Slik redigerer du videoer på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Med Bilder-appen kan du endre lengden på en video eller senke farten direkte fra iPhone, iPad, iPod touch eller Macen.

Klippe en video

Har du en video som er for lang til å sendes via Mail eller Meldinger? Eller kanskje du bare vil dele en del av videoen med venner og familie. Med Bilder-appen kan du endre start- og stopptiden for å gjøre videoen kortere.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Bilder-appen og trykk på videoen du vil redigere.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Flytt skyveknappene på begge sider av tidslinjen til videoen for å justere start- og stopptidene.
  4. Trykk på spill av-knapp for å forhåndsvise videoen.
  5. Trykk på Ferdig og så på Arkiver som nytt klipp.

Bilder på iPhone, iPad og iPod touch lagrer redigeringene som en ny video, slik at du kan bruke den lange eller korte versjonen når du ønsker.

På Mac

1. Åpne Bilder-programmet og dobbeltklikk på videoen du vil redigere.
  2. Hold pekeren over videoen, klikk på  og velg Klipp.
  3. Flytt de gule skyveknappene på begge sider av tidslinjen til videoen for å justere start- og stopptidene.
  4. Klikk på spill av-knapp for å forhåndsvise videoen.
  5. Klikk på Klipp.

Hvis du ombestemmer deg og vil gå tilbake til fullversjonen av videoen senere, kan du åpne videoen, klikke på  og velge Nullstill klipping.

Tilpasse en saktefilm

Når du tar opp med kameramodusen sakte film, kan du redigere hvilken del av filmen som spilles av med sakte film-effekten. Det betyr at du kan la videoen spille av med vanlig fart, og senke den for detaljer som du ikke vil at seere skal gå glipp av.

På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Rediger på saktefilmen du vil redigere. På Mac holder du bare pekeren over videoen. Deretter bruker du de vertikale hvite linjene i tidslinjen til videoen for å angi når sakte film starter og slutter.

Bruke tredjepartsapper

Du kan også laste ned tredjepartsapper på iPhone, iPad eller iPod touch til å redigere videoene ytterligere. Eller du kan installere bilderedigeringstillegg fra tredjeparter på Macen og bruke dem i tillegg til de innebygde verktøyene i Bilder. Finn ut mer om redigering med tillegg fra tredjeparter på Macen.

Gjør mer med Bilder

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.