Nedgrader eller si opp iCloud+-abonnementet

Hvis du har mer iCloud-lagringsplass enn du trenger, kan du nedgradere eller avbryte iCloud+-abonnementet ditt.

Hvis du vil nedgradere eller avbryte iCloud+-abonnementet, må du først laste ned eller fjerne innhold som overstiger den nye lagringsplassen din. For å forsikre deg om at du ikke mister informasjon kan du finne ut hvordan du kopierer det du lagrer i iCloud.

Slik nedgraderer eller avbryter du iCloud+-abonnementet på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på iCloud.

4. Trykk på Administrer kontolagring eller Administrer lagring.

Administrer kontolagring finner du øverst i iCloud-innstillingene.
  5. Trykk på Endre lagringsabonnement.

Du finner Endre lagringsabonnement under Del med familien-knappen.
  6. Trykk på Nedgraderingsalternativer, og skriv inn Apple-ID-passordet.

Nedgraderingsalternativer vises under listen over tilgjengelige lagringsalternativer.
  7. Velg et annet abonnement:

Alternativene for Choose Downgrade (Velg nedgradering) er under det gjeldende iCloud+-abonnementet.
    • Velg en ny mengde lagringsplass for å nedgradere abonnementet.

• Hvis du vil avbryte iCloud+, velger du det kostnadsfrie abonnementet på 5 GB.

8. Trykk på Ferdig. Hvis du ikke kan trykke på Ferdig, må du kontrollere at du er logget på med samme Apple-ID som du bruker for iCloud+-abonnementet. Du kan også prøve å følge denne fremgangsmåten på en annen enhet. Hvis du fortsatt trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis du nedgraderer eller avbryter iCloud+-abonnementet, trer reduksjonen av lagringsplassen i kraft etter at den gjeldende faktureringsperioden for abonnementet er avsluttet.1

Slik nedgraderer eller avbryter du iCloud+-abonnementet på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger. I macOS Monterey eller eldre velger du Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Apple-ID.

3. Klikk på iCloud.

4. Klikk på Administrer.

Administrer-knappen er under grafen som viser hvor mye iCloud-lagring du har brukt.
  5. Klikk på Endre lagringsabonnement.

Endre lagringsabonnement-knappen er under iCloud-lagringsabonnementet og den tilgjengelige lagringsplassen.
  6. Klikk på Nedgraderingsalternativer.

Nedgraderingsalternativer-knappen er nederst i vinduet til venstre.
  7. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn Apple ID-passordet ditt. Deretter klikker du på Administrer.

8. Velg et annet abonnement:

Abonnementsalternativene er i delen Choose Downgrade (Velg nedgradering).
    • Velg en ny mengde lagringsplass for å nedgradere abonnementet.

• Hvis du vil avbryte iCloud+, velger du det kostnadsfrie abonnementet på 5 GB.

9. Klikk på Ferdig. Hvis du ikke kan klikke på Ferdig, må du kontrollere at du er logget på med samme Apple-ID som du bruker for iCloud+-abonnementet. Du kan også prøve å følge denne fremgangsmåten på en annen enhet. Hvis du fortsatt trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis du nedgraderer eller avbryter iCloud+-abonnementet, trer reduksjonen av lagringsplassen i kraft etter at den gjeldende faktureringsperioden for abonnementet er avsluttet.1

Slik nedgraderer eller avbryter du iCloud+-abonnementet på en Windows-PC

1. Åpne iCloud for Windows.

Administrer-knappen er over grafen som viser hvor mye iCloud-lagringsplass du har brukt.
  2. Klikk på Administrer.

3. Klikk på Endre lagringsabonnement.

Endre lagringsabonnement-knappen er øverst til høyre i vinduet.
  4. Klikk på Nedgraderingsalternativer.

Nedgraderingsalternativer-knappen er nederst til venstre i vinduet.
  5. Oppgi Apple-ID-passordet, og klikk på Administrer.

6. Velg et annet abonnement:

Abonnementsalternativene er i delen Choose Downgrade (Velg nedgradering).
    • Velg en ny mengde lagringsplass for å nedgradere abonnementet.

• Hvis du vil avbryte iCloud+, velger du det kostnadsfrie abonnementet på 5 GB.

7. Klikk på Ferdig. Hvis du ikke kan klikke på Ferdig, må du kontrollere at du er logget på med samme Apple-ID som du bruker for iCloud+-abonnementet. Du kan også prøve å følge denne fremgangsmåten på en annen enhet. Hvis du fortsatt trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis du nedgraderer eller avbryter iCloud+-abonnementet, trer reduksjonen av lagringsplassen i kraft etter at den gjeldende faktureringsperioden for abonnementet er avsluttet.1

Hva skjer når du nedgraderer eller avbryter iCloud+

• Hvis iCloud-lagringen din overskrider den nye kapasiteten for lagringsabonnementet, vil ikke iCloud synkronisere eller oppdatere informasjonen din. iCloud oppdateres igjen når du øker lagringskapasiteten eller sletter informasjon, for å frigjøre mer plass.

• Hvis du nedgraderer til det kostnadsfrie iCloud-abonnementet, mister du tilgangen til iCloud+-funksjoner som Skjul e-postadressen min, Privat trafikk og støtte for Sikker HomeKit-video.2

• Hvis du betaler for både Apple One og et iCloud+-abonnement, kan du nedgradere eller si opp iCloud+-abonnementet og kun bruke iCloud+-abonnementet som er inkludert i Apple One. Når du har valgt Endre lagringsabonnement, må du kanskje gå gjennom flere trinn før du kan nedgradere eller avslutte lagringsabonnementet.

1. Delvise refusjoner er tilgjengelig der loven krever det. Hvis du nylig endret iCloud+-abonnementet, kan du kontakte Apple innen 14 dager for å be om en refusjon. Finn ut hvordan du ber om en refusjon.

2. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.