antall deler: 2
  • Antall læringsmål: 28
  • Antall punkter totalt: 70
  • Godkjent resultat: 80 prosent totalt (minst 56 av 70 punkter for å bestå)
  • Tidsbegrensning: 2 timer

Eksamenen starter med sju demografiske spørsmål. Disse spørsmålene vurderes ikke, og de teller ikke mot eksamenens tidsgrense på to timer.

Deler og emner

Her er delene og emnene som inngår i ACMT 2017 serviceautorisasjonseksamen for Mac.

Problemløsning (37 punkter)

• Evaluere og isolere filsystemproblemer med macOS-baserte systemer.
  • Evaluere, isolere og løse problemet i et gitt nettverksrelatert kundeproblem.
  • Identifisere hvilket feilsøkingsverktøy som er best egnet i et gitt problemløsingsscenario korrekt.
  • Beskrive bruk av problemløsingsverktøy og beslektede prosedyrer.
  • Identifisere mulige oppstartsproblemer og tilhørende løsninger.
  • Identifisere migreringsverktøy for macOS som er nødvendige for migrering, hvilke typer brukerdata som kan migreres og de riktige metodene for å migrere brukerdata fra både en Mac og en PC.
  • Identifisere symptomene som er et resultat av en SMC som ikke fungerer på riktig måte.
  • Forklare hvordan man maksimerer batterilevetiden til et Apple-produkt.
  • Identifisere prosessen med å opprette, konfigurere, administrere og slette brukerkontoer i macOS.
  • Konfigurere FileVault 2 i macOS for å sikre data på en Mac.
  • Beskrive personvernspørsmålene som oppstår når Stedstjenester er aktivert i macOS.
  • Beskrive metoden for å tilbakestille et tapt firmware-passord (EFI).
  • Beskrive hvordan man bruker Time Machine i macOS til å opprette, gjenopprette og håndtere en sikker sikkerhetskopi.

Reparasjon av Mac-familien (33 punkter)

• Identifisere hvilket tilbehør som kreves for å redusere faren for å skade Macen til kunden under servicearbeid på maskinen.
  • Identifisere hvilket tilbehør som kreves for å redusere faren for å bli skadet under servicearbeid på Mac-modeller.
  • Vise hvordan du håndterer batterier og bærbare datamaskiner med innebygd batteri på en riktig og sikker måte.
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på iMac.
  • Identifisere sikkerhetstiltak som er påkrevd for å kunne utføre service på iMac-modeller på en sikker måte.
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på Mac mini.
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på MacBook Pro (13-tommers).
  • Identifisere de interne kontakttypene for hver modell av MacBook Pro (13-tommers).
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på MacBook Pro (15-tommers).
  • Identifisere de interne kontakttypene for hver modell av MacBook Pro (15-tommers)
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på MacBook Air.
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på Mac Pro.
  • Identifisere de interne kontakttypene for hver modell av Mac Pro.
  • Identifisere sikkerhetstiltak som er påkrevd for å kunne utføre service på Mac Pro-modeller på en sikker måte.
  • Identifisere hvilke spesialverktøy, deler eller prosedyrer som kreves for å utføre service på MacBook.

Kurs i ATLAS

For å forberede deg på ACMT 2017 serviceautorisasjonseksamen for Mac-service, foreslår vi at du ser gjennom kursene i emneområdet for ACMT 2017 i ATLAS.