Bruk Touch ID til å åpne iWork-dokumenter

Du kan åpne et passordbeskyttet Pages-, Numbers- eller Keynote-dokument med Touch ID i stedet for å skrive.

Når du oppretter dokumenter i iWork, kan du kreve at brukere må oppgi et passord for å åpne filen. Hvis du har Touch ID på iPhone, iPad eller Mac, kan du bruke Touch ID i stedet for å skrive passordet. Og hvis du har iPhone X, kan du bruke Face ID til å åpne passordbeskyttede dokumenter.

Før du kan bruke Touch ID til å låse opp passordbeskyttede dokumenter, må du konfigurere funksjonen på iPhone 5s eller nyere, iPad Pro, iPad Air 2 eller iPad mini 3 eller nyere, eller på MacBook Pro med Touch Bar.

Åpne passordbeskyttede dokumenter med Touch ID

Første gang du åpner et passordbeskyttet dokument, må du oppgi tekstpassordet for dokumentet. Hvis Touch ID er konfigurert på iPhone, iPad eller Mac, vil også alternativet Åpne med Touch ID være slått på.

Du kan bruke Touch ID neste gang du åpner dette dokumentet: Trykk lett på Hjem-knappen på iOS-enheten eller Touch ID (av/på-knappen) på Mac-maskinen. Hvis dokumentet ikke åpnes, må du sørge for at du bruker riktig finger, og at du har rene og tørre hender. Du kan også åpne dokumentet ved å skrive inn passordet.

Konfigurer Touch ID for åpne passordbeskyttede dokumenter på Mac

Pages, Numbers og Keynote bruker Touch ID som standard hvis Mac-maskinen støtter Touch ID og funksjonen er konfigurert.

Konfigurer Touch ID til bruk med iWork-appene dine hvis du blir bedt om et passord når du åpner et dokument, men ikke ser valget for Touch ID:

1. Åpne Pages, og velg Pages > Valg
  2. Velg Bruk Touch ID. Hvis du ikke kan velge Bruk Touch ID fordi valget mangler eller er nedtonet, må du sørge for at du bruker en Mac som støtter Touch ID, og at funksjonen er konfigurert.
  3. Gjenta prosessen for Numbers og Keynote.

Hvis du bruker en iPhone eller iPad som støtter Touch ID, er muligheten til å bruke Touch ID for å åpne passordbeskyttede dokumenter alltid slått på, og det er ikke nødvendig å konfigurere som på Mac.

Legg til et passord i et dokument og bruk Touch ID

Hvis dokumentet ikke er passordbeskyttet, må du først lage et tekstpassord.

På iPhone eller iPad

Trykk på mer-symbolet, og trykk deretter på Angi passord. Skriv passordet i feltene Passord og Bekreft. Legg til et passordhint for å hjelpe deg med å huske passordet hvis du glemmer det. Påse at Åpne med Touch ID er slått på, og trykk på Ferdig. Neste gang du åpner dette dokumentet, kan du bruke Touch ID i stedet for å skrive inn passordet for dokumentet.

På Mac

Åpne dokumentet, og velg deretter Arkiv > Angi passord. Skriv passordet i feltene Passord og Bekreft. Legg til et passordhint for å hjelpe deg med å huske passordet hvis du glemmer det. Sørg for at Åpne med Touch ID er slått på, og klikk på Angi passord. Neste gang du åpner dette dokumentet, kan du bruke Touch ID i stedet for å skrive inn passordet for dokumentet.