Slik høyreklikker du på Mac

Du kan gjøre det samme som å høyreklikke selv uten en høyreklikkeknapp.

På Mac-maskiner er høyreklikk kjent som sekundærklikk eller Kontroll-klikk. Hvis musen, styreflaten eller andre inndataenheter ikke har en høyreklikkeknapp eller en annen måte å utføre et høyreklikk på, kan du bare holde nede Kontroll-tasten på tastaturet når du klikker.

Følgende inndataenheter fra Apple kan høyreklikke og utføre andre bevegelser uten Kontroll-tasten.

Høyreklikke med en Apple-styreflate

Klikk eller trykk med to fingre ved bruk av Magic Trackpad eller en innebygget Multi-Touch-styreflate.
Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Styreflate for å konfigurere sekundærklikk og andre styreflatefunksjoner.

Høyreklikk med en Apple-mus

Klikk på høyre side av musen med en Magic Mouse eller Mighty Mouse.
Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Mus for å konfigurere sekundærklikk og andre musefunksjoner.